Dodaj do ulubionych

kawa mrożona

18.07.13, 16:57
Żar się leje z nieba, a mi się zachciało kawy mrożonej. Ale jak rozkruszyc lód? Czy moge zrobić to ręcznym blenderem philipsa, który ma moc 650W? Macie w tym względzie jakies doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • nannyjo32 Re: kawa mrożona 18.07.13, 19:28
      wydaje mi sie ze go zepsujesz. Musisz miec specjalny blender ja to bym chciala taki
      www.amazon.co.uk/Magimix-11610-Litre-Blender-Black/dp/B005VBTZNQ/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1374168384&sr=8-7&keywords=ice+blender
      Najlepiej wrzuc lod do worka i walkiem do rolowania ciasta potlucz. Owin w recznik, scierke.
      • alki_80 Re: kawa mrożona 18.07.13, 19:51
        Też lód wałkiem tłukłam i super był. Bałam się że blender spalę ;)
        • bisiek10 Re: kawa mrożona 18.07.13, 20:07
          A ja robilam mocnawa kawe i po wystudzeniu wlewalam do pojemniczka na lod i mrozilam.Potem takie kostki zalewalam mlekiem i juz :)
    • sylwus34 Re: kawa mrożona 20.07.13, 14:21
      Dzięki dziewczyny za pomysły, noi za uratowanie mojego blendera:)
      • kasiulka25 Re: kawa mrożona 20.07.13, 15:32

bez przesady chyba z tym psuciem blendera ?? :)
        choc, pewnie jakbym miala drogi i porzadny tez bym sie obawiala. Jednak, poniewaz jestem leniem z natury ;) to zakupilam najtanszy argosowy blender (bodajze za £3.80) i powiem wam, ze lod kruszy na puch mega szybko. Nie zlicze ile razy juz robilam tak kawe mrozona, nic sie nie zepsulo (robie w szklanym dzbanku, wrzucam kostki lodu, zalewam mlekiem i wtykam blender), na poczatku troche mi chlapalo, ale to juz kwestia wycwiczenia ;)
    • tusiaczek12 Re: kawa mrożona 29.07.13, 17:32
      To chyba zależy od tego jaka jest końcówka i nożyki - jak masz metalową i ząbkowane ostrza, to
      spokojnie skruszysz. Jak to jest plastik, to lepiej nie ryzykować...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka