Dodaj do ulubionych

weeb.tv problem?

09.11.13, 23:03
Przelalam im na konto kwote taka, by wystarczyla na doladowanie konta na 90 dni, czyli 55.90PLN.
Przelew zrobilam z konta brytyjskiego.
Okazuje sie, ze firma ma konto walutowe w EURO i jakims cudem otrzymali kwote nizsza.
Po przeslaniu mi potwierdzenia przelewu, kwota 55.90pln widnieje jak byk w polu "Kwota uznania rachunku".
Mial ktos tak?
Obserwuj wątek
    • botu Re: weeb.tv problem? 10.11.13, 01:15

> Przelalam im na konto kwote taka, by wystarczyla na doladowanie konta na 90 dni
      > , czyli 55.90PLN.
      > Przelew zrobilam z konta brytyjskiego.

Masz konto brytyjskie w złotówkach?
      Chyba nie, wiec musiało nastąpić przewalutowanie.

> Okazuje sie, ze firma ma konto walutowe w EURO

I jeszcze jedno przewalutowanie na euro, o ile dobrze rozumiem.
      Nie ma szans, żeby po takich operacjach początkowa kwota się nie zmieniła, biorąc pod uwagę różnice kursowe. A sam koszt przelewu międzynarodowego wzięłaś pod uwagę?
      A na Twoim potwierdzeniu jest kwota początkowa.

• karolajna83g Re: weeb.tv problem? 10.11.13, 15:39
        Ale mnie nie interesuje,ze oni maja konto EURO, otrzymalam od nich potwierdzenie otrzymania przelewu i jak byk widnieje kwota 55.90PLN.
        Taki sposobem, kazdy z kontem zagranicznym, inny niz PLn i EUR, moze miec niedpołate.

Koszt przelewu zagranicznego nie wchodzil w sama kwote przelewu. Na moim potwierdzeniu jest kwota, jaką oni otrzymali.
        Znam kurs funta w ich banku, przeliczylam i powinni otrzymac wiecej niz te 55.90.
        Nawet na ich stronie mozna sobie wybrac walute ina niz PLN.
        Na stronie powina byc jasna informacja, ze robic przelew zagraniczny pieniadze beda ksiegowane na konto w euro...
        • botu Re: weeb.tv problem? 10.11.13, 16:29
          karolajna83g napisała:

> Ale mnie nie interesuje

> Taki sposobem, kazdy z kontem zagranicznym, inny niz PLn i EUR, moze miec nied
          > połate.
          >
          Ta historia akurat dotyczy polskich banków, ale sam Samcik pisze, że w przelewach zagranicznych sytuacja jest jeszcze bardziej skomplikowana
          samcik.blox.pl/2013/10/To-byl-wyjatkowo-kosztowny-przelew-Bank-potracil.html
    • karolajna83g Re: weeb.tv problem? 10.11.13, 22:03
      Tak wlasnie zrobilam- z konta "funtowego" zaplacilam funty.
      I te funty trafily na konto euro i mialam niedoplate. Poprosilam o potwierdzenie przelewu i jak bylo napisane- kwota 55.90PLN.

Chodzi mi tez o to, ze na ich stronie nie ma info, ze konto jest w euro.
      • karolajna83g SPROSTOWANIE: 10.11.13, 22:04
        Otrzymali 55.99PLN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka