veeto1 27.08.08, 21:54 Coraz częściej znajduję takie kwiatki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=83862580 Dlaczego ludzie zapominają o zasadzie rozpoczynania nowego zdania wielką literą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efedra Re: Kropka i wielka litera. 27.08.08, 22:04 veeto1 napisała: > Coraz częściej znajduję takie kwiatki: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=83862580 > Dlaczego ludzie zapominają o zasadzie rozpoczynania nowego zdania > wielką literą? Ależ Veeto, kpisz, czy o drogę pytasz? Z całą pewnością znasz tę internetowo-ćwierćinteligencko-młodzieżową manierę pisania wszystkiego małymi literami, bez znaków diakrytycznych, za to z Teściową, Oną, Onem, "Ci którzy" itp - rozpoczynanymi z dużej. Myślę, że w dobrej intencji chcesz sprowokować dyskusję, ale to z góry przegrana walka. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Kropka i wielka litera. 27.08.08, 22:06 efedra napisała: > Z całą pewnością znasz tę internetowo-ćwierćinteligencko-młodzieżową manierę Zapomniałam dodać najważniejszy składnik tej ponurej mieszanki. Więc się poprawiam: tę esemesowo-internetowo-ćwierćinteligencko-młodzieżową manierę Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Kropka i wielka litera. 27.08.08, 23:00 Więc to takie buty! Wyobraź sobie, że jakoś nie wpadłam na to, iż stosownie wyłącznie małych literek jest cool, trendy, czy jazzy. Jakoś sama młodzieżą już nie jestem, a młodzież z mojego otoczenia dba o poprawność językową. Udało mi się wpoić mym dorosłym już dzieciom pewne zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Kropka i wielka litera. 28.08.08, 00:08 veeto1 napisała: > Udało mi się wpoić mym dorosłym już dzieciom pewne zasady. Poczekaj na wnuczęta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gorzatax Re: Kropka i wielka litera. 28.08.08, 19:02 efedra napisała: >za to z Teściową, Oną, Onem, "Ci którzy" itp - > rozpoczynanymi z dużej. > No i jeszcze oczywiście: "AcH, jAk Ja KoChAm SwOjEgO MiSiA!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
efedra nowy przykład 29.08.08, 14:49 gorzatax napisała: > > "AcH, jAk Ja KoChAm SwOjEgO MiSiA!!!" Właśnie przeczytałam na forum "Ogród": "Od półtora roku nie wpuszczałem do oczka nowych ryb więc nie możliwe aby powodem była za duża Ich ilość. Odpowiedz Link Zgłoś