Dodaj do ulubionych

1 klasa i zajęcia basenu

01.09.11, 12:47
Szymek poszedł do 1 klasy. Mają mieć zajęcia na basenie. Może uczestniczyć , bez skakania na główkę. Ja mam taki problem, bo wiadomo ze musi być bez okularów na basenie. Widziałam takie pływackie korekcyjne, ale tylko do -8, a Szymek ma -11,5. Lepsze takie niż żadne.Czy wasze dzieci chodzą na basen, jak sobie radzą bez okularów?
Obserwuj wątek
    • renita1 Re: 1 klasa i zajęcia basenu 01.09.11, 13:06
      Kacper na basenie nie używał nigdy okularów z korekcją, ale zawsze chodzimy wtedy, gdy słońce nie wpada bezpośrednio do basenu przez okna (silny światłowstręt). Natomiast teraz, gdy Kacper będzie miał obowiązkowy basen w 1 klasie, zamierzam kupić mu przyciemniane gogle. Może spytaj okulistki czy te gogle z korekcją -8 mogą być na basen i czy mu ułatwią widzenie, bo jeśli nie , to nie widzę sensu kupować gogli z korekcją.
    • monika_69 Re: 1 klasa i zajęcia basenu 07.09.11, 21:53
      Basen to super pomysł ! Maciek (dzis juz uczen 5 klasy) uzywa do plywania dwóch par okularów korekcyjnych( najwyzsze dioptrie i tak niewystarczające ) :
      -jasnych ,gdy pływa na basenie wewnątrz budynku
      - czarnych na basenach odkrytych.
      Polecam taka kombinację i wiem,ze doskonale służy Maćkowi.Oswajanie basenu zaczął kilka lat temu z super panią Ulą z Lasek,ktorą napewno pamięta Renita :).Z powodu swej niepełnosprawnosci najbardziej lubi pływanie na torze(czuje sie pewniej) lub "na głos" ,a z wody najchętniej by wtedy wcale nie wychodził :).
      • believe7 Re: 1 klasa i zajęcia basenu 12.09.11, 09:31
        Dziewczyny, gdzie kupujecie takie google? Czy są specjalne rozmiary dla małych dzieci?
        • monika_69 Re: 1 klasa i zajęcia basenu 12.09.11, 09:37
          Najłatwiej na allegro - allegro.pl/listing.php/search?category=13535&sg=0&string=okulary+korekcyjne+¶ms_top_cookie=635c8699ec6a48ca70780f0e041b45ce82fe39d8
      • renita1 Re: 1 klasa i zajęcia basenu 12.09.11, 20:57
        Moniko, a możesz pokazać stronę do tych czarnych okularów na basen? Kacper ma już w ten czwartek 2 godziny obowiązkowego basenu i prawdę mówiąc troszkę się boję, bo to będzie jego pierwsza wizyta na basenie bez mamy lub taty. Nie boję się że utonie, bo wodę uwielbia, tylko żeby się po prostu nie wywrócił jak słońce będzie za ostre.
        • tabaluga0 Re: 1 klasa i zajęcia basenu 12.09.11, 21:14
          allegro.pl/okulary-plywackie-korekcyjne-optyczne-aquaspeed-i1776598996.html
          tam w aukcji podajesz czy chcesz ciemne czy jasne
      • undomestic_goddess.pl Re: 1 klasa i zajęcia basenu 15.09.11, 23:22
        No fajnie. Moja jest jeszcze mala, basen uwielbia, a ja zastanawiam sie co dalej. na razie kapie sie na basenie w zwyklych okularach ( nosi elastyczne, plastikowe). Przejrzalam zalikowane okulary z allegro, ale tam same minusy sa, a moja plusow potrzebuje. Gdzie ja takie dostane?? I sa takie male dla 3-4 latkow?
    • tabaluga0 po 1 lekcji 14.09.11, 23:10
      Była bardzo fajnie, okularki pływackie korekcyjne sprawdziły się bardzo dobrze. Nic nie przeciekały, trochę został ślad potem na skórze ale to chyba przy każdych tak się dzieje.
      Najważniejsze ze Szymek coś widział i nie marudził, ze mu woda leci do oczu.
      Mial tez czepek , lepiej wtedy zakładać okularki bo nie szarpie się włosów.

• renita1 Re: po 1 lekcji 15.09.11, 16:42
        my też jesteśmy dziś po pierwszej lekcji :). Kacper zachwycony, już wypytuje o następną.
        • believe7 Re: po 1 lekcji 20.09.11, 10:02
          mam pytanie o rozmiar tych okularów. Czy na 5 letnią dziewczynkę będą pasować.
          Osoba sprzedająca na allegro twierdzi że pasują raczej na starsze dziecko (od 10 lat)
          Możecie mi doradzić?
          • believe7 okulary dla 5 latki 21.09.11, 13:05
            podbijam
            Dziewczyny, czy myslicie ,że takie okulary z allegro nie będą za duże dla 5 latki?
            Napiszcie czy dla Waszych dzieci rozmiar jest ok
            • monika_69 Re: okulary dla 5 latki 23.09.11, 08:25
              Sądzę ,że będą pasowały.Po prostu ściągniesz bardziej gumki w okolicach uszu i ich nadmiar odetniesz.Z tego co pamiętam to noski łączące szkła otrzymujesz dwa -mniejszy i większy.Załozysz mniejszy.
              • tabaluga0 Re: okulary dla 5 latki 03.10.11, 22:21
                Moj szymek ma bardzo mała głowe, 48 cm i nosek zmniejszylam i jakos pasują.
                Zaczely parowac niestety.
                Mamy teraz zapalenia ucha wiec basen na razie odpada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka