21.04.13, 18:03
Witajcie. Jestem mamą Kubusia 3,5 roczku, w piątek po badaniu VEP stwierdzono uszkodzenie nerwu wzrokowego i powiedziano że widzi w 10% do tego zez i oczopląs,które natychmiast trzeba zoperować bo jest szansa że wzrok się troszkę poprawi.Jestem załamana,nie wiem co dalej, gdzie szukać pomocy.Proszę pomóżcie może coś więcej wiecie.
Obserwuj wątek
    • motylk-kk Re: załamana 21.04.13, 20:15
      wiem co czujesz, moja joasia 3 latka na asymetrie nerwu wada -15, nikt na świecie nie wykonuje przeszczepu nerwu wzrokowego nic nie można zrobić, walcz o te kilka procent które Kubusiowi zostało. Skąd jesteście gdzie robiliście VEP
      • 1dziunia83 Re: załamana 21.04.13, 20:43
        Jesteśmy z Lubuskiego, a VEP był wykonany w CZD w Warszawie. Nie dociera to do mnie bo Kuba ogląda bajki,książeczki na placu zabaw też porusza się bez problemu. Doktor w CZD powiedziała żeby jeszcze zasięgnąć innych konsultacji i chyba jeszcze odwiedzę tą klinikę w Niemczech. Jutro będę dzwonić i umawiać się na wizytę do dr. Wójcik z Krakowa w sprawie operacji. Mam nadzieję że nie będę długo czekać. Pozdrawiam.
        • motylk-kk Re: załamana 21.04.13, 21:03
          u nas to samo joasia chodzi do przedszkola żadnych oznak że nie widzi, my też VEP robiliśmy w CZD ale nasza lekarka z wrocławskiego Spectrum poleca Dr hab. n. med. Dorota Pojda-Wilczek która wykonuje VEP, mamy termin czerwcowy - możemy odstąpić badanie koszt 300zł. Nie słyszałam o dr wójcik a co to za lekarz i czym się specjalizuje? Daj znać co powiedzą w niemczech mój e-mail xx131@wp.pl
          nawiążmy kontakt będzie nam łatwiej
          • 1dziunia83 Re: załamana 22.04.13, 07:39
            Witaj motylk-kk. Dziękuję za słowa otuchy, miło porozmawiać z kimś kto ma podobny problem. Co do badania to zaczekam aż zoperujemy oczka. Właśnie dr Wójcik zajmuje się operacjami zeza i oczopląsu. Będziemy w kontakcie. Pozdrawiam.
        • rena_ta_s Re: załamana 22.04.13, 19:56
          Skąd jesteście? My z Zielonej Góry.
          • 1dziunia83 Re: załamana 22.04.13, 20:21
            Jesteśmy z Międzyrzecza. Właśnie zapisałam Kubusia na rehabilitację wzrokową,wizyta w Krakowie załatwiona na 3 czerwca, mam nadzieję że już będzie tylko lepiej.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka