Dodaj do ulubionych

co byscie zrobiły - GP

05.04.13, 16:33
Mam taka sytuacje z moim 4-letnim synem. Od 7 dni gorączkuje. Od 4 dni ma antybiotyk (bylismy w szpitalu i ma chest infection) i niestety dalej gorączkuje. Dziś w nocy 39 stopni, rano 38, teraz tez ponad 38. Daje calpol i nurofen i gorączka spada na ok 3- 4 h.
No i martwi mnie to więc dziś poszłam do GP i powiedział że jest już ok, żebym skonczyla dawac ten antybiotyk (jeszcze 3 dni go ma brac). A że gorączkuje, no cóż tak bywa.

No i co byście zrobiły, dziwne jest dla mnie że on nie ma kompletnie żadnych objawów tylko tą gorączke, może troszke katar. Bo nie wiem czy jak mói GP uznać że to nic takiego, czy np nie pojechać np jutro do szpitala i sie upewnic czy wszystko ok.
Obserwuj wątek
    • podkocem Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 16:38
      Wybrałabym ten antybiotyk i dalej zbijała temperaturę oraz obserwowała czy sie nie pogarsza. Jeśli nastąpiłby wzrost temperatury, pojechałabym do szpitala.
      • kobylczusia Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 16:41
        To mnie martwi że on cały czas ten antybiotyk bierze, juz 4 dni a poprawy ja nie widze
        • marninor Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 16:44
          daj do konca, 4 dni, a skoro jest gorączka to organizm walczy.
          ja bym poczekała, chyba ze gorączka nagle ksoczy powyżej 40 stop
      • marninor Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 16:42
        ja tez bym tak zrobiła jak podkocem. antybiotyk trzeba wziąźć w całości.spróbuj też może sposobów na zbicie temp jak zimne okłady , lekkie ubranie itd.
        powodzenia.
      • sfornarina Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 16:47
        > Wybrałabym ten antybiotyk i dalej zbijała temperaturę oraz obserwowała czy sie
        > nie pogarsza. Jeśli nastąpiłby wzrost temperatury, pojechałabym do szpitala.

Dokładnie tak. Jeśli gorączka będzie podchodzić pod 40 stopni - szpital. No i trzymać się antybiotyku.

Bo co niby zrobią w szpitalu? Jeśli syn jest odwodniony to podadzą kroplówkę, ale jeśli pije normalnie, to nie ma potrzeby.
        4 dni temu stwierdzono chest infection. Więc to nie jest tak, że ma tylko gorączkę, bo przecież chest infection nie stwierdza się na oko.

Nie panikowałabym, przy niektórych chorobach gorączka ciągnie się i ciągnie, a często działanie antybiotyku można naocznie zauważyć dopiero po 5-6 dniach łykania.
    • illegal.alien Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 16:44
      Moje dziecko jak ma chest infection to plucami pluje, ale moze mozna miec takie dziwne?
      Jak tak pluje plucami, to dostaje inhalator, najczesciej bez antybiotyku. I pozwalam goraczkowac, dopoki sie dobrze czuje - czyli w jej wypadku do 39,5 (wyzej nie wiem, bo nigdy nie miala).
      • kobylczusia Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 16:49
        no on kaszlu nie miał, no może tak kaszlnął 2 razy dziennie. Ale dziś GP powiedział ze jest już czysto. Czyli wygląda jakby zdrowe dziecko z gorączką ale macie racje po prostu poczekam na rozwój wydarzeń, jakby coś wiecej sie działo to pojade do szpitala a jak ta gorączka potrwa jeszcze z maks 3 dni to i tak pojde do lekarza
        • marninor Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 16:56
          jak skończysz antybiotyk i gorączka nadal bedzie to jak najbardziej ale 3 dni to sporo na chorobe wiec bądź dobrej myśli
          • kobylczusia Re: co byscie zrobiły - GP 05.04.13, 17:11
            dzięki:) no oby oby zaczeło mu przechodzić:) ja sie mega boje jakis dziwnych wirusów i może troche za bardzo chucham na zimne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka