Dodaj do ulubionych

Plaszczyk na zime? Help needed!!!

18.10.12, 15:14
Dziewczyny, mam taka prosbe - pomozcie mi znalezc plaszcz na zime. Od kilku tygodni przekopuje internet i nic nie moge znalezc i nic mi sie nie podoba. Moj stary ukochany plaszczyk juz dawno powinnam zmienic.
A wymagan za duzych nie mam - ZWYKLY (nie elegancki), dlugosc do kolan, jednorzedowy, dopasowany w pasie, kolor grafitowy, szary, albo inny spokojny (nie czarny). Moze byc z kapturem, ale lepiej aby nie, jezeli ma futerko to powinno byc odpinane...
Nie musi byc super jakosci (tzn drogi!), bo ostatni kupilam zwykly, za grosze a nosilam dobrych kilka lat...
Za duzo wymagam?

Podobaja mi sie np takie
www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_028020732386_-1?breadcrumb=Home%7EWomen%7ECoats+%26amp%3B+jackets
(ten mi sie podoba najbardziej, ale jasnego nie kupie)

www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_029010720365_-1?breadcrumb=Home%7EWomen%7ECoats+%26amp%3B+jackets
(ten jest za dlugi)

www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_34519+82730365_-1?breadcrumb=Home%7EWomen%7ECoats+%26amp%3B+jackets
(kolor czarny no i cena)

www.landsend.co.uk/Women%27s-Luxe-Wool-Coat/P_23631,en_GB,pd.html
(kolory mi sie nie podobaja)

Moze dzieki Wam trafie na jakies strony, ktorych nie przegladalam.
Dzieki,
A
Obserwuj wątek
    • agaciha Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 18.10.12, 15:58
      Moze ktorys z tych?

www.next.co.uk/shop/gender-women-productaffiliation-coatsandjackets/category-coats
    • asica74 Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 18.10.12, 17:00
      www.zalando.co.uk/womens-clothing-coats/
      • aniaheasley Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 18.10.12, 17:08
        Lucasa, jezeli podobaja Ci sie propozycje Asicy, to wejdz do tkmaxx, tam sie ogromne ilosci takiego, hmmm, asortymentu, walaja w tym momencie.
    • jaleo Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 18.10.12, 17:15
      Mnie sie podoba ten model z Boden
      www.boden.co.uk/en-GB/Womens-Coats-Jackets/Coats/WE355-BLK/Womens-Black-60s-Coat.html?NavGroupID=2
      Z tym, ze ja lubie plaszcze bez kolnierza lub z malym plaskim kolnierzem, bo namietnie nosze snoods, cowls i inne tego typu.
      Cena jest troche wygorowana jak na wool blend, ale wiem z doswiadczenia, ze ich plaszcze sa dobrej jakosci, mam jeden z aksamitu, ktory piore w pralce (!) i prasuje zelazkiem (!) i nadal wyglada jak nowy.
      • aniaheasley Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 11:42
        Jaleo, ja tez mam aksamitny z boden, lubie go bardzo, ale od roku nie nosze bo mi z nim do pralni chemicznej nie po drodze. Ale dzisiaj wieczorem wkladam go do pralki! Jak sie zrobi z niego szmata, to inaczej porozmawiamy ;)
        • jaleo Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 12:29
          aniaheasley napisała:

> Jaleo, ja tez mam aksamitny z boden, lubie go bardzo, ale od roku nie nosze bo
          > mi z nim do pralni chemicznej nie po drodze. Ale dzisiaj wieczorem wkladam go d
          > o pralki! Jak sie zrobi z niego szmata, to inaczej porozmawiamy ;)
          >
          Hahaha
          Ja mam ten, dokladnie ten sam kolor i fason, ale kupiony jakies 5 lat temu
          www.boden.co.uk/en-GB/Womens-Coats-Jackets/Coats/WE342-YEL/Womens-Turmeric-Heritage-Velvet-Coat.html?NavGroupID=2
          Zapinam wszystkie guziki, wywracam na lewa strone i piore na programie "delicates" w 30 stopniach. Potem prasuje od strony podszewki.
          Byl juz prany tak ze cztery razy i nic mu sie nie dzieje.
          • aniaheasley Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 12:38
            Ja mam bardzo podobny, szary, czyli jak boden mowi pewter, tez juz ma swoje lata, dzieki za instrukcje :)

----
            Ania's Poland
        • sfornarina Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 13:20
          Dziewczyny, skusiłyście mnie na ten aksamitny, paczka już w drodze.
          Osobiście uwielbiam Boden:)
    • lucasa Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 11:30
      Dziewczyny, dzieki za linki linki - jeszcze sobie poogladam w internecie.
      Ania, ja mam kilka rzeczy z TKmaxa ale kupionych przypadkowo. Nie udalo mi sie jeszcze tam nic kupic gdy potrzebowalam cos konkretnego (no, moze poza butami do szkoly dla Karoli, ktore po spedzeniu 20 min przy polce z dzieciecymi butami znalezlismy gdzies na jakiejs innej poleczce, na srodku sklepu, po drodze do wyjsca). Moze sie wybiore.
      Jaleo, dzieki za przypomnienie o Boden, generalnie jest dla mnie za drogi, i jak cos tam kupuje to na wyprzedazy. Ten plaszczyk, ktory zalinkowalas by dobrze na mnie nie lezal, bo ja jestem wysoka, i w takim troche wojskowym stylu (z pagonami) wygadalabym jak general, on pewnie ladnie wyglada na drobnych kobietkach - jak na zdjeciu, na modelce. Ja bym lepiej wygladala w takim zwyklym,
      www.boden.co.uk/en-GB/Womens-Coats-Jackets/Coats/WE357-MGR/Womens-Dark-Grey-Melange-Boiled-Wool-Coat.html
      ale szarego w moim rozmiarze nie ma.
      Co to jest boiled wool i czy dobrze sie nosi (w porownaniu z normalna)?
      A
      • golfstrom Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 13:03
        Lucasa, mozemy na priva? Niestety, zgubilam Twoj numer :/
        • lucasa Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 13:12
          Pewnie, ze mozna,
          ja Twoj mam :) ale Ty chyba juz nie mieszkasz w MK?
          A
          • golfstrom Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 13:18
            No w MK juz nie, ale z Bedford po Bozemu podobno jedzie sie do mnie godzine :) ja bym smignela w 40 minut ;)

Napisalam na gazetowego :)
            • panixx Re: Plaszczyk na zime? Help needed!!! 19.10.12, 14:25
              A ja bym wybrala sie do sklepow i poprzymierzala. Co roku pojawiaja sie nowe fasony i moze cos nowego bys sobie wynalazla.
              Ja wlasnie niedawno tez szukalam w necie plaszcza - podobnie jak ty - zwyklego, nie koloru czarnego, bez futerka, bez wymyslnego kolnierza.
              Kupilam taki:
              www.oasis-stores.com/double-breasted-reefer-coat/coats/oasis/fcp-product/4500034566
              Nigdy nie kupilabym online, ale w sklepie mnie powalil, kolor swietnie pasuje do mojej cery i doslownie mnie upieksza (hmm... przynajmniej tak mi sie nieskromnie wydaje he he).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka