greenblack 28.04.03, 20:22 Witam! Czy można powiedzieć "myśleć/rozumować logicznie"? Czy nie ma w tym nic dziwnego? To tak, jak "patrzeć wzrokowo" albo "iść pieszo". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja22ek Re: 'Myśleć logicznie' 29.04.03, 12:08 Witam. Tak. Nie. Nie. Pozdrawiam również. PS. Myślenie z logiką nie ma mocnego związku. 99% myśli nie jest logicznych. Można założyć, że rozumowanie jest myśleniem logicznym, jednak też nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: 'Myśleć logicznie' 29.04.03, 12:28 Ja uważam, że myśli się zawsze logicznie. Oczywiście według własnych zasad logicznych. Jeżeli ktos mówi: "myśl logicznie", to oznacza, że każe myśleć według reguł własnych. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: 'Myśleć logicznie' 29.04.03, 16:03 Oj nie... Jeśli myślę o jakiejś fajnej dziewczynie, to nie ma w tym ani krzty logiki :) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa.kruszona Re: 'Myśleć logicznie' 05.05.03, 23:39 Logicznie - zgodnie z definicją słownikową - przysłówek od logiczny. Myśleć, rozumować, postępować logicznie. Moim zdaniem można myśleć logicznie, dociekliwie, rozsądnie; można też myśleć chaotycznie, nielogicznie, głupio. Można nawet myśleć głośno... Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: 'Myśleć logicznie' 27.07.03, 16:07 ja22ek napisał: > Oj nie... Jeśli myślę o jakiejś fajnej dziewczynie, to nie ma w tym ani krzty > logiki :) Jak najbardziej jest. Nawet można się domysleć, co myślisz. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
mnx Re: 'Myśleć logicznie' 27.07.03, 13:46 Nie mozna poweidziec "isc pieszo"???? Wiec jak mam opsowiedziec koledze, ktory proonuje mi podwiezienie samochodem? Nie "Nie dziekuje, pojde pieszo" ? Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: 'Myśleć logicznie' 27.07.03, 16:06 mnx napisała: > Nie mozna poweidziec "isc pieszo"???? > > Wiec jak mam opsowiedziec koledze, ktory proonuje mi podwiezienie samochodem? > Nie "Nie dziekuje, pojde pieszo" ? > Można też: pójdę nogami. Ala Odpowiedz Link Zgłoś