Dodaj do ulubionych

Junior bed a posciel

25.05.12, 10:44
Kupilam w koncu corce nowe lozko. Ikea okazala sie niezawodna! Ale mam teraz problem z posciela. Materac jest 160x70 i nie wiem jakie przescieradlo bedzie pasowac. Wszystkie rozmiary sa na cot bed 140x60! Albo koldra, 150x120 taki rozmiar znalazlam ale to tez niby do cot bed.
Poradzcie, pewnie dzieci wasze maja lozka z ikei w tym rozmiarze. Jaki rozmiar poscieli do tego dobralyscie i bielizne poscielowa jaka?

Dzieki
Obserwuj wątek
    • lucasa Re: Junior bed a posciel 25.05.12, 11:04
      koldre i posciel kup "single" - przynajmniej my tak zrobilismy do lozka wymiaru cot-bed.

co do przescieradla to nie wiem - moze flat sheet i zawijac z kazej strony.
      my m.in. dlatego nie zdecydowalismy sie na lozko dla corki w Ikei bo mialo niewymiarowy materac.
      A
      • buizu Re: Junior bed a posciel 25.05.12, 11:28
        A cóż to za problem. Prześcieradło, bez gumek oczywiście, będzie pasowało każde. Pościel możesz kupić w rozmiarze single. Co za różnica czy będzie lekko przydużawa - toż to kołdra tylko? A jeśli się już uprzesz na pościel do junior bed to przeszukaj e-bay. Znajoma zawsze coś fajnego trafia
        • w_iika Re: Junior bed a posciel 25.05.12, 12:17
          Miałam ten sam problem.
          1. prześcieradło - pojechałam do Ikei i kupiłam ich prześcieradło na tego rozmiaru łózka, są dwa w opakowaniu, (wydaje mi sie, że pasuja do rozmiaru od 135 do 160, przynajmniej tak jest u mnie ) sparwdz na kiddicare, chyba tam też mają takie niewymiarowe prześcieradła, ale pewna nie jestem
          2. pościel - dzieci spią pod kołdrą o wymiarach 100 na 130 , kupiałm 4 lata temu w John Lewis dla synka, gdy sie urodził, śpi pod nią do dziś, pościel doskonała gatunkowo, pościel "single" jest za długa, bo gdy kładę narzutę, brzydko mi się układa, poza tym była za szeroka i niewygodnie się pod nią maluchom spało.
          • klaton Re: Junior bed a posciel 25.05.12, 14:57
            przeszukalam ostatnio Ikea za tymi przecieradlami bez skutku, wiec chyba online cos zamowie. A koldra single to rzeczywiscie za dluga mi sie wydaje, 200cm na 170cm lozka to za duzo.Kupie chyab te do cot bed jeszcze, 150x120 taka zalazlam, torche dluzsza i szersza bo mala ciagle spi pod mala 120x90, a niedlugo bedzie musiala baby No2 oddac:).
    • natalinka.londyn Re: Junior bed a posciel 25.05.12, 12:22
      ja w weekend kupiłam junior bed w ikei w tym samym rozmiarze i obok stały kosze w przescieradłami, zarówno do cot bed jak i junior bed, na ebayu tez powinnas znalezc.
    • fifka01 Re: Junior bed a posciel 25.05.12, 13:50
      Moja ma z łóżeczko z Ikei w takim samym rozmiarze. PRześceradła do tego z gumką frotte są w Ikei, albo na Ebay, albo na Allegro.
      Co do pościeli - my mamy ta z Ikei, która pasuje do cotbed, i młodej jest z nia bardzo wygodnie. Róznież pasuje do tego łóżęczka zwykła single dla dorosłych. Kołderka będzie neico za duża, ale się zmieści.
      Ja jednak wybrałam tą z Ikei do cotbed, bo mam jeszcze drugą pociechę, która śpi w cotbed i jeszcze z rok pospi, i chciałam mieć dla nich takie same posciele, zeby było mi łatwo zniemiać, przebierać, itd. No i dla mnie argument, ze mniejsza posciel, mniej prania (w senscie upychania do pralki) jak dzieci wymiotują był decydjący. :)
    • aniaimax Re: Junior bed a posciel 25.05.12, 14:42
      w ikei maja przescieradla z gumka na materace 160x70
      www.ikea.com/gb/en/catalog/products/40122250/
      poza tym moj mlody ma posciel single (czyli 130?-140?/200) tez z ikei :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka