23.07.11, 19:32
Dziewczyny mysle i kombinuje nad imieniem i juz nie wiem co wymyslec, mojemu mezowi i mi podobaja sie rozne imiona.
Glowa juz paruje i w sumie mam trzy imiona:
Liliana
Adela
Isabela
ewentualnie Roxana ale z naszym dlugim i trudnym nazwiskiem to moze byc troche za twardo.
Ja chcialam cos miekkiego w stylu Emilka, Natalka ale maz zbojkotowal.
Poradzcie prosze:)
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: Imie 23.07.11, 19:52
      Adela Liliana:)
      A moze Alina?
    • turmalinka Re: Imie 23.07.11, 19:56
      Amelia albo Alexandra
    • marninor Re: Imie 23.07.11, 19:58
      Adela okropnie, Liliana Roksana bardzo ładnie, albo poprostu Roxy-bardziej miękko;)) a może poprostu jak dziecko się urodzi -spojrzysz i będziesz wiedziała...
      • natalinka.londyn Re: Imie 23.07.11, 20:04
        popieram, Adela okropnie :( Liliana bardzo ładnie, i ma wiele zdrobnień
      • galadriella Re: Imie 23.07.11, 20:10
        marninor napisała:
        > może poprostu jak dziecko się urodzi

A w wątku "Home Birth" już gratulowałaś :-)
        • marninor ;) 23.07.11, 20:44
          ojej no tak toż to dziecko z tego porodu ekspresowego ;) to tylko Roxy -rakieta pasuje;)))
    • e_elena Re: Imie 23.07.11, 20:10
      u mnie miala byc Natalka sliczne imie ale poznalam Helenke i to imie wydaje mi sie jeszcze ladniejsze
      zamierzamy wkrotce starac sie o towarzystwo dla Konradka i bede miala dylemat

pozdrawiam
    • zurekgirl Re: Imie 23.07.11, 20:29
      Liliana slicznie.
    • illegal.alien Re: Imie 23.07.11, 20:39
      Z podanych najbardziej podoba mi sie Liliana :)

A z tym patrzeniem na dziecko to jakas pomylka :P Ja myslalam, ze tak bedzie, ale mialam tez wybrane imie Mia - popatrzylam na moja corke i doszlam do wniosku, ze Mia to to nie jest, ale zadne inne imie tez mi nie pasowalo. Nadalismy Mia i dopiero teraz widze, ze pasuje :)
      • marninor Re: Imie 23.07.11, 20:49
        z tym patrzeniem to różnie bywa... u mnie przy pierwszym synu miałam fazę dziwnych imion ale ok 6 mies zdecydowałam że dziecko nazwę "normalnie"- padło na Roberta ;) no i miał się urodzić Robert, nawet na piłce jak skakałam rodząc miał być Robert, a położyli mi go na brzuchu i pierwsze co do niego powiedziałam to Marcel ;) nie znam żadnego Marcela, nawet to imię nie było brane pod uwagę nigdy ;) z drugim było łatwiej- przez kilka dni był "Fasolką", aż w końcu przyparta do muru zadzwoniłam do starszego syna z pytaniem jak brat ma na imię ... niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba ;)
    • murasaki33 Re: Imie 23.07.11, 20:54
      Dla mnie Adela jest super, moj syn mial byc potencjalna Adela, bo nie znalismy do konca plci. Liliana
      jest ladne, ma duzo zdrobnien, ale popularne i jak dla mnie ciut banalne. Izabel z reguly nie lubie:)))
      • marninor Re: Imie 23.07.11, 21:06
        a może Eva- ładne , nie jest twarde ani popularne...
        • magdal-ena78 Re: Imie 23.07.11, 21:41
          Moje typy dla dziewcznyki (urodzil mi sie chlopczyk :)
          Oliwia
          Alicja
          Amelia
          Matylda
    • asica74 Re: Imie 23.07.11, 21:38
      Ojej, nie wiem co wy chcecie od Adelii? :)
    • omotoyosi Re: Imie 23.07.11, 22:42
      moja corka to Isabella :> polecam :)
    • agg3 Re: Imie 24.07.11, 00:20
      z podanych przez Ciebie to isabela i roxana (rozumiem, ze pisownia angielska ma byc?)
      • bryanowa-1 Re: Imie 24.07.11, 00:23
        Liliana
    • elioli Re: Imie 24.07.11, 00:46
      Jak dla mnie Lily - przepiekne ;)
      Nie planuje czwartej corki ale gdyby... to Lily :D
      • elioli Re: Imie 24.07.11, 00:48
        ps. Adela okropne ;) nie krzywdz dziecka ;)
    • mrs.t Re: Imie 24.07.11, 00:55
      jak z tych trzech to mi najbardziej lila:)
      liliana:)
      troche podobne do natalii:))
    • cybermha Re: Imie 24.07.11, 13:28
      Isabela jest obecnie bardzo popularne tak samo jak i Lilly, jesli ci to nie przeszkadza, bo ladne sa, mi sie Adela bardzo podoba, ja natomiast mam taki problem, ze cora ma juz 7mies i z kazdym dniem coraz bardziej jestem przekonana do zmiany imienia, no w jakims amoku bylam, ze sie na nie zgodzilam, totalnie mi nie pasuje.
      • omotoyosi Re: Imie 24.07.11, 14:59
        cybermha --> a jak Twoja corka ma na imie i na jakie imie bys chciala jej zameinic??
    • 18_lipcowa1 Re: Imie 24.07.11, 18:13
      Isabela
      • wiwi1 Re: Imie 24.07.11, 19:13
        Dzieki dziewczyny za rady:)
        Zastanawiam sie nad Liliana i Roxana i dzisiaj juz chce wybrac. Obydwa mi sie podobaja, ale nie powalaja tak zebym wiedziala, ze to na pewno to.
        Tez myslalam, ze tak bedzie, ze jak sie coreczka urodzi to latwiej bedzie mi wybrac imie, ale wcale latwiej nie jest;)
        I wlasnie nie chcialabm sie zastanawiac za jakis czas jak cybermha ska mi to imie do glowy przyszlo? A swoja droga jakie to imie?
        Izabela mam na drugie takie chyba dam na drugie coreczce.
        Zaskoczylao mnie, ze Adela nie podoba sie ta wielu mamom.
        • mrs.t Re: Imie 24.07.11, 20:26
          wiesz wiwi,
          to ja jeszcze tak powiem
          ja generanei w ogole srednio podchodzlam do idei posiadania dziewczynki w tej ciazy - "chcialam" coreczke 2 lata temu ;)
          imiona ktore wtedy wybralam przez dwa lata mi raczej obrzydly (amelka i natalka) ;Amélie w ogole odpadlo bo popularnosc wzrosla , zostala natalia (inne imiona jeszcze mniej do gustu nam przypadly, lub w ogole nie pasowaly po polsku/angielsku)

wobec czego - z raczej chlodnym podejsciem do imienia lub przynajmniej bez szczegolnego entuzjazmu - natalka zostala natalka i jakos sie oswajamy powoli...

natalka czeka na Lilke ;)
    • cybermha Re: Imie 25.07.11, 09:55
      No dobra, z gory przepraszam posiadaczki imienia Patricia :) Patricia jeszcze ok ale polskiej wersji juz nie uzywam, przez gardlo mi nie przechodzi, na jakie bym chciala zamienic? nie wiem moze po prostu drugie (Wiktoria) wkrecimy do obiegu.
      • carmelaxxx Re: Imie 25.07.11, 10:21
        ja pzrez pare lat nie bylam wciaz pewna czy Aleks pasuje do mojego syna , az urodzila sie Alicja i te imiona jakos tak sie ''skompletowaly'' .
    • almamag Re: Imie 25.07.11, 11:42
      ja mam Liliane :)
      jak wybieralismy to imie to znalam edynie dwie dorosle Liliany, teraz zrobilo sie bardziej popularne

co ciekawe my w domu czesto zdrabniamy na Lily i inne polskie zdrobnienia,
      a w szkole i wsrod anglojezycznych przyjaciol jest zawsze Liliana

• kasiaka77 Re: Imie 25.07.11, 14:57
        Sama niedlugo stane przed takim wyborem, bo nasza druga dziewczynka pojawi sie juz u nas w listopadzie :) Nie jest to latwy wybor. Szczerze mowiac Adela bardzo mi sie niepodoba (nie wiem dlaczego ale mam strasza pania przed oczami jak mysle o tym imieniu) i wiele rowniez innych imion zbrzydlo mi przez ich zangielszczanie np : Niki (Nikola) , Gabi (Gabrysia), Wiki (Wiktoria). Mam wrazenie ze wszystkie polskie dziewczynki z okolicy to wlasnie same Niki i Gabi.
        • marninor Re: Imie 25.07.11, 16:05
          a Wiktora to Wika, Wiki to Wiktor ;)
          • wiwi1 Re: Imie 25.07.11, 16:57
            Zdecydowalam, ze bedzie Roxana.
            Liliana byla brana bardzo dlugo pod uwage, bo to takie ladne wdzieczne imie, ale jakos tak nie bylam przekonana do konca. Adele przeglosowalyscie na nie;) Isabela bedzie na drugie.
            I po dlugich namyslach stwierdzilam, ze moja coreczka to Roxana, wazne bylo tez to ze nie jest to bardzo popularne imie jak wlasnie Lily.
            Dzieki dziewczyny:)
    • ally-t Eliza 25.07.11, 19:20
      Uwielbiam to imie, choc oczywiscie to rzezcz gustu. A jak slysze "Dla Elizy" to wymiekam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka