Dodaj do ulubionych

babski temat-botox..

22.08.13, 17:38
Kusi mnie aby sobie zafundowac,czy ktoras z was "uzywa"?jakie sa blaski i cienie botoxu,wiem wiem pelno tego w googlach ale tak z wlasnego doswiadczenia badz doswiadczenia waszych znajomych,podzielcie sie prosze.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 18:30
      Byl czas ze sie interesowalam tym z ciekawosci bo widzialam jak pare znajomych dalszych sobie zrobilo. Ale z czasem po ilus powtorkach, kilku latach, zaczyna to wygladac dziwnie.. Wygladzona skora nad ustami i na czole, poteguje to jak bardzo widac zmarszczki pod oczami. Wyglada niefajnie. Efekt trout lip nieciekawy. O dziwo zadna z pan ktora to zrobila tego nie zauwaza.
      Wiec w sumie wole inwestowac w ogolne zabiegi kosmetyczne, dobre kremy, ale z tego co widze lepiej wyglada twarz ktora sie rownomiernie starzeje.
      Botoksu w szyje, pod oczy czy w rece nie wstrzykna. A kontrast z czasem robi sie bardzo mocny. A jak sie zacznie to ciezko przestac.
      • robak.rawback Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 19:00
        botoks jest na zmarchy - co ma botox wspolnego z trout pout? przeciez tym sie nie powieksza ust.

kolezanka robi i jak na razie nie narzekala. ja sobie na pewno zrobie za jakies pol roku.
        mysle ze mozna sprobowac - boje sie tylko niefachowego zrobienia albo ze trafi w zly nerw i na przyklad powieka ci bedzie opadac albo cos w tym stylu. tragedia. no ale to chyba po jakis 3 miesiacach schodzi.

ja zamierzam wyprobowac bo chce troche wygladzic tam gdzie marszcze za mocno i mam nadzieje troche odzwyczaic to miejsce od marszczenia sie - kolezanka mowi ze taki efekt zauwaza ze jakby nie musi potem dana czescia twarzy marszczyc nawet jak juz botox schodzi - nie wiem czy tak naprawde jest.
        • robak.rawback Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 19:02
          sprecyzuje - botox to nie wypelniacz - botox unieruchamia nerwy - trucizne wstrzykujesz i zamiera dana czesc na jakis czas i dlatego sie nie marszczy. nie jest to wstrzykiwanie wypelnienia aby wypelnic jakies przestrzeniew skorze.
          • robak.rawback Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 19:04
            sory botox miesnie chyba unieruchamia? nie pamietam dokladnie
            to sie miedzy innymi stosuje leczniczo na jakies drgajace powieki czy cos takiego - wiec tak jak mowie botox to nie wypelniacz
            • robak.rawback Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 20:08
              pl.wikipedia.org/wiki/Jad_kie%C5%82basiany
              Zatrucie toksyną botulinową nazywane jest botulizmem. Bakterie odpowiedzialne za to zatrucie, Clostridium botulinum (dawniej Bacillus botulinum), odkrył i nazwał w 1897 belgijski bakteriolog Emile Pierre van Ermenghen[6]. W 1944 Edward Schantz z amerykańskiego ośrodka badania broni biologicznej w Fort Detrick wyizolował botulinę z ich hodowli.

Toksyna botulinowa stosowana w odpowiednich dawkach znalazła zastosowanie terapeutyczne. Edward Schantz wraz z Alanem B. Scottem byli pionierami terapeutycznego zastosowania botuliny używanej od końca lat siedemdziesiątych XX w. najpierw w leczeniu zeza, a później w medycynie estetycznej.

Stosuje się ją przede wszystkim w stanach chorobowych, które charakteryzują się nadmiernym, nieprawidłowym napięciem mięśniowym, np. w:
              kurczu powiek;
              połowiczym kurczu twarzy;
              kręczu karku;
              stopie końsko-szpotawej;
              achalazji przełyku.
              nadmiernej potliwości (toksyna botulinowa hamuje wytwarzanie potu w gruczołach potowych).

Oprócz tego znajduje także zastosowanie w medycynie kosmetycznej jako środek przeciwzmarszczkowy, efektywny w niwelowaniu zmarszczek mimicznych. Preparat toksyny botulinowej dostępny w tych zastosowaniach, znany jest pod nazwą Botox[7]. Podaje się go iniekcyjnie, podskórnie w pożądanym miejscu. Efekt utrzymuje się około 6 miesięcy.
        • yumemi Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 20:41
          robak.rawback napisała:

> botoks jest na zmarchy - co ma botox wspolnego z trout pout? przeciez tym sie n
          > ie powieksza ust.

Po kilku latach botoxowania wlasnie taki efekt jest, niestety.
          • robak.rawback Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 21:24
            ale w jaki sposob? i co botoxujesz? zmarszczki naokolo ust? i co sie dzieje z samymi ustami?

yumemi napisała:

> robak.rawback napisała:
            >
            > > botoks jest na zmarchy - co ma botox wspolnego z trout pout? przeciez tym
            > sie n
            > > ie powieksza ust.
            >
            > Po kilku latach botoxowania wlasnie taki efekt jest, niestety.
            • yumemi Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 23:09
              robak.rawback napisała:

> ale w jaki sposob? i co botoxujesz? zmarszczki naokolo ust? i co sie dzieje z s
              > amymi ustami?

Tak jak napisalam, znajoma stosuje botox na zmarszczki nad ustami. I napisalam ze usta z czasem robia sie coraz bardziej dziwnie odstajace. I to samo dzieje sie u jej kolezanki, pierwsze lata tak nie bylo.
              Pierwsze pare razy wygladalo ok, z czasem coraz gorzej.
    • jaleo Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 22:04
      Ja mam fobie na igly, wiec jak pomysle, ze ktos mialby mi cos w twarz wstrzykiwac, to mi sie slabo robi. Nawet jak dentysta mi musi wstrzyknac znieczulenie, to musi to znienacka robic.

Akurat jesli chodzi o zmarszczki na czole czy miedzy nosem a ustami, to ja nie mam jakis wyjatkowo widocznych, wiec nie mam parcia na wygladzanie. Jedyne, co mnie w moim wygladzie przez lata wkurzalo, to zeby jedynki i dwojki zachodzace na siebie, wiec mam zalozone veneers i chyba na tym sie skonczy moja medycyna kosmetyczna ;-). W sumie jestem zadowolona ze swojego wygladu w stosunku do wieku i nie mam jakis kompleksow czy obsesji na tym punkcie.

Mam pare znajomych (w tym jednego faceta), ktorzy chodza regularnie na botox i nie powiedzialabym, ze to sprawia, ze wygladaja jakos strasznie mlodziej, nawet powiedzialabym twarz staje sie taka jakby "ciezka", nie wiem, jak to opisac - widac to tez np u Nicole Kidman.

Poza tym, Botox nie ma jeszcze zbyt dlugiej historii uzywania, wiec tak naprawde nie wiadomo, jakie sa dlugotrwale skutki dla zdrowia.

Z ciekawostek, ja jestem chronicznym migrenowcem, i niedawno mi GP mowil, ze ja sie kwalifikuje na botox w ramach NHS, bo udowodniono, ze pomaga na migrene, ale ja chyba zostane przy tryptanach, ktore w tak mniej wiecej w cztery na piec atakow mi pomagaja. Zwlaszcza, ze ten botox to maja wstrzykiwac gdzies w skore glowy, wiec nawet ubocznego efektu kosmetycznego nie bedzie ;-)
    • tonia2005 Re: babski temat-botox.. 22.08.13, 22:56
      Ja sie odmładzam retoinodami. Teraz bedzie to juz drugi sezon od września. Jestem zadowolona z efektów. Niestety jest to metoda dla osob cierpliwych i nie planujacych dzieci w ciagu 2 lat od zabiegu. Botoks zle mi sie kojarzy, raz, ze trucizna no i te igły.
      • aleksandrawu Re: babski temat-botox.. 23.08.13, 11:04
        Siostra znajomej wypelniala sobie zmarszczki na czole kwasem hialuronowym- efekt niesamowity. Bardzo naturalny, nie moglysmy sie skapnac co zmienila, widzialysmy tylko ze swietnie wyglada. Sama mam tzw. lwia zmarszczke i na ten kwas sie czaje, ale tak jak poprzedniczki, jak sobie pomysle, ze mi maja cos w twarz wstrzykiwac...
    • becialek Re: babski temat-botox.. 05.09.13, 23:02
      Hm... blaski to efekty ;) jestes młodsza o parę lat i wszystkie koleżanki się wkurzają ze tak dobrze wyglądasz ;) a z cieni ... to hm może że trzeba powtarzać co 5 miesięcy? przynajmniej ja tak robię 5-6 czasami 7 miesięcy, choć czytałam opowieści dziewczyn które robiły zmarszczki w podrzędnych salonach i później twarz im paraliżowało. Lepiej nie ekperymentowac i udac się do sprawdzonej placówki bo twarzy się nie schowa ;) Ja robiłam w stolicy -salon o nazwie Elite
      • violetblack Re: babski temat-botox.. 06.09.13, 08:53
        zdecydowalam sie;)jestem juz umowiona na konsultacje w salonie,boje sie jak cholera,ale juz nie moge na siebie patrzec,a szczegolnie na moje zmarszczki pod oczami,zdecydowanie za wczesnie sie pojawily i musze cos z tym zrobic.
      • yumemi Re: babski temat-botox.. 06.09.13, 13:04
        becialek napisał(a):

> Hm... blaski to efekty ;) jestes młodsza o parę lat i wszystkie koleżanki się w
        > kurzają ze tak dobrze wyglądasz ;)

No wlasnie najlepsze jest to ze tym ktore sie botoksuja wydaje sie ze wygladaja mlodziej i lepiej:)) I ze inni im zazroszcza:) Trzeba sobie jakis argument znalesc w koncu hehe
    • misia-9899 Re: babski temat-botox.. 30.03.14, 21:14
      Botox sobie zafundowałam na 40, na tzw. „kurze łapki”. Już miałam dość, nie wyglądało to estetycznie. Poszłam z koleżanką na zabieg wstrzyknięcia botoxu właśnie w te miejsca. Bałam się, że będzie bolało, albo że się nie uda. Niepotrzebnie! :) Nie bolało, dostałam taki preparat do smarowania znieczulający, a efekt – powalający! :) Jestem z Krakowa, więc na miejscu robiłam, w Osteomedzie. Jak chcesz jakieś info więcej, śmiało – pomoge
      • jaleo Re: babski temat-botox.. 30.03.14, 23:46
        SPAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka