Dodaj do ulubionych

prośba o sugestię

07.09.20, 08:15
Mam cukrzycę typ 1, depresję, zakrzepica OUN, jaskra,
Leczę się na Hashimoto od 10 lat co najmniej, przyjmuję dawkę Euthyroxu 125 dziennie, sama ustawiałam-wyrzucono mnie po oznaczeniu pozytywnego TSH z poradni endokrynologicznej, lekarz rodzinny nie ma wiedzy, żeby w ogóle powiedzieć coś na temat ft4, ft3,tylko oznacza tsh i to jest dla niego wyznacznik.
Przyjmuję suplementy, wit. d, magnezy, cuda nie widy, nie jem soli jodowanej. Był czas odstawienia glutenu i laktozy, ale nie było poprawy jakiejś spektakularnej i mnie to przerosło, choć nadal staram się obie rzeczy ograniczać.
Mam teraz gorsze stany depresyjne, ( oczywiście stale przyjmuję antydepresanty), mam kłopoty z pamiecią,zwłaszcza krótkotrwałą, sprawnością intelektualną, nie mówiąc o tym, że ze wstaniem z łózka, ale teraz jest ewidentnie gorzej.
Moje wyniki sprzed 2 dni:

TSH - 0,89 norma 0,55-4,5

FT4 16.46% [ wynik 1.2, norma (0.55 - 4.5)]

FT3 80% [ wynik 2.4, norma (0.8 - 2.8)]

Proszę o jakąś sugestię. Z tego co czytam -wiecie więcej niż lekarze, których znam ( niestety).
Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka