Dodaj do ulubionych

olimpiadomania...:)

28.07.12, 08:58
Jestem ciekawa jak wam się żyje teraz w Londynie i okolicach, u mnie w Szkocji gorączka olimpijska nie dotarła, no może na chwile jak podczas meczu Korei pomylili flagi..:)
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 11:12
      My wczoraj ogladalismy ceremonie otwarcia w Victoria Parku. Podchodzilam do Igrzysk jak do najgorszego zla, nawet to ogrodzenie "eventowe" w moim ukochanym parku mi przeszkadzalo, ale jak juz weszlam i wczulam sie w atmosfere, to zaczelo mi sie podobac. A jak juz wszyscy solidarnie sie podniesli, zeby odspiewac God Save the Queen, to sie wrecz wzruszylam i chyba o paszport zaaplikuje ;) Ciesze sie, ze mieszkam 200 metrow od stadionu i 50 metrow od parku, gdzie moge sobie wszystko obejrzec na telebimach (bo tv nie posiadam). Do pracy dzis rano dotarlam milo i jak zwykle. Moze zmienie zdanie po poludniu, jak powrot bedzie utrudniony.
      • sznupkowie Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 12:35
        Ależ zazdroszcze..:) Ja miałam nawet szatański pomyśl, zeby wskoczyć do pociągu w poniedzialek i pojechać na pare dni do Londynu i pooddychać atmosferą, jednak przerażają mnie troche te tłumy i ceny biletów za hotel. Otwarcie mi się podobało, wreszcie głównym bogaterem był CZLOWIEK, a nie lasery,swiatła i techniczne czary-mary.Brawo dla Boyla! No i rożłożył mnie na łopatki motyw z Agentem 007 i Jasiem Fasolą...Jak to teraz mówia - otwarcie było so British , sooo British!..:)
        • panixx Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 16:40
          Ja jestem pozytywnie nastawiona i lekko podekscytowana - ale tak zawsze jest podczas olimpiady, lubie podpatrywac w TV. Tydzien temu ogladalam pochod ze zniczem olimpijskim i tez mi sie podobalo, ogolnie bardzo mila atmosfera. Jak we wtorek pojade do pracy i bedzie bardzo zle z transpotrem, to moze mi sie zmieni. A mieszkam na linni central line i codziennie przejezdzam przez Stratford.
        • aniaheasley Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 17:15
          Sznupkowie, jezeli rzeczywiscie mialabys przyjezdzac z daleka to radzilabym raczej na nastepny weekend, a wlasciwie 3-5 sierpnia, bedzie wtedy duzo lekkoatletyki, Jessica Ennis, i to bedzie pokazywane w wielu miejscach na telebimach, powinna byc atmosfera :)

Hoteli jest cale mnostwo, malych ciasnych b&b na pewno nie wypelnia turysci w calosci, szukaj gdzies na przedmiesciach, tak w 3-4 strefie, na pewno beda wolne pokoje, a to tylko pol godziny drogi do centrum ;)
    • zurekgirl Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 18:33
      W niemal kazdym hotelu (moze poza najblizsza okolica Stratford) sa wolne pokoje i wcale nie w szalonych cenach. Z tego co sie orientuje branza hotelarska przejechala sie na igrzyskach. Rok temu ceny hoteli byly kosmiczne, w Hackney prywatni landlordzi wynajmowali mieszkania po 3500 za tydzien. Dzis znajdziesz pokoj w czterogwiazdkowcu w centrum za 100-150. Laterooms, lastminute itp polecam, a potem bezposrednio strony hoteli.
    • jaleo Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 18:49
      Ja na dzis mam dosc, wyscig kolarski skonczyl sie najgorszym z mozliwych scenariuszy, do tego moj ulubieniec Cancellara prawdopodobnie zlamal obojczyk. A niech to...
      • steph13 Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 19:40
        Wyscig kolarski przechodzil dzisiaj przez Richmond - tysiace ludzi wzdluz trasy. Wspaniala atmosfera udziela sie wielu ludziom.
        • steph13 Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 19:42
          Dla tych, ktorzy chcieliby zakosztowc olimpijskiej atmosfery w Londynie, polecam zajrzec do www.londonprepares.com. Duzo informacji o atrakcjach w miescie przygotowanych przez roznych zagranicznych gosci.h
          • sznupkowie Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 22:06
            Słuchajcie, a orientujecie się może czy jak wpadne do Londynu to będize mozliwość dostania sie na jakies zawody jeszcze, czy wszystkie bilety są wyprzedane,nawet na te mniej popularne dyscypliny??Przejrzałam hotele na bookingu i faktycznie ceny przychylne...:>Jeszcze musze Sznupka namówic na szaleństwo..:)
            • a74-7 Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 22:21
              byc moze bedzie mialo to pozytywny wplyw na grypke sznupka :-D
              Namawiaj ,namawiaj
    • derka1 Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 22:20
      Cos jeszcze zostalo :-)

www.tickets.london2012.com/browse?form=search&tab=oly&sport=8218&event=&venue=&fromDate=&toDate=&morning=1&afternoon=1&evening=1&show_available_events=1
      • derka1 Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 22:22
        Za wczesnie wyslalam.

Poszperaj sobie w roznych dyscyplinach. Ja bym sie na judo wybrala ale nie mam z kim mlodzienca zostawic :-(.
      • saram0na Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 22:24
        posprawdzalam ceny, wcale nie sa takie kosmiczne :)
        • izabelski Re: olimpiadomania...:) 28.07.12, 23:47
          jak sprawdzalam kilka godzin temu bylo kilka do wyboru

bylam na siatkowce kobiet w Earls Court dzisiaj, jutro jade na reczna mezczyzn do Excel - super atmosfera, smaczne jedzenie! w Earls Court nawet nie bylo McDonalds tylko smaczne bufetowe jedzenie

serdecznie polecam pojscie na ktorys z meczow - nie ma to jak na zywo :)
          nawet z najtanszym biletem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka