panixx 09.01.10, 21:51 Poleccie prosze jakies filmy (nie obecnie w kinach, ale dostepne na DVD). Nie wiem o co pytac, co pozyczac... Dramat, komedia.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golfstrom Re: Dobry film widzialyscie? 09.01.10, 22:00 No ale to zalezy, co lubisz :) Moge polecic: Small time crooks, Allena (wyjatkowo o 'zwyklych' ludziach) O brother where art thou, braci Cohen (doskonaly G. Clooney i J. Turturro) Cookie's fortune, Altmana (Glenn Close, Julianne Moore, Liv Tyler) Stanowczo nie polecam - polska komedia Lejdis. Odpowiedz Link
migotka_bober Re: Dobry film widzialyscie? 09.01.10, 22:01 moje ostatnie widziane DVD: ***stuck on you ***reign over me ***the pursuit of happyness ***seven pounds ***odlot/rodzaj kreskowki/ ***yes man ***the proposal troche czesalam wlosy /czyt.nudzilam sie chwilami/ przy "reign over me" ale ogolnie wszystkie fajne, zalezy kto co lubi :D Odpowiedz Link
bisiek10 Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 10:36 Lista Shindlera oczywicie.Jak moglam zapomniec :) Odpowiedz Link
samotna.uk Re: Dobry film widzialyscie? 09.01.10, 22:02 My sister's keeper, dejawu, Slum dog milionere(super), coyote ugly to tak na szybko :) Odpowiedz Link
hooda Re: Dobry film widzialyscie? 09.01.10, 22:20 Hangover - swietna komedia:-) My sister's keeper - wyciskacz lez - mnie nie latwo wzruszyc ale ten film wycisnie lzy z kazdego. Odpowiedz Link
glasscraft Re: Dobry film widzialyscie? 09.01.10, 22:53 Lucky Number Slevin... ogladany po raz kolejny Odpowiedz Link
justyna_w24 Re: Dobry film widzialyscie? 09.01.10, 23:25 Taken - dobra sensacja, Marley i ja - sliczny film, My sister's keeper - wyciskacz lez, ze starszych The reaping, Fools gold, Failure to Launch, Next, Deja vu, a jak naprawde, ale tak naprawde lubisz sie bac to polecam Paranormal activity Odpowiedz Link
justyna_w24 i jeszcze... 09.01.10, 23:27 ugly truth, new in town - komedie romantyczne Odpowiedz Link
tonia2005 Re: Dobry film widzialyscie? 10.01.10, 00:01 "The Time Traveler's Wife" - najlepszy film jaki widzialam w ciagu kilku ostatnich lat. Polski tytul, to "Zakleci w czasie" Polecam goraco, kawal dobrego kina. Odpowiedz Link
dorotus76 Re: Dobry film widzialyscie? 10.01.10, 00:16 'How to lose a gay in 10 days' - jestem na etapie komedii romantycznych sprzed kilku lat (czyt. nadrabiam zaległości filmowe ;) Odpowiedz Link
kamila_21 Re: Dobry film widzialyscie? 10.01.10, 06:03 Hangover - widzialam przedwczoraj - super :) Odpowiedz Link
zyczliwy0 Re: Dobry film widzialyscie? 10.01.10, 10:20 Harry Brown- dramat z Michaelem Cain The Brave One- Jodie Foster Veronica decides to die Beyond a Reasonable Doubt -remake z 2009 Odpowiedz Link
migotka_bober hangover 10.01.10, 11:47 zgadza sie ,swietna komedia to jest,moze byc tez pod innym tytulem:Kac Vegas Odpowiedz Link
padynt Re: hangover 10.01.10, 12:03 sorry ale nie mogę się powstrzymać:) -Dobry film widziałem. A momenty były? Odpowiedz Link
szprotka6 Re: hangover 10.01.10, 12:07 "The World's Fastest Indian" z A. Hopkinsem, pełen potężnej dawki energii film drogi, swietnie nastraja:-) Odpowiedz Link
samotna.uk Re: Dobry film widzialyscie? 10.01.10, 13:47 a tez zaklety w czasie to nie w kinach dopiero bedzie??? bo gdzies dopiero trailer widzialam. I wchdzo do kin cos takiego i chyba polece od razu bo wydaje sie super ,,the lovely bones,, www.youtube.com/watch?v=ikUWKi0W5_g Odpowiedz Link
brittany Re: Dobry film widzialyscie? 10.01.10, 20:03 Julie & Julia ze znakomita rola Meryl Streep.wlasnie skonczylam ogladac przed chwila Let the right one in - niesamowity film o wampirze .innym wampirze. polecam takze ksiazke fantastyczna niesamowita lepsza niz film. Odpowiedz Link
jaleo Let the Right One In 11.01.10, 11:55 brittany napisała: > > Let the right one in - niesamowity film o wampirze .innym wampirze. > polecam takze ksiazke fantastyczna niesamowita lepsza niz film. > Zgadzam sie, ja bym powiedziala nawet, ze to jest jeden z najlepszych filmow dekady. Ja mialam koszmary nocne po nim, ale i tak warto bylo obejrzec. Odpowiedz Link
paola_k2 Re: Dobry film widzialyscie? 10.01.10, 20:23 Z ostatnio obejrzanych: Babel (z Bradem Pittem), Ksiezna (z Keira Knightley), Seks w wielkim miescie, Seven pounds - bardzo dobry, polecam, z Willem Smithem, Uprowadzona, Hancock - komedia z Willem Smithem, Wall-e (bajka, bardzo polecam), Mamma Mia!, PS. I love you. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Dobry film widzialyscie? 10.01.10, 21:18 wszytsko niestety kwestia gustu, ale jakbym miala polecac to moze te z takich bardziej znanych. brokeback mountain - dramat milosny jeden z moich ulubionych - piekne krajobrazy, placzliwa love story i momenty oprocz tego te trzy - the reader - kate winslet i ralph fiennes (ale nie za duzo go w filmie tak na prawde) atonement - keira i mcavoy closer - portman, julia roberts i jude law - wszystkie trzy z jednej strony momentami leciutko nuzace, ale oplaca sie jak sie do konca obejrzy - koncowki sa dobre, zreszta jak rowniez cale filmy. i zostaje dobre wrazenie. raczej dla kobiet niz dla facetow bo nie ma tam eksplozji za duzo if u know what i mean z mocniejszych filmow - w sensie dramatyzmu i akcji jak ktos chce sie podenerwowac i zdolowac troche to - arlington road - z jeffem bridgesem i timem robbinsem jak ktos chce sie bardzo zestresowac i zdolowac - shooting dogs - hugh dancy, john hurt monster's ball - tez mi sie podobal z hale berry i billy bob thronton i mala rola heatha ledgera - ogolnie bardzo dobry film dla pan i panow the departed - jack nicholson, leonardo, mark wahlberg (hehe taki wredny), matt damon, vera farmiga - troche dlugasny ale sie oplaca no i zwroty akcji sa takie ze sie nie zawsze spodziewalam czegos takiego, wmiare ciezki film bym powiedziala lekkie komedie jak ktos lubi - what happens in vegas - ashton i cameron diaz - nie lubie takich slapstickowych komedii ale ashtona zawsze ogladam i tu razem z diaz byli smieszni wedlug mnie music and lyrics - hugh grant i drew barrymore - nie jakies bardzo hilarious ale tez hugh grant ma troche dobrych smiesznych wypowiedzi wiec sie troche posmialam the holiday - winslet, cameron diaz, jude law - jak sie przetrzyma pierwsze 30 minut gdzie cameron diaz tries and fails to be funny - to sie potem okazuje ze jest to mily romantyczny filmik - nie jakis bardzo smieszny ale przyjemny. Odpowiedz Link
szprotka6 Re: Seven pounds, the holiday 10.01.10, 22:20 Seven pounds - taaaa, uśmiech cudny Will'a Smitha nie schodził mi z oczy przez kilka dni...Nieprzegadany, dobry film. The Holiday tez ostatnio widziałam-angielskie klimaty, krajobrazy przez to, ze mi juz znane jawiły mi się jak domowe:-)Lekki, łatwy i przyjemny-ale klimat dobry niesie. Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: Seven pounds, the holiday 10.01.10, 23:29 troszke mocne kino : 9 district lucky number slevin - swietny film !! London to Brighton ogolnie lubie angielskie filmy , czesto sa zaskakujace. Odpowiedz Link
panixx Re: Seven pounds, the holiday 11.01.10, 10:31 Dzieki za wszystkie propozycje, przyomnialyscie mi o niektorych filmach, ktore chcialam dawniej zobaczyc a zapomnialam! Odpowiedz Link
porzeczka666 Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 00:11 wlasnie obejrzalam: cudowny film, wzruszajacy a przy tym zabawny, bez zadecia, oparty na prawdziwej historii: www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390 mozna zobaczyc na kinomaniak.tv :) Odpowiedz Link
pyza_uk Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 08:11 Wlasnie mialam wkleic link do tego samego filmu :) www.imdb.com/title/tt1675434/ I jeszcze Crash byl niezly, z tego co pamietam. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 11:03 jak wam sie nietykalni podoba to polecam 'rust and bone' tez jest na kinomaniaku. www.imdb.com/title/tt2053425/ Odpowiedz Link
sophie2202 Re: Dobry film widzialyscie? 11.01.10, 14:16 Serial 24, ogladany od pierwszej cześci po siódmą na dvd. Odpowiedz Link
robak.rawback brokeback mountain 24.01.10, 02:25 wlasnie jeszcze raz obejrzalam brokeback mountain - skonczylam 10 minut temu ale jeszcze pochlipuje (ale ja duzo na filmach placze anyway) - co nie znaczy ze film jest zapchany melodramatem - wrecz rpzeciwnie. nie wiem jak niegejowi faceci reaguja na momenty w tym filmie. ja po prostu je uwielbiam. mojej mamie od paru lat mowie zeby obejrzala wiec teraz na zlota mysl wpadlam ze po prostu jej kupie to dvd i sobie chyba rowniez. Odpowiedz Link
bisiek10 Re: brokeback mountain 01.07.13, 10:34 Notebook, August Rush,Moulin Rouge (jesli odpowiada Ci musical ale jest swietny), Taken, Remember Me (kopara mi opadla po zakonczeniu) Seven Pouds jak juz dziewczyny pisaly.Jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze ;) Odpowiedz Link
bisiek10 Re: brokeback mountain 01.07.13, 10:39 Woda dla sloni, Way back, Hachiko :) Jutro bedzie futro :) Odpowiedz Link
illegal.alien Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 11:24 Ja widzialam ostatnio Erbsen auf halb 6 - niemiecki film, moim zdaniem bardzo fajny, nawet jezeli malo realny momentami ;) Smieszny i romantyczny i troche powazny tez :) Ostatnio na BBC lecial tez La tête en friche (My afternoons with Margueritte) - obejrzalam prasujac gore ciuchow, sympatyczny film, taki cieply i momentami smieszny. Z polskich polecam 'Moj rower' - tez smieszny i powazny i sympatyczny. Wszystkie trzy dosc lekkie i przyjemne, na pewno sie po nich koszmarow nie ma :) 'Moj rower' ogladala tez moja pani do niemieckiego i dziewczyna z kursu (Hiszpanka) i tez im sie podobal. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 11:56 A mozecie polecic jakis fajny lekki ale przyjemny film na lato? Nie taki, z ktorego mozna pisac doktorat z filmoznawstwa I technik inwersyjno postmodernistycznych, tylko odpowiednik dobrego czytadla? :) Ostatnio (12-18 miesiecy) uciekla mi wiekszosc filmow z zapracowania I innych takich, bylabym wdzieczna za rekomendacje dla przecietnego widza. Odpowiedz Link
illegal.alien Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 12:03 Wszystkie trzy, ktore wymienilam powyzej spelniaja te kryteria :) (bo ja nie przepadam za 'ciezkimi' filmami - nie wspominajac o tym, ze najczesciej jak cos ogladam to jednoczesnie wlasnie prasuje i sie nie skupiam w 100%). Odpowiedz Link
szprotka6 Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 17:23 "The notebook" ("Pamiętnik "w wersji polskiej) jest lekki, o miłości az po grób, wzruszający, ale z polotem. Piękny. "Jesienna opowieść"-tez o miłości i szczerej kobiecej przyjazni. Te dwa ostatnio kazały mi się zatrzymac na moment i wracaly do mnie następnego dnia. Polecam:-) Odpowiedz Link
jaleo Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 17:43 Jak ma byc z nowszych, i w miare "lekki" to polecam "Silver Linings Playbook". To taki film z gatunku slodko-slonych, miejscami smieszny, miejscami wzruszajacy. No i jeszcze "Crazy Stupid Love". Odpowiedz Link
jaleo Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 17:51 Dwa ostatnio obejrzane: "Argo" - podobalo mi sie odtworzenie klimatu lat 70-tych, dbalosc o szegoly. Film trzyma w napieciu "Django Unchained" - moim zdaniem przereklamowany (ale ja mam takie zdanie o 99% filmow Tarantino). Bylby dobry film, gdyby byl o polowe krotszy i bez sikania krwia na wszystkie strony. BTW, jak sie do kogos strzeli z recznieladowanego pistoletu, to krew nie wylewa sie fontannami od pierwszej sekundy strzalu, wiec nie wiem, po co tak pokazuja w filmie, chyba dla - watpliwego - efektu). Mniej wiecej w polowie film traci tempo i sa niepotrzebne zupelnie dluzyzny. Swietna gra Christopha Waltza i dobry podklad muzyczny. "Killing Bono" - kiepski, nudny, mozna sobie spokojnie podarowac. Odpowiedz Link
jaleo A Propos "Brokeback Mountain" 01.07.13, 17:56 Watek co prawda jest o filmach, nie o ksiazkach, ale skoro jestesmy przy "Brokeback Mountain" to chcialam bardzo polecic nowele, powiesci i w ogole cala tworczosc Annie Proulx (to wlasnie na podstawie jej noweli powstal scenariusz filmu, podobnie jak "Shipping News", ktory tez jest swietny). Wg mnie ona jest jednym z najlepszych zyjacych amerykanskich pisarzy. Polecam szczegolnie jej nowele (pare zbiorow sie ukazalo), ona jest naprawde swietna w tym gatunku. To jest napisana proza poezja o prozie codziennego zycia (brzmi jak belkot, ale nie potrafie tego lepiej okreslic). Przepiekne i jeszcze raz przepiekne. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 18:05 'Salmon fishing in the Yemen' www.imdb.com/title/tt1441952/ 'The kids are all right' www.imdb.com/title/tt0842926/ 'Now is good' www.imdb.com/title/tt1937264/ Cos ciezszego ale UK mi sie podobal 'Fish Tank' www.imdb.com/title/tt1232776/ 'Safe haven' www.imdb.com/title/tt1702439/ 'Broken City' www.imdb.com/title/tt1235522/ Polski mocny 'Drogowka' www.filmweb.pl/film/Drog%C3%B3wka-2013-631979 'Having you' www.imdb.com/title/tt2343549/ The Place Beyond the Pines www.imdb.com/title/tt1817273/ 'Flight' www.imdb.com/title/tt1907668/ 'The impossible' www.imdb.com/title/tt1649419/ 'Hope springs' www.imdb.com/title/tt1535438/ 'Nad zycie' www.filmweb.pl/film/Nad+%C5%BCycie-2012-651141 to tyle na razie :) Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 18:09 argo az tak mi sie nie podobal ale ' Zero dark Thirty' fajny Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 18:14 a jeszcze oststnio przerabialam temat on mlodszy ona starsza z filmow i ten jest fajny polecam www.imdb.com/title/tt2063666/ Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 19:53 Jak sie chcesz poplakac, to October Baby, kolezanka mi kaze obejrzec, ale ja zaciazona i na taki temat plakac nie chce. Tak wiec nie wiem co polecam, ale polecam. Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 20:01 to ja polcecam ekino!!! www.ekino.tv wchodzisz logujesz sie ogladasz za darmo nawet najnowsze filmy. czesto dobrej jakosci te, ktore sa w kinach.nieraz trzeba poczekac. mozna sobie wybrac co chcemy ogladac- dokumentalny, obyczajowy, dramat, psychologiczny, komedia, dla dzieci....ogromny wybor. dodatkowo logujac sie codziennie zbiera sie punkty- te mozna wymienic na ogladanie filmu bez limitu czyli bez czekania az sie zaladuje, wszystkich z serwisu. Fajna alternatywa dla wypozyczalni, no i darmowa. Ogladam na laptopie bo nie mam tv i szczerze mowiac polecam. Czasem film idzie wolniej - zalezy ile osob aktualnie znajduje sie na serwisie i oglada filmy. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 20:03 oprocz kinomaniaka jeszcze z tej strony ogladam jak cos jest poblokowane alekino.tv/ Moze ktos wrzuci jakies angielko jezyczne darmowe strony do ogladania online Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Dobry film widzialyscie? 01.07.13, 21:17 bisiek - mowisz o remember me z pattinsonem? troche mi sie w sumie filmik dluzyl ale rzeczywiscie fajne zajkonczenie. tak sie co jakis czas zastanawiam nad tym zakonczeniem - tez mnie zaskoczylo, a nie specjalnie wiele sie spodziewalam po tym filmie. filmik z cyklu romansidlowatych z problemami rodzinnymi w tle... po raz setny obejrzalam tez niedawno the notebook hehe Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Dobry film widzialyscie? 22.03.14, 01:15 czy ktos ma link do labor day - do obejrzenia online. nie moge znalezc, podejrzewam ze sie w bardziej 'oficjalnych' servisach pojawi juz za pare dni ale ja bym juz teraz chciala.... Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: Dobry film widzialyscie? 22.03.14, 11:06 nie ma jeszcze na servisach online, ale jak chcesz to sprawdzaj viooz.be/ yify.tv/ putlocker.bz/year/2013/1 Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Dobry film widzialyscie? 22.03.14, 19:38 Widzialam wczoraj w kinie I Kate jak zawsze wspaniala. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Dobry film widzialyscie? 22.03.14, 19:48 ja nie moge do kina chodzic; zaleznie od filmu albo musze pauzowac zeby poplakac i posmarkac albo musze pauzowac zeby sie dobrze wysmiac. nie nadaje sie do ludzi eheheh Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Dobry film widzialyscie? 27.02.15, 00:41 czy ktos ma link do dobrej kopii 50 shades? bez voiceover. Odpowiedz Link
espionka Re: Dobry film widzialyscie? 27.02.15, 17:02 bylam niedawno w kinie na The Theory of Everything i polecam Odpowiedz Link
pyza_uk Re: Dobry film widzialyscie? 27.02.15, 21:39 Jak ci nie przeszkadzaja napisy po chinsku - cartoonhd.is Odpowiedz Link