Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc! PHPV =(

07.02.11, 14:58
Witam. U mojego 6-miesiecznego synka zdiagnozowano PHPV. Badania robilismy w Klinice Okulistycznej w Krakowie. Nie podjeto sie tam dalszego leczenia ze wzgledu na brak odpowiedniego zaplecza anestozjologicznego i male doswiadczenie w operowaniu tej wady. Zostalismy skierowani na konsultacje i ewentualna operacje do Katowic do prof. Romaniuk. I tu zaczynaja sie schody... Zeby umowic sie na wizyte trzeba zadzwonic-nie moge sie dodzwonic do rejestracji-i czekac na wizyte ok. 2 m-ce po czym Pani prof. dopiero moĚźe ustalic termin operacji za kolejne 2 m-ce... W Krakowie powiedziano mi, ze syn powinien byc jak najszybciej zoperowany... Czy sa jakies inne szpitale w Polsce i inni lekarze, ktorzy operuja taka wade? Slyszalam o dr Proscie z Wa-wy. Ile u niego kosztuje wizyta, ile operacja i jakie sa terminy? Moze ktos mi poleci innego lekarza? Jestem zalamana, nie wiem co robic... :((((((
Obserwuj wątek
    • rena_ta_s Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 07.02.11, 15:39
      Na termin do Prosta sie troche czeka, ze 2-3 misiące ale jak się powie "przemiłej" pani w rejestracji że chodzi o operacje to zwykle gdzies wciśnie prędzej. Można też "czatować" wydzwaniając codziennie czy oś się nie zwolniło. Ostatnio koszt wizyty 300 zł, zabieg u niego chyba koło 3-4 tys.
      Możesz spróbowac też w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, też jak sie wytłumaczy w rejestracji jak małe dziecko i w czym problem to moga wyznaczyć szybką wizytę. Operację, którą tam nam proponowano wyznaczono tylko 2 tyg. później niż u Prosta , no i jest bezpłatnie. Tyle że w przypadku kiepskich rokowań np. tylnego PHPV w CZD często odmawiają zabiegu uznając że szanse znikome a Prost jest od przypadków równiez beznadziejnych.
      • patrycj.a.1234 Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 07.02.11, 17:32
        Jeżeli chodzi o PHPV to tylko do prof. Prosta, my odwiedziliśmy kilku lekarzy, w CZD zwodzono nas 4 miesiące i pewnie robiliby to do tej pory. Trafiliśmy na profesora dzięki temu forum i już tydzień jak jesteśmy po operacji. Wizyta kosztuje 300zł. za operację zaplaciliśmy dokładnie 4690zł. W innym temacie opisywałam całą operację więc zachęcam do lektury:) Głowa do góry, jeszcze nie dawno też byliśmy załamani i choć jeszcze wszystko przed nami nasze myślenie bardzo sie zmieniło. W najbliższy piątek jedziemy do prof. na kontrol i jego żony na dobór soczewki jeżeli chcesz to mogę zapytać profesora czy gdzieś was wciśnie na wizytę, wydaje mi sie że powinien was przyjąć bo to naprawdę bardzo serdeczny człowiek.
    • asiak2007 Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 07.02.11, 17:19
      Zdecydowanie polecam Centrum Zdrowia Dziecka. Moja córka (obecnie 5,5 roku) operowana właśnie w CZD 5 lat temu na phpv i zaćmę. Nie wiem jak jest teraz ale wtedy dostaliśmy się błyskawicznie. Myślę że powinnaś zadzownić tam i przedstawić sytuację lub po prostu z marszu pojechać do poradni w centrum. Wszyscy lekarze tam są godni polecenia
      • patrycj.a.1234 Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 07.02.11, 17:37
        Ewentualnie, gdybyś chciała pojechac do CZD to do dr Kanigowskiej, jest ona zastępca kliniki okulistyki w centrum, gdybyś nie miała możliwości szybkiego dostania się to my mamy tam wizytę na 8 marca więc mogłabym Ci ją dać a sami zapisalibyśmy się na inny późniejszy możliwy termin.
        • mama.maksia24 Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 08.02.11, 20:41
          DziÄ?kujÄ? Wam za informacje. Nie sadzilam ze ktos sie odezwie :)

Patrycja123: napisalam Ci wiadomosc na prv.
    • halzul Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 07.02.11, 20:12
      My operowaliśmy u prof Prosta. Koszt operacji plus noclegu to około 5 000. Piotruś miał tylne i przednie PHPV. Polecam za wiedzęi fachowość. termin da sieprzyspieszyć,tylkotak jak pisały dziewczyny trzeba mówić o operacji. Pozdrawiami życzę zdrówka.
    • red.aneta Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 07.02.11, 23:30
      Operowalismy corke na PHPV u prof. Prosta. Polecam, jako swietnego fachowca. Inni nie chcieli zoperowac corki. A teraz mala swietnie widzi:)
      Rok temu koszt operacji to prawie 4000. Wizyta to 300zl.
      Po operacji zostaje sie na noc w klinice (swietne warunki). Na drugi dzien wizyta u prof w gabinecie za ktora bierze 250zl. i kolejna wizyta za ok 2 tyg po operacji kolejne 300zl.

Moze i nie jest tanio ale przynajmniej fachowo.
      Dzwoncie do upadlego i nie zrazajcie sie "milymi" paniami z recepcji.
      Jesli powiecie ze chodzi o operacje to raczej was gdzies wcisna>
      Pozdrawiam i zycze powodzenia
      • ola580 Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 29.11.15, 19:56
        W najbliższym czasie moją 2,5 miesięczną córeczkę czeka operacja u prof. Prosta- usunięcia błonki-prawdopodobnie powikłanie po operacji phpv op:( . Bardzo proszę o informacje jak logistycznie przebiega to u prof. Prosta. Czego możemy się spodziewać, czy rodzice mogą przebywać z dzieckiem bezpośrednio po zabiegu, jak wygląda przygotowanie do zabiegu, itd.
        Proszę o kontakt na: wikusia.2013@wp.pl
        Będę ogromnie wdzięczna. Jestem załamana:(((
      • ola580 Re: Prosze o pomoc! PHPV =( 14.02.16, 21:35
        Bardzo proszę o kontakt na wikusia.2013@wp.pl
        Będę ogromnie wdzięczna!!!
    • mama.maksia24 patrycj.a.123 09.02.11, 11:20
      Bardzo Cie prosze o kontakt... Moj mail: madziutex20@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka