beatapie 14.05.06, 21:21 czy ktoś z Was słyszał o tej Pani lub moze byl u niej??? Została MI POLECONA JAKO OSOBA ZAJMUJĄCA SIĘ LECZENIEM OCZOPLĄSU Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada16 Re: dr Bilska z Krakowa 15.05.06, 08:29 Mnie też , dzwoniliśmy, ale Kuba był wtedy jeszcze za mały. Odpowiedz Link
kajka68 Re: dr Bilska z Krakowa 15.05.06, 14:51 mnie też okulistka właśnie ją polecała ,ale miałam wybór albo ona albo Szklarska Poreba...wybrałam Szklarską bo duzo bliżej... Odpowiedz Link
kobietazwyczajna Re: dr Bilska z Krakowa 16.05.06, 02:02 Mnie też interesują specjaliści zajmujący się oczoplasem. Możesz podać jakieś informacje o tej pani doktor, namiary? Z góry dziękuję. Czy to ta pani doktor www.pf.pl/portal/YP5?catid=165&id=4679428 ? Odpowiedz Link
beatapie Re: dr Bilska z Krakowa 16.05.06, 21:48 witam, myślę że to nie jest ta panie doktor, ta Bilska o której myślę przyjmuje w Krakowie. Trudno mi cokolwiek powiedzieć o niej bo 14 czerwca jade do niej pierwszy raz. więc wtedy ewentualnie mogę komuś ją polecić..lub też nie - to się okarze ;) do tej pory leczyłam się u pani Prost, i jest mi strasznie przykro że nigdy nie odwiedziłam jej męża, przecież jest lepszym specjalistą, leczy te najgorsze przypadki, (a moja córka do nich należy) I tylko nie wiem dlaczego pani doktor nigdy przez tyle lat jeżdzenia do niej nie poleciła nam swojego męża ???? Odpowiedz Link
beatapie Re: dr Bilska z Krakowa 16.05.06, 22:04 a jeszcze musze cos dodać ;) przeczytałam na forum w "poznajmy sie" że Twoja córka ma 8 lat. moja 7 - i jest bardzo podobna w zachowaniu do Twojej. słabo widzi i czyta literki na badaniu wzroku, ale za to bez problemu pisze literki w zeszycie, ładnie koloruje - bardzo starannie. boi się wysokości, schodów, stopnii, chociaż muszę przyznac, że zrobiła duzy postęp w tym kierunku, ale równiez otwarcie mowi że się poprostu boi. poza tym ustawia głowę do lepszego widzeniu i ustawienia oczu , czyli w praktyce to wygląda tak, że tv ogląda patrząc bokiem. jak bede po wizycie w Krakowie to napisze co poradziła nam dr Bilska pozdrawiam Odpowiedz Link
ada16 Re: dr Bilska z Krakowa 16.05.06, 22:57 Dr Bilska nas rowniez bardzo interesuje (oczopląs). chętnie przeczytam sprawozdanie. Czy bierzecie pod uwage operacje oczoplasu? Odpowiedz Link
kobietazwyczajna Do Beatapie 17.05.06, 00:13 Tak, tak mamy chyba podobne problemy. Moja córka bardzo delikatnie ustawia sobie głowę właśnie do oglądania TV. Zaobserwowałam, że przy oglądaniu TV oczopląs jej się nasila. Jak na razie mamy skorygowane oczy pod kątem zeza (był rozbieżny), teraz jestem ciekawa co dalej? Wkrotce będę na kontrolnej wizycie w Katowicach, bardzo jestem ciekawa co usłyszę na temat dalszego leczenia córki. Napisz koniecznie jak wyglądała wizyta u tej Pani doktor, a ja na pewno napiszę co powiedzą mi w Katowicach. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wolanka1 Re: dr Bilska z Krakowa 18.05.06, 18:27 Cześć dziewczyny.Ja z moimi dziećmi (Jarek 13 i Anita 8)byłam kilka razy u dr.Bilskiej właśnie w sprawie oczopląsu, ale my mamy taką kumulację wad wzroku(oczopląs,achromatopsja,nadwzroczność)że nie mogła nam pomóc.Teraz już tam nie jeżdzimy, bo podobno nikt i nigdzie nie może nam pomóc.Na początku maja zarezerwowałam znów termin do poradni CZD ale najbliższy wolny to 25 październik -więc jeszcze trochę poczekamy.Jak my jeździliśmy do Krakowa to dr.przyjmowała w spółdzielni medycznej MEDICINA ul. Barska 12(koło Rynku Dębickiego) Jak pojedziemy do CZD chcę zrobić Anicie badanie ERG bo Jarek już miał to badanie.Anita ma taką samą diagnozę jak Jarek(achromatopsja) ale chcę się dowiedzieć(robiąc ERG) czy choroba jest w takim samym stopniu jak u Jarka. Pozdrawiam Agata. Odpowiedz Link
beatapie Re: dr Bilska z Krakowa 19.05.06, 21:07 Hej.ja własśnie jadę do Dr Bilskiej do tego centrum na ul.Barskiej. Co prawda przyjmuje tam prywatnie, ale wizyta wcale nie kosztuje aż tak dużo, a poza tym na przyjęcie w "Państwowej Poradni" w której pracuje musiałabym czekac co najmniej do września ;( a mi zależy na szybkim terminie. Odpowiedz Link
beatapie Re: do - beatapie 01.07.06, 18:27 witam. jestem już po drugiej wizycie u dr Bilskiej. i jestem pod ogromnym wrażeniem. to naprawdę wspaniała kobieta, miła, ciepła, ma super podejście do dzieci..i bardzo pomocna, jak zresztą cały jej personel. zdjęcia Oliwii zostały wysłane na konsultacje do Stanów Zjednoczonych. Pani profesor zastanawi się czy Oliwii można jeszcze jakoś pomóc - miała już operację i 3 iniekcje botuliną. Teraz musimy poczekać jakieś 3 tygodnie na odpowiedz od Profesora z Nowego Yorku. Mam ogromna nadzieję że wszystko dobrze sie ułoży i że w końcu trafiłam na dobrego specjalistę. I jeszcze rada dla wszystkich -nie ufajcie tylko jednemu lekarzowi - zawsze warto wybrać sie na konsultacje jeszcze w inne miejsce.pozdrawiam wszyskich serdecznie ! Odpowiedz Link
kobietazwyczajna do - beatapie 05.07.06, 23:37 W takim razie jutro dzwonię ustalić termin wizyty u dr Bilskiej. Daj znać co dalej. Dziękuję za info. :-))) Odpowiedz Link