Dodaj do ulubionych

POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE

18.12.12, 08:42
witam wszystkich mam duży problem mój synek ma 4 latka i ma już -15 ,-12 nie wiem co mam robić kiedyś robili opasanie oka to to samo co skleroplastyka.ale w obecnych czasach
już nigdzie tego nie robią może ktoś mi coś podpowie gdzie się udać prosze pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • believe7 Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 18.12.12, 10:29
      Witaj Paula,

Napisz czy wada jest wrodzona , kiedy ją odkryliście. Do jakiego okulisty chodzicie, czy robialś już coś żeby zatrzymac wadę? Co mówi lekarz?
      jest tu kilka mam które mają podobny problem. Przeczytaj wątek o krótkowzrocznosci.
      • paula.1982 Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 18.12.12, 21:37
        lekarze twierdzą ze wada jest wrodzona i że nic nie można zrobić czekać do 21 roku życia ale ile to jest czasu małemu w ciągu trzech miesięcy z -10 PRZESZŁO NA -15 więc co będzie 17 lat jesteśmy z łodzi leczym małego u lekarza ANNA NIWALT lecz twierdzi że trzeba czekać ale mamy czekać na co na to że dziecko oślepnie . Proszę o informacje pojedziemy wszędzie i zrobimy wszystko .
        • believe7 Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 18.12.12, 23:29
          Paula , podaj adres mailowy. Napisze wiecej.
          • paula.1982 Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 27.12.12, 22:55
            witam ponownie chciałam się zapytać czy był ktoś moze w klinice w przemyślu czy mogę sie tam wybrac z moim problemem krótkowzrocznością syna .czy mają inna specjalizację .
            Dziękuję pani która ma wizytę w niemczech 23 stycznia napewno się do do pani bardzo mi zależy na jakich kolwiek informacjach cały czas szukam nadzieji aby chociaż był środek na zatrzymanie wady pozdrawiam wzystkich i czekam na jakiekolwiek informacje
        • tata_gabrysi Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 19.12.12, 08:54
          Cześć,

Na temat krótkowzroczności nic Ci nie podpowiem bo nasza Córka po zaćmie wrodzonej ma nadwzroczność. Jeśli chodzi o konsultację u okulisty dziecięcego to jak się pewnie zdążyłaś zorientować na tym forum znajduje się wielu rodziców z poczekalni od prof. M. Prosta. Nie chcę robić reklamy profesorowi bo tak owej nie potrzebuje, ale na pewno polecam Ci udać się na konsultację do Warszawy na Hertza. Moim zdaniem to "punkt wyjścia" do leczenia bardziej złożonych problemów z oczkami maluchów w naszym kraju.

Pozdrawiam,
          Tata Gabrysi
          • believe7 Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 19.12.12, 10:47
            Tak, Prosta wszyscy chwalą. Byłam też u niego na wizycie, która trwała chyba 4 minuty. Powiedział to co wszyscy okuliści - jeśli chodzi o krótkowzroczość to nic się nie da zrobić , trzeba czekać aż oko przestanie rosnąć.
            Jednak ważne jest też aby zrobić wszystkie badania - prof. Prost ma sprzęt diagnozujacy jaskrę , badanie dla dziecka nie jest nieprzyjemne - wygląda jak to komputerowe.
            Przy tak dużej wadzie będziecie musieli to wykluczyć.
    • tabaluga0 Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 21.12.12, 21:45
      Współczuje wam bardzo, my mamy -11, wizyta kontrolna w kwietniu i juz sie boje.

U nas to nawet laser po 21 rz nie wchodzi w grę:(
    • malgosie Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 22.12.12, 00:31
      Witaj.
      Nie znam się za bardzo na krótkowzroczności ale mamy również problem z minusami. U naszej Ady przyczyną nie jest wrodzona krótkowzroczność. Nie będę jednak wdawać się w szczegóły.
      W Łodzi macie bardzo dobrego specjalistę prof. Omuleckiego. Tak jak pisał Tata Gabrysi warto skonsultować małego u prof Prosta. Jeżeli zechcesz to mogę pomóc przy konsultacji u prof. Celensa w Klinice Okulistycznej w Greifswaldzie (mamy wizytę 23 stycznia). Jeżeli byś chciała to możemy się zdzwonić bądź spotkać w Łodzi (będę w okresie Sylwestra). Pozdrawiam Małgorzata tel. 515 295 903 m.urbanowska@zsi.info.pl
      • tabaluga0 Re: POMOCY PROSZĘ O INFORMACJE 22.12.12, 20:13
        Moglabys wiecej napisac o tej klinice? I z czym tam jedziecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka