Dodaj do ulubionych

ogromny ból

08.10.13, 11:54
Boli mnie strasznie od niedzieli lewa strona pleców od połowy aż po sam pośladek,ból nasila się przy dotknięciu,chodzeniu,zmiany pozycji itd. ciągle jestem na tabletkach przeciw bólowych,maściach itd. które dużo nie pomagają ale chociaż jestem w stanie dzieci do szkoły wyszykować,nie wiem co to może być i co mogłoby mi pomóc dopóki nie spotkam się z moim lekarzem, może w piątek z powodu braku miejsc niestety.
Jak macie jakieś sugestie to piszcie bo do piątku się wykończę :(
Obserwuj wątek
    • e-vil Re: ogromny ból 08.10.13, 12:10
      ja nie lekarz i Cię nie zdiagnozuje - a z plecami to różnie może być.. może być jakiś ucisk nerwu, może mięśniowe.. może Cię przewiało? nie wiem.. współczuję bólu, bo znam to.. ja dostawałam rozluźniające mięśnie przy moim schorzeniu
    • bebe52 Re: ogromny ból 08.10.13, 12:20
      ja wiem że ty nie lekarz i nie czekam na diagnozę ,liczę że ktoś mi podpowie jak przetrwać do piątku tak abym mogła w miarę funkcjonować,biorę tabletki,maść przeciwbólową/zapalną,gorąca kąpiel też nie pomaga, po prostu do póki się nie poruszę jest w miarę znośnie ale ruszać się muszę wyboru nie mam :(
      to jest jakiś koszmar i wcześniej tak nie miałam,sama nie mam pojęcia co to za cholerstwo się mnie uczepiło
      • e-vil Re: ogromny ból 08.10.13, 12:29
        na wszelki wypadek nie masuj tego miejsca.. bo tak można sobie niechcący zrobić jeszcze gorzej.. no ja jedynie mogę doradzić mocniejsze przeciwbólowe..
        • ampiltuda Re: ogromny ból 08.10.13, 12:38
          Może spróbuj NO-SPA, to lek rozkurczowy, może ból promieniuje z jakiegoś organu, kręgosłupa. Weż dwie tabletki jeśli zwykła, a jedną jeśli forte. Lek jest w miarę bezpieczny, bo w Polsce lekarze pozwalają ją brać ciężarnym. Tu niestety nie znają, jeśli nie masz w domu pozostaje Polski Sklep.
          Możesz ją wziąć niezależnie od leków przeciwbólowych.
          I tak jak e-vil pisze, może odstaw rozgrzewające, bo mogą pogorszyć sprawę.
          Na pocieszenie dodam, że ja od kilku dni kuśtykam, bo boli mnie lewa stopa. Zadzwoniłam do matuli żeby się pożalić, a ona na to posmaruj voltarenem kolano..., hmmm, no dobrze, myslę posmaruję, i posmarowałam, i pomogło :D
          • londynwarszawaparyz Re: ogromny ból 08.10.13, 21:44
            > Może spróbuj NO-SPA, to lek rozkurczowy, może ból promieniuje z jakiegoś organu
            > , kręgosłupa
            Jakiez to odkrywcze! Sama przeciez napisala ze boli ja dol plecow. Wiec raczej nie promieniuje od zadnego organu- lekcja anatomii sie klaniaja. Nerki znajduja sie powyzej.

Lek jest w m
            > iarę bezpieczny, bo w Polsce lekarze pozwalają ją brać ciężarnym.
            A potem dzieci maja wzmozone napiecie miesniowe i wymagaja pomocy neurologa.....

• ampiltuda Re: ogromny ból 08.10.13, 21:50
              Zastosuj do siebie, swoją rade dla mnie...
    • kingaolsz Re: ogromny ból 08.10.13, 12:50
      Rownie dobrze moze to byc nerka, wez probke moczu do lekarza ( choc czekanie do piatku to sporo). Nie mozesz zadzwonic rano i poprosic o nagla wizte? Przychodnie maja codziennie kilka takich wizyt do rozdania, ale trzeba dzwonic o 8 rano (czy o ktorej Twoja przychodnia otwiera linie telefoniczne).
      • bebe52 Re: ogromny ból 08.10.13, 14:04
        tak mogę iść na emergency appointment z tym że musiałabym czekać nawet do kilku godzin,obecnie moja przychodnia jest zawalona na maxa.
        Mam dzwonić codziennie rano może się coś zmieni lub oni do mnie oddzwonią jak coś się zwolni i tyle :( obecnie środki przeciw bólowe nie działają za dobrze zjadłam 3 ibuprofeny plus maść przeciw bólowa-zapalna i dupa dalej boli jak cholera.
        Też tak pomyślałam że może nerka bo dość wysoko mnie boli,nie wiem nigdy z nerkami nie miałam problemu a i w dodatku jestem w 3 dniu okresu może to od tego?tak mi się przypomniało
    • gabez1 Re: ogromny ból 08.10.13, 14:07
      Ja bym do Piatku nie czekala, tylko szla do walk-in-centre, najlepiej od razu z probka moczu.
      • zielona_magnolia Re: ogromny ból 08.10.13, 15:19
        moze sprobuj na nhs direct, ja kilka razy z tego korzystalam i jak musialam jechac do szpitala , to mialam juz przez nich ustalona godzine i nie musialam czekac kilku godzin w poczekalni
    • izabelski Re: ogromny ból 08.10.13, 15:37
      kazda przychodnia ma wieczorne godziny przyjmowania - tzn jest GP, ktory dyzuruje dopoki on call nie zacznie dzialac

powiedz, ze ci nei zalezy ktory lekarz cie przyjmie - ja zawsze dzwonie punktualnie o 8 i czekam zeby ktos podniosl sluchawke

zerknij tu:
      www.whyiexercise.com/lower-back-pain-remedy.html
      a szczegolnie polecam 2 sprawdzone pozycje i daj znac czy byla jakas ulga jak sie tak polozysz:
      https://www.whyiexercise.com/images/Lower.back.pain.remedy.lying.down.jpg

https://www.whyiexercise.com/images/lower.back.pain.remedy.chair.support.jpg
      • londynwarszawaparyz Re: ogromny ból 08.10.13, 15:48
        moze to rwa kulszowa? tez tak mialam-pomogl diclofenac.
    • tonia2005 Re: ogromny ból 08.10.13, 16:09
      A moze, to półpasiec? ..... Masz w tym miejscu jakaś wysypkę?
      • bebe52 Re: ogromny ból 08.10.13, 16:46
        tonia2005 wysypki nie mam
        izabelski pomaga leżnie na boku ale nie na tym co mnie boli bez znaczenia czy mam poduszki między nogami czy nie,gorzej jak chcę się poprawić lub obrócić,na plecach za długo nie poleżę max 10 min. po schodach jest najgorzej chodzić,właśnie wróciłam ze szkoły z dziećmi i mam dość jak nie mąż wróci to wyślę go po no spe do polskiego sklepu może da radę :(
        • izabelski Re: ogromny ból 08.10.13, 17:44
          a probowalas lezec jak na tym drugim obrazku?
          pod plecami mozesz miec koc zeby bylo miekko - byle bylo rowno

mnie pomagal osteopata

a czu masz jakies odretwienia czy brak czucia?
          koniuczki palcow o rak lub nog, lub wnetrze ud?
          • bebe52 Re: ogromny ból 08.10.13, 18:03
            nie nic takiego nie mam żadnego drętwienia.W niedzielę wieczorem się zaczęło delikatnie a od poniedziałku ledwo żyję,ból się zwiększa przy każdym dotyku,schyleniu,chodzeniu itd.
            • izabelski Re: ogromny ból 08.10.13, 18:36
              pytam, bo gdyby byl odretwienie to musowo na pogotowie - to jest oznaka ucisku na nerw i mozna trafic w najgorszym wyopadku na wozek inwalidzki lub "tylko" miec operacje kregoslupa

• bebe52 Re: ogromny ból 08.10.13, 19:38
                o matko boska ty mnie nie strasz kobieto,jak na razie nie zaobserwowałam drętwienia ale ostatniej nocy wszystkie stawy,kości nawet palce u rąk mnie bolały na początku myślałam że to grypa bo tak zazwyczaj mnie bierze ale rano wszystko przeszło tylko ten ból pleców został,niestety no spa też nie działa boli jak bolało biorę ibuprofen i jakoś kuśtykam po chałupie :(
                • londynwarszawaparyz Re: ogromny ból 08.10.13, 21:34
                  No jasne ze no spa nie pomaga, bo dziala na miesnie gladkie.a to nie miesien boli (bo to latwo bys poznala) tylko moim zdaniem nerw. Jezeli promieniuje- poczytaj sobie objawy rwy kulszowej/sciatica /ischialogia. Moze wypadniecie dysku- wlasnie zwiazane z korzonkami/rwa kulszowa. Rwa promieniuje na posladek. To jest ogromny bol plecow. Boli niesamowicie w niemalze kazdej pozycji. Nie pomoze ibuprofem czy no spa. Najlepiej isc z tym do lekarza-mozna isc na rechabilitacje. Poza tym faktycznie, nie leczone, moze prowadzic do wozka inwalidzkiwgo wiec nie lekcewaz tego.
                • ampiltuda Re: ogromny ból 08.10.13, 21:49
                  No ale tą no-spę mogłabyś pobrać, bo jeżeli to jakieś zapalenie w okolicach kręgosłupa, to przy rozkurczeniu mięśni łatwiej się leczy ten stan zapalny. Mnie tak właśnie leczono ból kregosłupa, tylko, że ja dostałam lek z takimi skutkami ubocznymi, że od przeczytania ulotki prawie zeszłam ze strachu przed nimi:)) Życzę Ci szybkiej diagnozy i szybkiej ulgi...
                  A jaki ibufen bierzesz, znaczy jak mocny?
                  • ssabaudia Re: ogromny ból 09.10.13, 00:14
                    boszzz... Dziewczyno, przestań strugać gieroja tylko idź do walk centre - czekając tak długo możesz sobie więcej szkody narobić....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka