Dodaj do ulubionych

wszczep-koszt

13.03.12, 21:19
Młody rośnie,czas ucieka i całkiem niedługo(jak dla mnie) czeka nas wszczep soczewki...
Zastanawiam siewiec ile nas to może kosztować?
Co prawda prof Prost wspominał nam kiedyś o koszcie,jednak ten "drobny"szczególik uciekł między wierszami rozmowy:/
Nastepna wizyta dopiero w lipcu a musimy zacząć zbierać pieniądze bo tanio napewno nie będzie...
Może ktoś z Was Rodzice dopytywał niedawno ile to może kosztować???
Ja jedynie czego jestem pewna to faktu iż zabieg ma sie odbyć w okolicach 8 urodzin syna,więc zostało nam nieco ponad 2 lata.
I że soczewka kosztuje pare tyś zł...chyba...bo tego juz pewna nie jestem.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • rena_ta_s Re: wszczep-koszt 14.03.12, 11:19
      Też już o tym myślimy i również nam ten koszt gdzieś się rozmył....
      Wydaje mi się że miała być kwota podobna jak przy pierwszej operacji ale nie mam pewności, poza tym wiele się zmieniło przez te 5 lat pewnie...

Zagląda tu ktoś kto robił wszczep soczewki u profesora w ostatnim czasie?
    • onunka świeże info 10.10.12, 15:27
      Byliśmy wczoraj na kontroli u prof. i jest naprawde dobrze z widzeniem u Kamila:)Pięknie czytał cyfry,ponoć zdecydowanie lepiej niż na ostatniej wizycie,że postęp ogromny,ciśnienie w normie,oczka "czyste",okulary nam delikatnie zmienił i tyle.Zaklejać bedziemy do 8 urodzin,potem sie ponoć przestaje.Nadal ma zostać 6 godz.zaklejania ale widze,że takie 2 dniowe urlopy od plasterka a nawet i dłuższe(jak np w wakacje)nie narobiły szkód,wręcz się poprawiło tak więc system 5 dni kleimy,2 dni wolnego pozostanie.
      Nareszcie usłyszałam też,że ta nasza dłuuga droga w leczeniu i oczekiwaniu na zabieg dobiega końca.
      Mamy przyjechać dopiero za rok, też tak jakoś w październiku,ponieważ Kamil będzie miał wtedy prawie 7 lat,Profesor pierwszy raz SAM wspomniał o wszczepie,że za rok jak sie zobaczymy to będziemy na ten temat rozmawiać i uzgadniać co i jak.
      Chciałam przy tej okazji odświeżyć ten wątek bo pewnie ktoś może być ciekaw "ile"za te impreze.
      No więc tak,sam zabieg z wszczepem jakiejś tam standardowej soczewki kosztuje na chwile obecną 4 tyś.złotych ,dodatkowo trzeba zapłacić 800 zł za anestezjologa,"lepsza" soczewka to dodatkowo koszt w granicach 1 tyś zł.Oczywiście pewnie jeszcze trzeba doliczyć do tego ze 3 wizyty kontrolne w najblizszych tyg. a nawet dniach po operacj(standardowo jedna zaraz na drugi dzień liczona "ulgowo" myśle ze nie taniej niż o 50 zł niż ogólna kontrolna wizyta w gabinecie) .Warto więc te dodatkowe koszty wziąść pod uwage jako min. kolejne 1000 zł.No i koszty dojazdu indywidualnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka