Dodaj do ulubionych

grass trimmer

07.07.13, 20:20
kupiłam sobie, skreciłam , podłączyłam i ruszyłam w plener... zkosiłam może 1 m przy ogrodzeniu i to nie buszu i koniec linki!
czy ja źle kosze czy na początek dają linkę symbolicznie?
zamówiłam już sobie linke na ebayu-za pół ceny trimmera ;) ale martwie sie na ile mi starczy...
Obserwuj wątek
    • londynwarszawaparyz Re: grass trimmer 07.07.13, 21:04
      > czy ja źle kosze czy na początek dają linkę symbolicznie?
      he he linki symbolicznie nie daja, mysle ze cala jej dlugosc byla w cenie, ale nie bardzo rozumiem linka jako linka czy kabel- pod przedluzacz tego nie da sie podpiac jezeli kabel za krotki na caly ogrod?
      • marninor Re: grass trimmer 07.07.13, 22:06
        nylonowa linka nie kabel. znalazla ze mozna wyciagnac jsk sie skonczy ale nadal cos mi nie pasuje bo co przyloze do trawy to po lince ;/
        • karolina_zet Re: grass trimmer 07.07.13, 22:34
          ta linka to chyba najslabszy element tego urzadzenia. Nam tez sie ciagle zrywa i musimy kupowac nowa.
          • marninor Re: grass trimmer 07.07.13, 23:24
            no ale mi sie zrywa co 30 sek max ... szlag mnie trafia bo szybciej wyrwalabym chwasty recznie niz ciagle wyciagac kolejny kawalek linki...
    • lucasa Re: grass trimmer 07.07.13, 23:25
      marninor napisała:

> kupiłam sobie, skreciłam ,

to sobie rozkrec :) i zobacz ile tam jest nawinie tej linki (my mamy trimmer kilka lat i jeszcze nie wymienialismy linki)

jak Ci przyjdzie z ebaya to pewnie pula linki, a nie sama koncowka :) dlatego tyle Cie wynioslo...
      • marninor Re: grass trimmer 07.07.13, 23:35
        już obejrzałam i od srodkai z instrukcją i dlatego znalazłam 4m linki ;)
        tylko nie wiem o co chodzi ze się zrywa jak tylko dotkne trawy??
        w powietrzu działa, nic się nie zrywa więc nie wina montażu... no nic -jutro będę walczyć dalej;)
        • mamurzyca Re: grass trimmer 08.07.13, 13:02
          mnie sie zrywa jak podjezdzam za nisko albo kolo drewna, plotu, lub kamieni I tez chyba nieumiejetnie to robie bo na 3 koszenia zuzylam cala ta linke ze szpulki w srodku.... technika czyni mistrza ;)
    • ann.38 Re: grass trimmer 08.07.13, 13:39
      Tez kupilismy to urzadzenie. Zastanawialismy sie czy warto, czy to nie za slabe do koszenia, bo jednak jest przewidziane chyba tylko do miejsc trudniej dostepnych, bokow, rogow itp. Ale jednak sprawdza sie dobrze. Kosilismy ogrodek frontowy i tylni dwa razy, linka zerwala sie w sumie cztery razy. Wyciaganie jest malo klopotliwe i jeszcze troche nam zostalo linki na rwanie;) Nie wiem jak bedziemy kupowac nowa linke czy trzeba podac model czy kazda szpula taka sama. Czy w ogole to sie kupuje ze szpula czy samo linke? Nasze kosztowalo pierwotnie 29f ale byla obnizka do 22f. A wy macie jakies drozsze?
      • marninor Re: grass trimmer 08.07.13, 14:02
        ja mam za 12 funtów z argosa;) a linka 6funtów na ebayu ;)))
    • marninor Re: grass trimmer 08.07.13, 14:17
      ze mnie ogrodniczka żadna, kwiatków w doniczkach nie mam -jedynie choinkę i kwiatki jednosezonowe przed domem na 1m2 ;) ale ogródek mam spory-dotychczas przychodził pan kosić ale uznałam w koncu ze to bez sensu bo nie dość ze drogo wychodzi to tak naprawde nic poza koszeniem tam do roboty nie ma... kupiłam wiec najpierw kosiarkę
      www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/7305258.htm
      sprawuje się swietnie i jestem z niej bardzo zadowolona, ale mam kilka zakamarków no wiec wczoraj namyśliłam sie na trimmer ale to zdaje sie być mega porażka w moim wykonaniu... bede doskonalić technike bo widac w tym problem
      www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/7305090.htm ten trimmer jest dobrze wykonany i solidny tylko niestety nie samoobsługowy;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka