tomek19641 19.04.09, 13:35 witam, zamierzam zmienić napęd na 9 rzędowy i z przykrością rozstaję sie z manetkami STX :( Jakie manetki polecacie - deore LX czy Triggery ? Reszta osprzętu to LX. pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
uruk-hai Re: manetki deore LX czy sram trigger ? 20.04.09, 10:22 miałem kiedyś STX i STC RC to był osprzęt i przerzutki! zamieniłem to w końcu na mieszaninę LX i XT - sprzęt równie długowieczny i wytrzymały i w moim wypadku żadnych problemów poza wymianą kółek i linek od czasu do czasu i standardowymi czynnościami konserwującymi - polecam Link Zgłoś
tetetka5 Re: manetki deore LX czy sram trigger ? 21.04.09, 08:10 a ja używam jeszcze rapidfajerów STX (rocznik 1997). Ponieważ z tyłu jest siódemka, kupiłem kiedyś ośmiorzędową całkowicie rozbieralną kasetę LX, zdjąłem największą koronkę 28 zębów i otrzymałem kasetę siedmiorzędową. Teraz dokupuję co dwa lata najmniejsze zębatki 11, 12 i 15 zęby i szafa gra:) Mimo, że manetki mają juz tyle lat i przejechane kilkadziesiąt tysięcy kilometrów, działają niezawodnie Link Zgłoś
Gość: damian82 Re: manetki deore LX czy sram trigger ? IP: *.ghnet.pl 20.04.09, 17:49 Zakładam , że masz przerzutkę lx z normalną spręzyną(nie odwrotną) w takim razie wybierz manetki rapidfire slx , są bardzo wygodne , można je obsługiwać tylko kciukiem. Sam używam takich w wersji xt ale slx niewiele się różnią a są bardziej atrakcyjne cenowo. Link Zgłoś
tomek19641 Re: manetki deore LX czy sram trigger ? 21.04.09, 08:35 Witam ponownie, kupię slx, chociaż z początku trudno bedzie mi się pewnie odzwyczaić od długich i wygodnych cyngli w STX-ach...Sprężynę w przerzutce mam normalną, czyli manetki będą działać tak jak dotychczasowe. Link Zgłoś