kwiatu.szek1 07.10.11, 13:50 Witam wszystkie mamy, mam pytanie : co sadzicie o kosciele polskim na Bahlam ? jade w niedziele zglosic dziecko do komunii. Czy ktos zna ksiedza ktory przygotowuje tam dzieci? z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elle-joan Re: komunia Londyn 07.10.11, 14:25 A dlaczego nie zagłaszasz dziecka do Komunii w parafii, którą znasz i gdzie uczestniczycie wraz z dziekciem we Mszy, znacie księdza itp Odpowiedz Link
kwiatu.szek1 Re: komunia Londyn 07.10.11, 14:30 poniewaz jest wymog ze dziecko musi chodzic do polskiej szkoly, a ja nie bardzo jestem za tym; na bahlam moze chodzic tylko na lekcje religii, bez koniecznosci chodzenia do polskiej szkoly rozmawialam z tym ksiedzem przez tel. no zobacze w niedziele jak pojade z nim porozmawiac Odpowiedz Link
7oz Re: komunia Londyn 07.10.11, 14:35 Jest wymóg, żeby przystąpić do komunii musi chodzić do polskiej szkoły? To brzmi absurdalnie, w którym kościele tak mają? Odpowiedz Link
kwiatu.szek1 Re: komunia Londyn 07.10.11, 14:40 tak, tak jest na Wembley i na Islingtonie , poniewaz lekcje religii maja w szkole, wiem ze to absurd, tez tak uwazam, ale co ja moge... do tego jeszcze trzeba niezle zaplacic, mojej kolezance jeden ksiadz powiedzial ze okolo 300 funtow musi zaplacic i jeszcze ksiazki kupic, jest zbulwersowana Odpowiedz Link
aniaheasley Re: komunia Londyn 07.10.11, 14:49 Kosciol na Balham - tloczno jest zawsze, ale to chyba w kazdym polskim....? Jakie masz konkretnie pytania? Ksiadz proboszcz, wbrew moze pierwszym nie zawsze korzystnym pozorom, to bardzo dobry czlowiek, pomocny ludziom. Jest tam dwoch ksiezy, do komunii przygotowuje mlodszy, jest on tam stosunkowo niedawno, ale wydaje sie do rzeczy. Z tym, ze spiesz sie, bo teoretycznie byl termin do 30 wrzesnia zglaszac. I wez ze soba zdjecie dziecka, takie zwykle paszportowe, bo trzeba dolaczyc do formularza. Ten ksiadz tez przygotowuje grupe dzieci komunijnych w polskiej szkole przy Nightingale Lane SW12, dzieci ktore chodza do 3 klasy. Ale jezeli dziecko nie chodzi do szkoly to przygotowanie do komunii jest inaczej zorganizowane. Moja corka teraz wlasnie zaczela przygotowanie w tym roku, ale ona to robi w szkole sobotniej. Odpowiedz Link
kwiatu.szek1 Re: komunia Londyn 07.10.11, 14:57 o dziekuje za odpowiedz, mam sie zglosic do ks. Jerzego. w niedziele bede moze sie spotkamy ? moglybysmy porozmawiac . Mam troche pytan . pozdrawiam Odpowiedz Link
kwiatu.szek1 Re: komunia Londyn 07.10.11, 14:59 aha jak dzwonilam w poniedzialek to powiedzieli ze moge w niedziele przyjechac ze jakos damy rade:) Odpowiedz Link
aniaheasley Re: komunia Londyn 07.10.11, 15:04 No zgadza sie, ksiadz Jerzy. Mozemy sie spotkac, ale pytania to chyba lepiej do ksiedza prosto ;) Odpowiedz Link
kwiatu.szek1 Re: komunia Londyn 07.10.11, 21:46 oki, moj numer 07552480296 jak możesz to puść smsa Odpowiedz Link
kwiatu.szek1 Re: komunia Londyn 10.10.11, 15:48 poszlo swietnie, ksiadz wspanialy :) teraz nastepne pytanie: gdzie kupic garnitur :) Odpowiedz Link