Dodaj do ulubionych

suszenie prania

17.06.13, 10:54
niestety nie mam miejsca na ta suszarke - ale moze komus sie przyda

ja chyba kupie ta, bo zalezy mi na tym, zeby zajmowala jak najmniej miesjsca

ponoc ta suszarka tez jest dobra

mile widziane inne sugestie - niestety na elektryczna nie ma miejsca

Obserwuj wątek
    • nannyjo32 Re: suszenie prania 17.06.13, 11:00
      ale teraz nie wiem gdzie chcesz suszyc czy w domu czy na polu. Ja jak wypiore na noc bo zima piore na noc i wywiruje na 1200 i rozwiesze pranie w domu to mam suche na nastepny dzien rano. Latem susze na polu. A mam cos takiego juz od 6 lat i dobrze mi sluzy
      www.amazon.co.uk/Minky-Wing-Indoor-Airer-White/dp/B000N2T3CG/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1371459590&sr=8-3&keywords=clothes+dryers+indoor
      • ta_ruda Re: suszenie prania 17.06.13, 11:05
        w zime oczywiscie jak sie ma wlaczone ogrzewanie to nie ma problemu z suszeniem; ale jak jest taka pogoda jak teraz to suszenie w domu bez wlaczania ogrzewania to jest koszmar!
      • izabelski Re: suszenie prania 17.06.13, 11:26
        ogrodek mam maciupki i w dodatki cala sciane zajmuje french window :)
        stad nei ma miejsca na ta suszarke z Brabantia
      • karolajna83g Re: suszenie prania 17.06.13, 14:03
        nannyjo32 napisała:

> ale teraz nie wiem gdzie chcesz suszyc czy w domu czy na polu.

Oooo Krakuska:))))
        • izabelski Re: suszenie prania 17.06.13, 18:48
          wolalabym na polu ale za duzo pada ;)
        • wiwi1 Re: suszenie prania 17.06.13, 20:32
          hehe, tez mi sie tak od razu skojarzylo, be tez jestem z Krakowa i mowie: "na polu" :)
          Pozdrawiam:)
    • ta_ruda Re: suszenie prania 17.06.13, 11:01
      super to wyglada, ja tez suze ubrania w domu i chyba sie zastanowie nad kupnem tej o ktorej ty myslisz.
      • izabelski Re: suszenie prania 17.06.13, 11:21
        poniewaz pogoda jest jaka jest czasami dam rade wysuszyc na zewnatrz, ale zima na 100% odpada

ogrzewanie mam elektryczne, wiec nie jest az tak wydajne

poniewaz te stare suszarki co mam juz stoja na ostatnich nogach (i to nie przyslowiowo :) ) - to probuje znalezc komleksowe i bezstresowe rozwiazanie :)
        na kaloryferach tez sie nie da suszyc

kupie wuec chyba jedna porzadna do wystawiania i jedna napedzana elektrycznie
      • izabelski Re: suszenie prania 17.06.13, 11:27
        w Lakeland mozna kupic w ofercie z voucherem :)
        • murasaki33 Re: suszenie prania 17.06.13, 11:38
          Iza, kupilabym ta pierwsza z lakeland, elektryczna - pranie wyschnie, reczniki po kapieli tez. A zewnetrznie - sa dobre z Minky wlasnie, nie wyginaja im sie tak szybko nogi.
          • 7oz Re: suszenie prania 17.06.13, 15:02
            Też mi się podoba ta z lakeland, nie wiedziałam, że takie istnieją ale z wyżej wymienionych kupiłabym właśnie tą.
    • steph13 Re: suszenie prania 17.06.13, 12:07
      A dlaczego nie wolicie tumble dryers? Nie wyobrazam sobie zycia bez tej suszarki chociaz przyznaje, ze lubie posciel suszona na wietrze.
      • izabelski Re: suszenie prania 17.06.13, 12:15
        tak jak napisalam, ze nie mam miejsca na suszarke tumble dryer
        • nannyjo32 Re: suszenie prania 17.06.13, 13:17
          a ja mam z pralka i mi nie dziala a nowej nie bede na razie kupowala
      • ta_ruda Re: suszenie prania 17.06.13, 13:29
        ja mialam tubmle dryers i nie lubie ubran wyjmowanych z nich bo sa poprostu pomiete.
        Wole suszenie na wlasnie takich rozkladanaych bo ubrania sa wtedy nie pomiete jak sie je 'srzepie' i rozno rozwiesi.
        steph13 napisała:

> A dlaczego nie wolicie tumble dryers? Nie wyobrazam sobie zycia bez tej suszark
        > i chociaz przyznaje, ze lubie posciel suszona na wietrze.
        • steph13 Re: suszenie prania 17.06.13, 13:36
          ta_ruda napisała:

> ja mialam tubmle dryers i nie lubie ubran wyjmowanych z nich bo sa poprostu pom
          > iete.
          A ja sie nauczylam wyjmowac ubrania z suszarki natychmiast kiedy sie zatrzyma I wielu rzeczy nie trzeba nawet prasowac. Ale jak poleza w suszarce dluzej to rzeczywiscie wychodza pomiete.
          • marninor Re: suszenie prania 17.06.13, 14:44
            pomięte wychodzą też jeśli zapakuje się za dużo do suszenia...
            zapach można upiększyć chusteczkami np. lenor do suszarki... ta pierwsza -naścienna jest super , ale osobiście znalazłabym miejsce choćby u sąsiada;)) dla suszarki komdensacyjnej ;) kocham ją bardziej niż zmywarke ;)
    • murasaki33 Re: suszenie prania 17.06.13, 14:51
      Mialam i nigdy wiecej nie chce, nie znosze zapachu ubran wyjetych z suszarki, faktu ze wygladaja jak psu z gardla wyjete - ok, jestem wrogiem zelazka:) i wiekszej ilosci kotow kurzu latajacych po domu.
    • plain-vanilla Re: suszenie prania 17.06.13, 16:16
      Ja mam Minky rotary airer na nozkach. Mozna cala suszarke zlozyc i zajmuje wtedy mniej mniejsca niz tradycyjne. Stoi w kuchni albo w sunhouse. Polecam szczegolnie mamom z malymi dziecmi. Ladownosc duza, a nie ma mozliwosci, ze maluch przewroci lub bedzie sciagal ubrania z linek. Dla mnie super.
      ecx.images-amazon.com/images/I/51rD1sVwxVL.jpg
      • izabelski ciekawe jakie produkty nei potrzebuja? 17.06.13, 16:29
        This requires an adult to sign upon delivery :)

www.tesco.com/direct/minky-rotalift-plus-4-arm-60-metre-airer/203-2934.prd#VkI9IXgwt6ZAAFf3.99
        moze pączki :)
    • fifka02 Re: suszenie prania 17.06.13, 18:16
      > mile widziane inne sugestie - niestety na elektryczna nie ma miejsca
      chciałaś, to masz :P

Ja miałam najpierw coś mniej więcej takiego, i mnie denerwowało, bo zajmowało zawsze dużo miejsca, nawet, jak na tym tylko parę rzeczy wisiało, poza tym, było nieporęczne do wynoszenia do ogródka. (Mam na myśli wynoszenie z załadunkiem.)
      Potem miałam taką zwykłą karuzelę w ogrodzie. Przy tej to już mnie jasny szlag trafiał, bo przez rok uzytkowania, więcej mi to pranie na niej mokło, niż się suszylo. Zawsze jak ją załadowałam maksymalnie, to zaczynało kropić. A tego się rozładowac szybko nie da, wiadomo.
      A teraz mam trzy mniej więcej takie, tylko smuklejsze, i to jeststrzał w dziesiątkę. Jak mam mało prania, rostawiam jedną, jak więcej, to drugą i trzecią. Jak jest słonce, to w całości wystawiam do ogródka w dwie sekundy. Jak zaczyna padać, to w całości wnoszę do domu w jedną sekndę. :) Polecam.
      • izabelski Re: suszenie prania 17.06.13, 18:22
        wiem - to nie jest przyjemne takie wybieranie :)
      • karolkowa1 Re: suszenie prania 21.01.14, 23:08
        Taka suszarke co fifka wkleila linka,firmy Minky kupilam w niedziele w Asdzie za £15 :)
    • ukasia Re: suszenie prania 17.06.13, 18:19
      Zainspirowana twoim wątkiem przypomniałam sobie o łazienkowej suszarce sufitowej, którą rodzice mają w Polsce. Zerknęłam na ebay - są tam takie. A tu angielska wersja.
      Tak się zastanawiam czy zdałoby toto egzamin nad wanną, w której głównie używa się prysznica.
      • izabelski Re: suszenie prania 17.06.13, 18:21
        niestety nie mam okna w lazience - wszystko kisilo by sie tam :(
        • nadave Re: suszenie prania 18.06.13, 14:45
          Ja mam suszarke sufitowa.Okna w lazience nie mam. Suszy sie super. Pralke mam 1600 obrotow, wiec pranie jest dorze odwirowane. Ale nie wkladam do pralki bardzo duzo rzeczy. Jak jest mniej, schnie super. Polecam.
          Acha i jeszcze jedno. Zauwazylam, ze jak nie grzeje w lazience (zima rzecz jasna), to schnie lepiej niz jak jest nagrzane. Nie wiem dlaczego :)
          • izabelski Re: suszenie prania 26.06.13, 16:26
            musisz miec dobra wentylacje
            u mnei nei stety tak nie jest
            rzejnika nie mam w lazience
      • mrs.t Re: suszenie prania 26.06.13, 21:47
        ha taka sufitowa w starym domu mialam zamontowana. .w garazu
        sprqwdzala sie super (jedna z rzeczy za którymi wciaz tesknie od przeprowadzki 2 (!) lata temu)
        nie pamietqm juz ale chyba kupiłam w uk przez net od kogos kto sprowadzal z polski

teraz tez mam takie cos ale na pewno nie wypasione z lakelandu tylko no name tansze
        www.lakeland.co.uk/22056/Slimline-Airer-Plus
        zlozone nie zajmuje miejsca , rozlozone w sumie tez nie-bo w pion idzie. jak jest pogoda eaz dwa wystawiam do ogródka , jak kropi-rach ciach wstawiam do pokoju.

poza tym skarpety majtki i podkoszulki to jednak w pralko-suszarce. troche sie zbiegaja ale coz-jak malo rzeczy sie suszy i wyjmie sie od razu to ja wrecz sobie chwale, ze jest jak wyprasowqne! (ja z zelazkiem rzadko sie spotykam;)
    • liley11 Re: suszenie prania 18.06.13, 23:03
      Mam na podworku takie straszydlo rozkladane, w domu te stojace a'la drzewka tylko od czasu kiedy spare room zajelo drugie dziecko, to zima pranie wyladowalo w naszej sypialni. Nie ma nic bardziej przytlaczajacego niz "drzewka" ze schnacymi szmatami kolo lozka... Kupilam ta suszarke a'la balon i jestem bardzo zadowolona. Nastawiam na 1.5h, pozniej zdejmuje balon, przez noc dosycha pod pachami i na zgieciach i od razu z wieszaczkiem do szafy. Corki szkolne szmatki prasuje steam brush nie zdejmujac z wieszaczka i do szafy. Oszczednosc czasu, pradu (bo mniejsze zuzycie nic tumble drier) i nie trzeba skladac. A jak wyschnie na wieszaczku to da sie zalozyc bez prasowania.
      • wenya Re: suszenie prania 19.06.13, 14:42
        A ja mam zwykla linke przez caly ogrod.
        Jeszcze nie znalazlam zadowalajacego rozwiazania z suszeniem w okresie zimowy, na razie jezdze suszyc za pieniadze.
      • izabelski Re: suszenie prania 19.06.13, 14:49
        a w balonie na wieszkach wieszasz?
        czy cala pralka miesci sie na ta suszarke?

czytaalm, ze balon wykorzystuje niewiele energii
        • nadave Re: suszenie prania 19.06.13, 16:36
          I czy jakos sie go sklada?
          • liley11 Re: suszenie prania 19.06.13, 21:09
            Tak sklada sie, ale u mnie glowny korpus stoi w rogu na stale. Mialam zlozyc na lato.., gdyby bylo;) teraz jak nie susze to wykorzystuje, jako trzymajlo do prasowania na wieszakach (garmet steamer)
        • liley11 Re: suszenie prania 19.06.13, 21:06
          18 wieszakow tam wchodzi. Mi wchodzi cala pralka z tym, ze skarpetki i majtochy susze na kaloryferach jak ogrzewanie chodzi lub na podworku latem jak nie pada. Reczniki i posciel tez. Staram sie zdjac balon jak najszybciej po ustaniu cyklu suszenia, wtedy gorace ubrania szybciej dosychaja-odparowuja. Mozna wlaczac na dluzej do calkowitego wysuszenia, ale ja sknera jestem. Kupilam to w Wilkonsonie online. Najtaniej bylo. Chyba za £49.
          • murasaki33 Re: suszenie prania 26.06.13, 15:51
            Liley11, mozesz podac link do tej steam brush?
            • liley11 Re: suszenie prania 26.06.13, 23:49
              To jest firmy silver crest (tej z lidla). W Lidlu byly po £9.99 ale kupilam wczesniej na ebay za £16 chyba.
              Jest tego sporo, wpisz prosze w wyszukiwarke ebay silvercrest steam brush.
              • murasaki33 Re: suszenie prania 27.06.13, 15:25
                Dzieki, rzuce okiem na to, bo alergicznie nieznosze kontaktu z zelazkiem a czasem by sie przydalo uzyc:)))))
    • tombox001 Re: suszenie prania 21.01.14, 20:19
      mam ogródek to stosuję coś takiego na dworze www.jjaba.pl/brabantia-Suszarka-ogrodowa-Compact-50m-4-ramiona-mocowanie-z-tworzywa-do-betonu-310683-id91527.htm
      ale to chyba nie to czego szukasz
      w zimie sprawdza mi się coś takiego www.jjaba.pl/brabantia-Suszarka-PULL-OUT-stalowa-385766-id43445.htm
      typowa łązienkowa ale to zależy od układu łazienki i wielkości czy opłaca się coś takiego zainstalowac jak nie to zostaje zwykła stojąca

www.jjaba.pl/brabantia-Suszarka-na-pranie-skladana-Kremowy-476068-id91528.htm
      to tyle i le mogę pomóc
      mi zajeło 2 tygodnie poznanie tematu i wybranie właściwej :) i dyskusje i kłótnie z żoną
      bo jak nie kolor to coś innego nie pasowało
    • best.noelka Re: suszenie prania 22.01.14, 15:21
      o wlasnie teraz mnie ten temat dotyczy, prosze o rady

odkad urodzilam prawie codziennie wstawiam pralke i wiadomo pranie schnie w domu bo nie mam ogrodka i przez to mam wilgoc w mieszkaniu. stawiam suszarki kolo grzejnikow, wietrze ale wilgoc i tak wychodzi bo zero jest wentylacji w tym flacie.
      kupujemy mieszkanie z ogrodkiem i nie chce doprowadzic go do takiego stanu. jak bedzie cieplo i slonecznie wystawie pranie na zewnatrz, ale co robic jak pada czy jest zimna w jaki sposob i gdzie najlepiej wieszac pranie?
      suszarka nie wchodzi w gre bo nie mam na nia miejsca.
      • best.noelka Re: suszenie prania 24.01.14, 13:20
        podbijam pytanie:)
        • espionka Re: suszenie prania 24.01.14, 16:31
          zakupic pralke z suszarka ?
          ja kupilam suszarke balon o ktorej w tym watku pisala liley, wlaczam ja w lazience przy otwartym oknie
    • jaka.pl Re: suszenie prania 31.01.14, 20:36
      www.argos.co.uk/m/static/Product/partNumber/8500368/Trail/searchtext%3ECLOTHES+DRYER.htm
      Ja mam taka od 3 lat i rewelacja. Jest wysoka i sklada sie pionowo na pol. Przy scianie odstaje na ok 40cm przy jednej polowce a jak cala rozloze to i 3 prania spokojnie wejdą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka