Dodaj do ulubionych

do tolka11

17.05.06, 16:17
Witam serdecznie.
Przeczytałam dzisiaj na forum że jesteś tyflopedagogiem.
My w związku z problemami ze wzokiem u Alusi mamy mieć wizyte właśnie u tyflopedagoga tylko jeszcze nie wiem kiedy.
Mogłabys mi napisać co takiego daje taka konsultacja z takim specjalistą bo przyznam się szczerze że pierwszy raz słyszałam o kimś takim jak tyflopedagog ale człowiek całe życie się uczy.
Asia z Bytomia
Obserwuj wątek
    • kobietazwyczajna Re: do tolka11 17.05.06, 23:39
      Jeszcze nie odpowiedział, ale mogę ci tylko powiedzieć, że tyflopedagogika to
      dział pedagogiki specjalnej zajmujący się wychowaniem, edukacją, terapią i
      rehabilitacją osób niewidomych i niedowidzących w placówkach oświatowych (w tym
      integracyjnych) oraz poradniach specjalistycznych.
      pozdrawiam
      • joanna273 Re: do tolka11 18.05.06, 09:16
        Dzięki że chociaż tyle
        • tolka11 Re: do tolka11 18.05.06, 16:03
          Nic dodać nic ująć. jestem tyflopedagogiem i oligofrenopedagogiem, pracuję w
          gimnazjum z oddziałami integracyjnymi i uczę min. dzieci integracyjne. Moi
          podopieczni mają od 13 lat wzwyż, o pracy z maluchami wiem niewiele, nie mam z
          nimi do czynienia [oprócz mojego syna]. Miasto zafundowało mi studia
          podyplomowe, więc skorzystałam. I naprawdę nie wiem jak przebiega taka wizyta z
          maluchem u tyflopedagoga. ja dostaję dzieci zdiagnozowane i kontynuuję pracę z
          nimi na moich przedmiotach [historia, wos]. Napisz jak było, bo sama jestem
          ciekawa.
          • joanna273 Re: do tolka11 18.05.06, 20:37
            Napewno napisze jak juz będziemy po tylko tak jak pisałam wcześniej jeszcze nie wiem kiedy to nastapi ale nie omieszkam podzielić się wrażeniami.
            Pozdrawiam i wielkie dzieki za odzew
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka