03.09.06, 15:33
Po niedzieli idę z moim dzieckiem na pierwszą wizytę do neurologa w zwiazku z
zaawansowanymi wadami wzroku(nadzwroczność i niedowidzenie) i opóźnioną
mową(chodzimy od niedawna do logopedy),ale przyznam się ,ze nie bardzo wiem o
co mam go pytać...proszę o sugestie rodziców ,który byli(bywają ) ze swoimi
dziećmi u neurologa
Obserwuj wątek
    • herbi984 Re: neurolog 03.09.06, 16:19
      My jezdzimy do neurologa regularnie co 4miesiace(poki co).U nas po prostu pani
      doktor bada napiecie miesni i oglada Go ogolnie.Pyta sie jakie robi postepy,co
      umie itd.Na szczescie wszystko jest z Filipkiem w porzadku pod tym
      wzgledem.Mysle,ze jesli cos stwierdzi nie tak u Twojego dziecka to Ci powie co
      robic dalej,na co zwracac uwage badz jakie cwiczenia robic.mam nadzieje,ze
      bedzie dobrze.Pozdrawiam!
      • tolka11 Re: neurolog 03.09.06, 17:51
        Jesli trafisz na dobrego neurologa to faktycznie sam ci powie. ale przede
        wszystkim oprócz standartowego badania powinnaś opowiedzieć wszystko o dziecku
        [zachowania, zaburzenia równowagi, nieprawidłowości, które zauważasz].Ja bywam
        co pół roku [Miłosz ma wadę mózgu] zawsze rozmawiamy o rozwoju mowy, sprawności
        fizycznej, koncentracji uwagi, terapii wzroku. oprócz tego będą pewnie pytania
        o leczenie zaburzeń wzroku, operacje, szczepienia. standartowy wywiad.
        • asiarol Re: neurolog 03.09.06, 19:29
          tolka11 napisała:

> Jesli trafisz na dobrego neurologa to faktycznie sam ci powie.

no właśnie tylko w tym cały ambaras ,żeby trafić na takowego, tym bardziej ,ze
          idziemy nie prywatnie tylko na skierowanie,dlatego wolę sama być przygotowana,
          bo w takiej sytuacji lekarze zazwyczaj spojrzą tylko na dziecko i mimo tego ,ze
          obiektywnie są powodu do obserwacji,niepokoju bagatelizuja sprawę i przekonują
          ,zeby nie przejmowac się...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka