zakrencik Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 11.01.05, 20:26 MNIE się!!!! Misie to są w sklepie z zabawkami;P Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 11.01.05, 21:42 zakrencik napisała: > MNIE się!!!! Misie to są w sklepie z zabawkami;P A mnie się świeżo uprasowana koszula... Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 11.01.05, 22:08 ardjuna napisał: > zakrencik napisała: > > > MNIE się!!!! Misie to są w sklepie z zabawkami;P > > A mnie się świeżo uprasowana koszula... Aaa, to MI SIE podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 11.01.05, 22:54 efedra napisała: > Aaa, to MI SIE podoba! Efedruniu, cieszę się, że sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 11.01.05, 23:04 Ciesz się, ale nie wprowadzaj bałaganu poznawczego, bo nam się kolega oscarr1 pogubi w domysłach ;-) Jak Ci się może nie podobać coś co mi/mnie się podoba tak samo jak Efedrze? I jak mi idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 12.01.05, 00:00 1. Kto jest, o materdejo, oscarr1??? 2. No, sam nie wiem. Niekonsekwencja taka, fakt. 3. Nieźle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar A teraz, Oskarze, bądź tak miły... 11.01.05, 22:46 ... i wyprowadź definicję na podstwie (świetnie) dobranych przykłądów ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 12.01.05, 00:18 A mi sie marzy kurna chata...:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 12.01.05, 00:18 wlodekbar napisał: > A mi sie marzy kurna chata...:) Podoba mi sie ta piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
dawidoos Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 12.01.05, 23:13 Na początku zdania - mnie, w środku - mi. :D Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 12.01.05, 23:29 No chyba tak:D Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 13.01.05, 00:02 wlodekbar napisał: > No chyba tak:D No chyba nie, poszukiwacze sztywnych regul! Bo przeciez MNIE sie to nie podoba. (a nie mi) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 13.01.05, 00:12 Aham rzeczywiscie, elemnt emocjonalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 13.01.05, 00:21 Przepraszam, ze napisalem, jak talib. Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 13.01.05, 12:49 wlodekbar napisał: > Przepraszam, ze napisalem, jak talib. Czy przed "jak" zawsze stawiamy przecinek? Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar Przecinek 13.01.05, 12:56 Gdzie miałby być przecinek i po co? Nawet jeśli się niesłusznie pojawił, to co? Nie dopuszczasz możliwości literówek? Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: Przecinek 13.01.05, 14:52 Czytaj między wierszami. Chciałem przez to powiedzieć, że regułka: "mnie przed orzeczeniem, mi po orzeczeniu" (bo taka funkcjonuje), ma podobną wartość jak "przed który stawiamy przecinek", co czasem prowadzi do zdań typu: Pułkownik o, którym napisał poeta był dziewicą. A literówek nie dopuszczam. Chyba że to są moje literówki. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 13.01.05, 14:56 Nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 13.01.05, 12:52 efedra napisała: > Bo przeciez MNIE sie to nie podoba. (a nie mi) Efedra, a czy przypadkiem nie należy rozpatrzyć faktu, że "bo przecież" jest łącznikiem między dwoma zdaniami (przyczynowo-skutkowymi). Wobec tego "MNIE sie to nie podoba" jest drugim członem zdania złożonego: to - bo - to? Inaczej wypowiedź, która zaczyna się od "bo przecież" trudno zaliczyć do poprawnych? Ale tak grzebiąc w pamięci znalazłam takie cóś: Bo MI odbiło! Grzebiąc jeszcze głębiej odkrylam, że to jest skrócona odpowiedź na jakieś pytanie... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacklosi Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 13.01.05, 14:58 Czy z tego płynie wniosek, że każda odpowiedź na pytanie nie jest zdaniem, które ma swój własny początek? Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar Zaraz.... 13.01.05, 15:15 Z tego co piszesz wynika, że trzeba dłuższy moment pomyśleć o co pytasz... ;-))) ..."każda odpowiedź nie jest zdaiem"... No coż, nie każda odpowiedź jest zdaniem. Ta jest. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
johanlarson Re: Zaraz.... 09.10.15, 23:03 Polecam tekst: filolozka.brood.pl/podoba-mi-sie-mnie-sie-podoba/ Odpowiedz Link Zgłoś
winnyzgrona Re: Poprawnie "mi się podoba" czy "mnie się podob 22.11.15, 19:02 Idą żyd ojciec z synem.Syn: -Tate, patrz! Ten pan się ciebie kłania! - Nie ciebie,tylko tobie - Mnie? - Nie mnie tylko mi - No przecież mówię, że ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś