Dodaj do ulubionych

oprawki mira flex

17.04.14, 22:45
ok tydz temu kupilam corci oprawki mira flex-2 rozmiar z kolei. do samych oprawek nic nie mam, bo sa super dla maluchow, ale... corci strasznie odstaja uszy-praktycznie leza na poziomo, tzn gora malzowiny:(. czy to standard przy tych oprawach? optyk twierdzi ze tak dzieje sie u wszystkich dzieci. jak mierzylismy malej oprawki byly one bez szkielek i uszy nie odstawaly, a teraz (ze szklami) odstaja. szkla kupilismy wycieniane i lekkie-wybralismy najdrozsza wersje zeby tylko malej bylo wygodnie, bo ma dosc duze szkla.
no i jeszcze jedno-czy wam (tzn, dzieciaczkom) tez okulary bardzo paruja?
zaczynam powoli zalowac tego zakupu.
Obserwuj wątek
    • mikupiku1 Re: oprawki mira flex 27.04.14, 13:15
      Mamy oprawki fp I tez niestety uszy odstaja :-( Paruje nam jedno szklo I to na dodatek w slabszym oku... W maju mamy wizyte u okulisty I pewnie wraz z nowymi szklami bedziemy szukac nowych oprawek. Wybor jest chyba niestety niewielki - fp albo Miraflex...
      • tata_gabrysi Re: oprawki mira flex 27.04.14, 13:36
        Nie do końca, popatrzcie na oprawki firmy Centrostyle. Mieliśmy i FP i Miraflexy, ale Centrostyle "noszą się" najlepiej.

Pozdr.,
        T.
        • mikupiku1 Re: oprawki mira flex 27.04.14, 14:31
          Dziekuje za informacje. Czy orientuje sie Pan, u ktorego optyka w Warszawie sa dostepne? Niestety google duzo nie podpowiada w tym temacie
          • tata_gabrysi Re: oprawki mira flex 27.04.14, 15:06
            tak, www.optykkumon.pl/

pozdr.,
            T.
            • mikupiku1 Re: oprawki mira flex 27.04.14, 15:50
              Dziekuje :-)
              • izi66 Re: oprawki mira flex 29.04.14, 09:19
                My też kupowaliśmy Miraflexy i FP, ale obie pary parowały. Córcia w maju kończy 4 lata i zastanawiam się nad innymi oprawkami. Do tego cały czas ściąga te okulary, bo mówi,że jej zaparowały. Zobaczymy najpierw pojedziemy do prof. Prosta w połowie maja na wizytę, żeby określił wadę. My potrzebujemy dwóch par oprawek i szkieł, bo drugie szkła mamy przyciemniane i traktujemy je jako przeciwsłoneczne.
                Tomek te oprawki Centrostyle tylko w Warszawie można kupić?
                • tata_gabrysi Re: oprawki mira flex 29.04.14, 12:11
                  Nie, trzeba poszukać, popytać u optyków, w Poznaniu np. jest taka opcja www.e-okularnicy.pl/170-centrostyle, wiem, że w Augustowie również.

Pozdr.,
                  T.
                  • zawsze_zielonatrawka Re: oprawki mira flex 29.04.14, 15:37
                    ja chyba przeloze szkla do innych oprawek-jak sie uda. juz mam dosc tych wiecznie zaparownych szkiel. bopje sie ze przez to corcia pogorszy sobie tylko wade. wczesniej miala okulary success i bylo ok. miala je 1,5 roku i nic sie z nimi nie wydarzylo.
                    • izi66 Re: oprawki mira flex 06.05.14, 23:21
                      Właśnie się dowiedziałam, że są specjalne szkła, które nie parują. Muszę zapytać o nie u optyka
                      • aneta-1989 Re: oprawki mira flex 06.05.14, 23:29
                        Też bym wolała,żeby moje okulary nie parowały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka