Dodaj do ulubionych

Butelki dla maluszka.Jakie?

31.08.12, 22:20
WItam mamusie :) Jestem na etapie kompletowania wyprawki dla mojego pierwszego dziecka.Chcialam zapytac Was o opinie na temat butelek. Zastanawiam sie nad tymi z Aventa i Tommee Tippee.Ktore byscie polecily? Ktore wg.Was lepsze? Dzieki
Obserwuj wątek
    • benignusia Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 31.08.12, 22:22
      dla dwójki miłam vent i dla drugiej dwójki tommee.jedne i drugie super ale bardziej lubie tommee i te bym znowu wybrała.
      • marninor Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 31.08.12, 22:26
        zdecydowanie tommee!
        • bialasek75 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 31.08.12, 23:05
          Ja właśnie zamówiłam na Amazonie taki zestaw: www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Closer-Complete-Starter/dp/B004GCJF9U/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1346447070&sr=8-2
          Wydaje się, że tam jest wszystko co potrzebne na początek w przyzwoitej cenie. Pierwsza córa cyckowa, ale teraz liczę, że uda mi się butlą trochę młodego pokarmić.
    • mamaaik Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 31.08.12, 23:14
      Ja wybrałabym Dr.Browns. Mam w domu avent i tommy, ale ich nie używam. Smoczki avent są bardzo sztywne.
      • mamaaik Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 31.08.12, 23:15
        tommee :)
        • gunia_86 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 31.08.12, 23:25
          ja rowneiz kompletuje wyprawke, przy 1 corce sprawdzil mi sie avent i teraz tez kupilam aventy.
    • hanai77 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 31.08.12, 23:34
      ja wybralam dr browns i sa rewelacja, maja specjalny sustem antykolkowy i super ekstra miekkie smoczki , rewelacja absolutnie warte swojej ceny...
    • e-vil Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 03:19
      ja też kompletuje wyprawkę i postawiłam wszystko na TT, ale w przypadku laktatora to jednak wygrał u mnie Avent i to jedyne odstępstwo - sugerowałam się opiniami (i nawet recenzjami na yt). Nie wiem jak w praktyce to się sprawdzi, ale zobaczymy ;)
      • bisiek10 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 09:17
        Dzieki dziewczyny :) Ulatwilyscie mi troche sprawe :)
        • bisiek10 e-vil 01.09.12, 09:19
          A mozesz powiedziec dlaczego Avent jesli chodzi i laktator? :)
          • turmalinka Re: e-vil 01.09.12, 10:06
            bisiek10 napisała:

> A mozesz powiedziec dlaczego Avent jesli chodzi i laktator? :)

podlaczam sie pod pytanie :)
            • marninor Re: e-vil 01.09.12, 10:19
              moim zdaniem najlepszym używanym laktatorem była medela elektryczna, sprawowała sie dobrze i nie była obciążeniem bo musiałam ją nosić przy sobie. gdybym miała trzecie dziecko to przede wszystkim chciałabym żeby było cyckowe, ale jeśli by się nie udało to tommy i medela ;)
            • e-vil Re: e-vil 01.09.12, 12:25
              Zanim zdecydowałam się na firmę zrobiłam mały research na temat tych popularnych firm.. opinie o TT były albo skrajnie negatywne, albo wręcz gloryfikujące produkt (amazon i inne fora tematyczne) - bałam się, że wpadnę w grupę tych, dla których TT się nie sprawdzi. Do decyzji przekonał mnie filmik www.youtube.com/watch?v=VHmEQAB-b84 i stwierdziłam, że faktycznie może być tak, że mój kształt piersi nie przypasuje do ssawki i mleko będzie się lało wszędzie, a nie do butelki.

Kupiłam nowy model Avent'u Philips AVENT SCF330/20 manualny - no jeszcze nie testowałam, ale opinie i recenzje są rewelacyjne i nie spotkałam się ze skrajnie negatywnymi - co najwyżej były narzekania, że pomka może skrzypieć przy używaniu - dla mnie to nieistotne. Ssawka jest mięciutka i obejmuje tylko brodawki, więc na pewno będzie pasować :)
    • asica74 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 11:09
      Moim skromnym zdaniem poczekaj z kupowaniem calych zestawow, a raczej kup po jednej butelce - bo moze sie okazac, ze dziecko woli Tomme zamiast Aventu. Potem zawsze mozesz dokupic reszte.
      Z laktatorem to tez zalezy w jaki sposob bedziesz uzywac: odciagac sporadycznie, badz codziennie? (ja bardzo polecam laktator Lansinoh, bardzo prosty w obsludze i myciu. W zestawie od razu sa tez butelki, ktorych uzywalam z lateksowymi smoczkami, ale te trzeba dokupic:
      www.greenbaby.com/Latex-Teat-p-BT165
      • polka84 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 11:20
        U nas wszystko z Aventu (od smoczków i butelek, przez laktator, a na sterylizatorze i podgrzewaczu skończywszy, to samo z późniejszymi sprawami - miseczki, sztućce, pojemniczki). Jestem bardzo zadowolona w zasadzie ze wszystkich produktów, ALE my na piersi, więc akurat butelki testowaliśmy bardzo sporadycznie, bo młody bardzo szybko załapał kubek i nie cofałam go do butli.

Dziewczyny dobrze mówią żeby kupić pojedyczne rzeczy, bo po 1. dostaniesz pewnie sterty gadzetów w szpitalu, a po 2. nie wiadomo co akurat Twojej latorośli przypasuje.
        Ja kupiłam taki zestaw: www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-Newborn-Starter-Set/dp/B000RSLC9I
        W zupełności nam wystarczył do tej pory (syn ma rok).

Jeśli masz taką możliwość, to wypróbuj kilka laktatorów (może w szpitalu można? albo w aptece pożyczyć?), bo mnie elektryczne (łącznie z wychwalaną medelą minielectric) nie tylko nic nie ciągnęły, ale jeszcze maltretowały brodawki - sprawdził się najprostszy ręczny Avent, który dał radę nawet na kilkudniowym wyjeździe bez dziecka.
        • benignusia Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 11:33
          ja miałam laktator tommee i sie sprawdził :)
          za to smoczki dla całej czwórki aventu,poprostu dałam i zaciągli :)
    • bisiek10 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 15:10
      No wlasnie nie chce kupowac calych zestawow bo to dla mnie bez sensu.Znalazlam tylko zestaw TT w ktorym jest laktator reczny,kilka butelek ,pojemniczki na pokarm i breast pads.Ale jeszcze musze pomyslec skoro wiekszosc z Was jest b zadowolona z laktatora Aventa.Dzieki za pomoc :)
      • e-vil Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 16:47
        Ja laktator kupiłam na amazonie - teraz w promocji za 22 funty, więc nie ma tragedii ;) zestaw butelek TT Bottle Feeding Starter Kit kupiłam na ebayu - 18 funtów (5 butelek ze smokami, zwykły smoczek no i 6 pojemników na proszek (gdybym przeszła na mleko w proszku). Ale same butelki też można kupić - teraz w Tesco np jest Baby event i butelki są tańsze.
        • bisiek10 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 19:03
          Wlasnie widzialam ten laktator na amazonie :) Dzis wlasnie kupilam poki co dwie butelki TT w Wilkinsonie i za reszta porozgladam sie na necie.Dzieki za podpowiedzi :)
    • fifka01 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 22:30
      przy obu używałam tt, więc o awencie niewiele wiem, tt polecam.
      wydaje mi się, ze chyba tt ma więcej bajerów. u mnie rewelacyjnie sprawsziły sie z tt dwie rzeczy: zkrętki do butelek. wtedy butelka moze być pokjemnikiem na cokolwiek w plynie czy w proszku, i druga rzecz: takie plstikowe pojemniczki na mleko w proszku wkładane do butelki z wodą n wyjścia z domu. dla mnie rewelacja. avent tego nie ma chyba.
      natomiast podgrzewacz tt mam od 2 lat i jest uzywany co noc. le to nprawde bardzo intensywnie i jest genialny. ilez to rzy zapomniałam rno wyłączyć i wieczorem patrzę, a tu woda wyparowła, podgrzewacz grzeje i nigdy sie nie zepsuł. szczytem wszystkiego było, kiedy pojechałam n tydzień n wczasy i zapomniłam go wyłczyć. wracam, stoi pusty, grzeje. wiec nalałam wody i... rok później dziła dalej jakby nigdy nic. tt szczerze polecam.
      • fifka01 Re: Butelki dla maluszka.Jakie? 01.09.12, 22:32
        a... i termosy na butelkę z tt, takie zapinane na rzep na wózek - bomba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka