Dodaj do ulubionych

Turnus rehabilitacyjny dla dzieci słabowidzących

07.02.14, 18:28
Cześć, mam pytanie odnośnie takiego turnusu dla dzieci słabowidzących. Czy jeździcie z dziećmi? Jeśli tak to gdzie? Czy szukacie gdzieś w internecie czy może jeździcie na te organizowane przez PZN? (dziecko musi być tam zapisane?)
Moja córcia skończy w maju 4 latka i tak pomyślałam,że może fajnie byłoby spróbować i pojechać na taki turnus. Tylko chciałam,żeby była tam terapia wzrokowa i specjaliści, którzy faktycznie się zajmują dziećmi słabowidzącymi.
Obserwuj wątek
    • asiak2007 Re: Turnus rehabilitacyjny dla dzieci słabowidząc 08.02.14, 18:03
      my byłyśmy w 2012 na takim turnusie szkoleniowym w Mrzeżynie, był to wyjazd ze Związku Niewidomych koszt to 150zł od osoby+ dojazd- 2 tygodnie, było super, pani psycholog-osoba niewidoma z psem przewodnikiem- przemiła osoba, sporo się dowiedzieliśmy a i dzieci miały różnego rodzaju zajęcia. Z tego co mi wiadomo na feriach będzie tez wyjazd szkoleniowy z okręgu dolnośląskiego i chyba w drugiej połowie marca do Ustronia www.dolnoslaski.pzn.org.pl/aktualnosci/szkolenia-wyjazdowe.html z tego co widzę cena się nie zmienia bez względu na długość szkolenia
    • izi66 Turnus 2014 z PZN 26.03.14, 22:34
      www.pzn.org.pl/pl/aktualnosci/1399-turnus-usprawniajco-rekreacyjny-dla-dzieci-z-problemami-wzroku-w-2014-roku.html
      • zyza2 Re: Turnus 2014 z PZN 08.04.14, 18:56
        Byłam z córką w zeszłym roku. Polecam !
        • izi66 Re: Turnus 2014 z PZN 08.04.14, 21:18
          Koszty spore, ponad 4 tys. Czy można się starać o jakieś dofinansowanie? i z jakich instytucji? z PFRON-u?
          • zyza2 Re: Turnus 2014 z PZN 10.04.14, 17:06
            Z jednej strony koszty spore... Z drugiej nie.... Radzę zerknąć na ceny turnusów rehabilitacyjnych dla dzieci niepełnosprawnych. Dofinansowanie można dostać z Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie. Nigdzie nie znajdziesz tylu fantastycznych specjalistów w jednym miejscu, zaręczam:).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka