Dodaj do ulubionych

yourbabycan.co.uk

25.09.10, 08:13
Przez przypadek widzialam dzis rano reklame w tv. Dzieci w wieku 6-9 miesiecy potrafia odczytac pojedyncze wyrazy!! Co myslicie? To ma jakis sens wogole (pomicjajc "latwe" 3 raty po 45 funtow).

www.yourbabycan.co.uk/default.aspx
Obserwuj wątek
    • mamumilu Re: yourbabycan.co.uk 25.09.10, 09:37
      Dla mnie żadnego - wczesne dzieciństwo czy nawet w tym przypadku niemowlęctwo, to jest czas na poznawanie świata i zdobywanie ważniejszych, bardziej potrzebnych umiejętnosci niż czytanie. Na czytanie przyjdzie pora.
    • mrs.t Re: yourbabycan.co.uk 25.09.10, 10:36
      to cos takiego jak metoda domana?
    • mama_vinca Re: yourbabycan.co.uk 25.09.10, 13:19
      Dla mnie to naciaganie pieniedzy. Dziecko nie umie czytac, tylko zapamietuje pokazane slowo a to wielka roznica. Poza tym uwazam ze na czytanie przyjdzie czas.
    • jofaso Re: yourbabycan.co.uk 25.09.10, 13:29
      Nikt nie jest w stanie mnie przekonac, ze niemowlak czy dziecko dwuletnie potrzebuje nauki czytania. Ma tyle innych mozliwosci rozwoju, ze czytanie do szczescia nie jest mu potrzebne. Moim zdaniem dzieciom nalezy sie pozwolic rozwijac w ich wlasnym tempie.
    • liley11 Re: yourbabycan.co.uk 25.09.10, 14:37
      czytalam o tym w jakiejs knidze

moziliwe,...ale czy warto? Kazdy wiek ma swoje prawa, a na pewno nie jest to czas nauki czytania 3-6m-c

Ela teraz garnie sie do nauki pisania literek (wiekszosc juz rozpoznaje) Skladac w wyrazy jeszcze nie umie, ale i ja jej nie ucze tego - jesczze ma czas - jak sama zapyta, to naucze. Tak jak prosi o nauke pisania pojedynczych literek
    • sueellen Re: yourbabycan.co.uk 25.09.10, 17:44
      To ma jakis sens wogole

uważam, że nie ma to najmniejszego sensu. Nawet jeśli to możliwe. nie jest to do niczego potrzebne.

Pewnie jest to mozliwe:
      www.youtube.com/watch?v=r43yCiKlbCo
      • agaciha Re: yourbabycan.co.uk 25.09.10, 18:46
        Ta dziewczynka nie potrafi czytac tylko nauczyla sie tego na pamiec. Pewnie w zabawie wiec to nic zlego.
        • carmelaxxx Re: yourbabycan.co.uk 25.09.10, 20:33
          jak dla mnie to bez sensu wole z takim maluszkiem pobawic sie inaczej. nie bardzo wiem czemu to w ogole mialoby sluzyc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka