paragraf221 25.10.06, 18:38 witam!czy ktoś z państwa wie coś na temat odpisu od podatku lekarstw stosowanych w leczeniu jaskry?chłopak ma 13 lat,ma legitymację związku niewidomych,orzeczenie o niepełnosprawności-bardzo proszę o odpowiedż Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paragraf221 Re: JASKRA 26.10.06, 19:35 naprawdę nikt mi nie odpowie? mam sąsiadów ,którzy nie bardzo się mogą odnaleść w tej sytuacji obiecałem im pomóc i dlatego pytam synaturka? Odpowiedz Link
magracka Re: JASKRA 28.10.06, 19:03 Witam, z tego co wiem można odpisać od podatku wydatki na leki powyżej 100zł w miesiącu. Ja robię tak , że wykupuję leki w raz w miesiącu na 2 miesiące, wtedy kwota do odpisu jest większa. U nas to jest możliwe gdyż Gracek ma stałe leki i mleko. Dwumiesięczna kuracja wychodzi okolo 400 zl, wiec odpisze sobie wtedy 300 zl, gdybym kupowała leki co miesiąc to byłaby tylko kwota 100 zł, z mojej kalkulacji wynika że 100 zł jestem do przodu. W tym roku bede z tej ulgi korzystała pierwszy raz więc może są pewne nieścisłości w moim rozumieniu. Najlepiej zasięgnąć opini w urzędzie skarbowym, pozdrawiam Odpowiedz Link