gorzatax 05.09.04, 08:18 wiele osób tak mówi, czy to jest poprawne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ardjuna Re: sprzątłam, zamkłam, 05.09.04, 11:16 gorzatax napisała: > wiele osób tak mówi, czy to jest poprawne? Tak, pod warunkiem, że mają na myśli następujący zapis: sprząt'łam, zamk'łam. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
empeka -tłam, -kłam, 05.09.04, 13:33 Ale jeśli nie ma, to jest to w 100% NIEPOPRAWNE! Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: sprzątłam, zamkłam, 05.09.04, 15:31 gorzatax napisała: > wiele osób tak mówi, czy to jest poprawne? Szczerze mowiac, zdumialo mnie to pytanie. Zawsze wiedzialam, ze tak mowia ludzie, ktorzy chyba nawet nie skonczyli szkoly podstawowej. A tu - pytanie na serio... Chyba ze to jakis zart, wpuszczanie nas "w maliny". Odpowiedz Link Zgłoś
ileolamauli Re: sprzątłam, zamkłam, 08.07.14, 19:29 Uczyłam się angielskiego z podłoża języka niemieckigo, jednakże czas prezent perfect zrozumiałam dopiero przypominając sobie słowa szkolnej sprzątaczki: Zamkłam bo sprzątłam! Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 W obronie trolli 06.09.04, 17:08 Po pierwsze - przeciez to one nas karmią! Raz lepiej, raz gorzej. Po drugie - też się czuję trollem, więc muszę stanąć w ich obronie. Po trzecie - może to nie troll. Ala Odpowiedz Link Zgłoś