Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower

IP: 193.93.90.* 08.06.08, 18:39
    witam
    Może ktoś wie gdzie można zamówić przeciwsłoneczne okulary korekcyjne dla
    ludzi uprawiających sport? Żaden zakład optyczny w którym byłem nie chce
    podjąć się wykonania soczewek korekcyjnych do "sportowych" (mocno wygiętych)
    oprawek
    Obserwuj wątek
      • ewcyna Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower 08.06.08, 20:04
        Ja zrobiłam korekcyjne przeciwsłoneczne, ale nie sportowe. Zapewne
        nie takiej informacji szukasz..
      • Gość: wwwwwwwwwww Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.209.34.195.revers.nsm.pl 08.06.08, 20:39
        > Żaden zakład optyczny w którym byłem nie chce
        > podjąć się wykonania soczewek korekcyjnych do "sportowych" (mocno wygiętych) oprawek

no bo niby jak? Soczewki to sie kupuje a nie wykonuje.

Ale jest dla ciebie nadzieja - mozna zamówić okulary korekcyjne z giętymi szkłami - robi to na przykład oakley.
      • Gość: agata Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 20:41
        najlepsze wyjście to soczewki + normalne przeciwsłoneczne (wtedy
        masz do wyboru do koloru). Też to przerabiałam i jest to dla mnie
        najlepszy wybór i duży komfort. Warto spróbować. Pozdrawiam Agata
      • dr.krisk Zeppelin... 08.06.08, 23:30
        Firma Zeppelin (na przykład) takie robi: pod odchylanymi szybkami
        przeciwsłonecznymi masz normalną ramkę ze szkłami korekcyjnymi. Mam
        takie od lat, niezłe sa choć wątłe konstrukcyjnie (musiałem
        sztukować zawiaski).
      • diafora Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower 10.06.08, 21:44
        www.allegro.pl/search.php?string=korekcyjne&from_showcat=1&category=16414&country=1
      • Gość: piotr Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.tktelekom.pl 16.06.08, 13:08
        Zamawiałem ostatnio coś takiego na www.okularywsieci.pl/sportowe--82.php.
        Oprawki sportowe, które mają symbol Rx nadają się do wstawienia szkieł
        korekcyjnych. Jestem bardzo zadowolony z ich usług.
        • Gość: darekc.0 Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: 193.93.91.* 18.06.08, 21:47
          dzięki właśnie o takie okulary mi chodziło
        • Gość: gość adrian Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: 94.254.220.* 29.04.09, 09:36
          Witam..
          Chciałbym zapytać Piotra o konkretny model okularów sportowych korekcyjnych o jakie chodziło z symbolem Rx gdyż zamieszcozny link ( www.okularywsieci.pl/sportowe--82.php. ) niestety jest już nie aktualny.Pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 13:59
            Spróbuj bez kropki na końcu ;)
            • Gość: Arczi Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 14:52
              Chodzi o Rudy Project. rudyproject.pl/produkty/okulary.php
      • Gość: Logan Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 29.04.09, 21:14
        na velo.com.pl w ofercie Accenta znajdziesz coś takiego:
        "Przeciwsłoneczne okulary sportowe z adapterem do montażu optycznych
        szkieł korekcyjnych. Wytrzymałe oprawki wykonane z nylonu. Dwie pary
        wymiennych, bezodpryskowych soczewek poliwęglanowych. Filtr UV 400.
        Powłoki antyrefleksyjna i redukująca zaparowanie soczewek. Wymienne,
        gumowe noski. W komplecie czarne etui."

Model Onyx.
      • Gość: Michał 34 Ja mam takie , bez problemu mi zrobili ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 13:10
        na Grochowskiej 331.Wybrałem sobie okulary słoneczne i wstawili mi
        ciemne szkła z korekcją .Kobietka mi powiedziała że da sie to
        zrobić bez problemu ,w większość opraw tylko ograniczeni jesteśmy
        (chyba jak pamiętam) kątem oprawki.Polecam ten salon bo to co dla
        innych salonów było sufitem tam było podłogą:) Dla zainteresowanych
        salon nazywa sie pro sport optyk 22 617 76 79
      • Gość: kokosz Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 22:02
        zastanawiam się nad takim patentem
        hike.pl/product.php?productid=19015&cat=480&page=1&tpl=
        nie mam czasu teraz żeby iść do vision, a czy ktoś ma jakieś doświadczenia ?
      • Gość: Almid Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.static.chello.pl 02.06.14, 13:40
        Jedyna szansa to Prosport Optyk na Grochowskiej. Jakoś na przeciwko dawnego PZO. Jak tam nie dadzą rady to pewnie się nie da zrobić.
        • gom1 Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower 02.06.14, 13:51
          Myślisz, że twórca wątku przez 6 lat nie ogarnął tematu?
        • stefan4 Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower 02.06.14, 16:25
          Almid:
          > Jedyna szansa to Prosport Optyk na Grochowskiej.

Czy tutaj? Ale tam chyba nie ma żadnego optyka...

No cóż, może był sześć lat temu...

- Stefan
          • Gość: okularnik rowerowy Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 15:20
            Heh, rzeczywiście stary temat, ale Google kieruje właśnie do tego wątku :/

Anyway, trafiłem tu, bo szukam rozwiązania z okularami. Słońce strasznie mi doskwiera, a czapka z daszkiem dodatkowo ogranicza widoczność, gdy zgięty na góralu oglądam głównie przednie koło. Myślałem nad ciemniejącymi na słońcu szkłami do moich okularów korekcyjnych (fotochromy), ale przegrzebując internet trafiłem przez którąś porównywarkę na okulary sportowe z dodatkowo montowanymi szkłami korekcyjnymi mandinka.pl/pl/searchquery/optyczne/.

Czy ktoś z Was miał z czymś takim do czynienia? Teoretycznie są lepsze od fotochromów, bo lepiej osłaniają oczy, ale czy przez te podwójne szkła nie są zbyt ciężkie?
            • gom1 Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower 03.06.14, 15:52
              Ja mam okulary firmy BBB (stary model), mniej więcej coś w ten deseń:
              pl.bbbcycling.com/bike-wear/sport-glasses/BSG-33
              Oprawki dla szkieł korekcyjnych są małe i przez chwilę/na początku trzeba się przyzwyczaić. Na wagę nie narzekam, nie są cięższe od moich "zwykłych" okularów. W internetach ludzie pisali, że nie każdy optyk jest w stanie podjąć się wstawienia szkieł korekcyjnych. Ja się z tym nie spotkałem.
              • gom1 Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower 03.06.14, 17:42
                Zważyłem: BBB 28 g., "zwykłe" 34 g.
                • Gość: okularnik rowerowy Re: przeciwsłoneczne okulary korekcyjne na rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 19:44
                  Wow, to super :) Czyli wiem już, w którą stronę iść. Moje korekcyjne też mają małe "szybki", więc takie sportowe nie powinny mi sprawić problemu.
        • bananarama-live Da się zrobić 03.06.14, 19:43
          Tylko czy to ma sens?
          Zrobiłem takie okulary na motocykl i jest problem.
          Do mocno wygietych soczewek, oko musi się przyzwyczaić ok 1/2godz i wtedy nie fajnie sie jedzie w takich okularach, kiedy oczy pracują nad okularami. Jeśli juz sie przyzwyczają, często musisz je zdjąć bo wchodzisz do pomieszczenia . Wychodzisz na dwór i replay :[
          • iwona402 Re: Da się zrobić 04.06.14, 22:31
            Używam sportowych okularów z wkładkami korekcyjnymi i nie zauważyłam problemów z przyzwyczajeniem się do nich, nie czuję żadnej różnicy między zwykłymi okularami, a sportowymi. Podejrzewam, że zależy to od wady wzroku. Ja mam zwykłe minusowe sferyczne szkła bez cylindrów. Dwa lata temu jeden zakład optyczny nie chciał wstawić mi szkieł do oprawek sportowych, ale w drugim zrobili to bez problemów. Obecnie mam dwie pary sportowych okularów, jedne przyciemniane, a drugie z pięcioma wymiennymi panelami o różnym stopniu przyciemnienia. Czasem podczas jazdy rowerem używam wkładki korekcyjnej, ale częściej soczewek kontaktowych. Niestety prowadząc samochód jestem zmuszona do używania zwykłych okularów, gdyż w prawie jazdy mam wpisany kod 01.01.
            • bananarama-live Re: Da się zrobić 06.06.14, 22:27
              Sportowe okulary, ale wkładki korekcyjne, proste. Chodzi o krzywiznę szkła.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka