Dodaj do ulubionych

stroj ludowy

05.07.11, 22:40
czy ktoras z Was kobitki wie (lub sama ma) gdzie ja moge w Londynie wypozyczyc polski ludowy stroj? Juz pal licho jaki, chocby kaszubski czy slaski. dzieciaki beda tancowaly krakowiaka i potrzebuje cos. Na wczoraj :P
Poooomocyyyyyy!!!!!!!

PS acha, dzieciaki sa 10- letnie....
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: stroj ludowy 06.07.11, 11:40
      Z wypożyczalnią nie pomogę, ale możesz rozważyć zakup na Allegro i przesyłkę do UK.
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=str%C3%B3j+krakowski
      Na samym dole - 53 albo 65 zł to nie fortuna. :)
      • jofin Re: stroj ludowy 06.07.11, 13:48
        Moge pozyczyc serdaczek ( tj. gora dla dziewczynki ) . Bluzka biala jakas pewnie do tego tez by sie znalazla. Spodnicy gwarantowac nie moge. Jesli jestes zainteresowan, pisza na adres gazetowy.
    • lee.loo Re: stroj ludowy 06.07.11, 17:54
      popytaj w polskich szkolach sobotnich. mozesz takze spytac ksiezy w polskich parafiach (oni pewnie nie maja, ale na pewno moga wiedziec, kto moze pozyczyc)
    • szymama Re: stroj ludowy 09.07.11, 19:12
      Juz po wszystkim. Sobotnie szkoly obdzwonione, parafie tez. Nawet polskie knajpy. W koncu udalo mi sie pozyczyc. Jade za niedlugo do PL i przywioze pare strojow i pare uszyje wlasnorecznie. Jesli kiedys ktos bedzie zainteresowany chetnie sie podziele :)
      • ewelkax Re: stroj ludowy 21.09.11, 17:00
        witam Pania, mam takie pytanie czy mozne Pani powiedziec skad ten stroj mozna dostac, w przyszlym tygodniu corka ma dzien w szkole poswiecony roznym narodowosciom i wlasnie potrzebujemy stroj ludowy,pozdrawiam serdecznie ewelina
      • edytaol Re: stroj ludowy 23.10.13, 12:48
        witam!
        Czy ma Pani stroje ludowe, które można wypożyczyć lub kupić u Pani?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka