ann.38 15.03.14, 14:58 Możecie polecić jak w temacie- kremy, maseczki domowe i kupne, zabiegi kosmetyczne dla pań 40+? Wiem, oczywiście, że ważne jest zdrowe odżywianie, ale pytam akurat o działania zewnętrzne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sfornarina Re: SPORT 15.03.14, 18:18 Sport: poprawia krążenie - więc skóra robi się bardziej jędrna. Do tego z przyrostem masy mięśniowej ciało robi się bardziej zbite oraz zwiększa się metabolizm. Regularny sport również znacznie zmniejsza ryzyko osteoporozy. Po 40 to bardzo ważne. Pielęgnacja - nawilżanie, nawilżanie i jeszcze raz nawilżanie. Nie ma nic lepszego dla skóry. I wcale nie muszą być to kremy z wyższej półki:) Poza tym wysokie filtry. Opalanie przyspiesza starzenie skóry i tworzenie się zmarszczek, no i jest niebezpieczne. Na ujędrnienie skóry polecam jeszcze szczotkę pod codziennym prysznicem. Na początku trochę drapie (potem się przyzwyczajasz), ale cellulit wręcz znika w oczach:) Odpowiedz Link
liley11 Re: SPORT 15.03.14, 18:51 O prosze! Nie wiedzialam, ze szczotka wystarczy! Uzywam takiej do odskrobania brudu z siebie:) Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 15.03.14, 20:04 Oro Gold kremy maski na bazie zlota troche drogie ale naprawde swietne. Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 15.03.14, 20:11 www.oro-gold.co.uk/24k-deep-peeling/ tu jest link do strony ten peeling jest naprawde swietny i jest wart swojej ceny. oprocz tego sa serum i maski na bazie zlota odmladzajace skore z widocznym natychmiastowym efektem liftingu :) drobne zmarszczki znikaja. mam cala serie tych kosmetykow, sprawdzilam je i jestem zadowolona z efektu. cena...no coz placi sie za zloto to nie krem z drogerii :) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Co na odmłodzenie? 15.03.14, 20:39 najtrudniej chyba - idz spac przed 9pm (w moim przypadku zamiast o 2 am) - ja zaczelam i nagle pierwszy raz w zyciu nie czuje w dzien jakbym byla na permanentnym kacu, i nagle nic mnie nie kluje w dziwnych miejscach w czaszce ;b Odpowiedz Link
bisiek10 Re: Co na odmłodzenie? 15.03.14, 22:20 Jesu.Chyba bym musiala na glowe upasc zeby taka kase dac za krem..... Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 20:58 dokladnie bisiek10 zwlaszcza ze kremy poprawiaja tylko ewentualnie koloryt i swiezoscskory ( retinol, zluszczanie naskorka szybsze)i chwilowo nawilzenie ( kwasy hialuronowe) bo wnikaja tylko w najwyzsza czesc skory. Jesli chodzi o zmarszczki to wszystkie reklamy to kity poniewaz to jak sie regeneruje skora zalezy od stanu macierzy jaka jest bardzo gleboko a na nia zaden krem nie ma wplywo Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 21:45 To ile sie daje za krem jest sprawa indywidualna kazdego i zalezy od stanu w kieszeni. Te kosmetyki nie sa standardowo do kupienia w jakims Bootsie. W Londynie sa bodajze dwa sklepy tylko oferujace sprzedaz kosmetykow i laczace salon kosmetyczny na bazie tychze kosmetykow. To sa chyba prawdziwe kosmetyki dla gwiazd :) No a zloto 24 karatowe w skladzie (ktore widac golym okiem) to nie to samo co Retinoidy - badziew znany od lat, ktory jest do tego tani :) To troche jak porownywanie plotki do lososia. Retinoidy powoduja iz zatykaja pory i nie sa wzkazane dla osob z tendencja do zaskornikow. Zloto porow nie zatyka, wiadomo ze nie kazdego stac na ekskluzywne kosmetyki badz nie wyda takich pieniedzy bo mu szkoda. Odpowiedz Link
bisiek10 Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 22:02 No LWP bo ty "gwiazda" jestes to przeciez na nic tanszego sie nie porwiesz ;) Szczeg z tym powoduja iz..... Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 22:12 > No LWP bo ty "gwiazda" jestes to przeciez na nic tanszego sie nie porwiesz ;) S > zczeg z tym powoduja iz..... No gwiazda nie jestem, nie musisz mi tak pochlebiac, bo raczej normalna dziewczyna ze mnie. Nieprawda ze na nic tanszego sie nie porwe. Nie uwazam tez by wydanie na krem sporych pieniedzy (na dobry produkt) oznaczalo ze jest sie snobem. Dbam o siebie. Nie lubie byle czego dla mas. Produkty "dla kazdego" sa produktami do niczego. Czy musisz obrazac moj punkt widzenia bo twoj jest inny, czy robisz to ze zwyklej zlosliwosci, bo cie nie stac- nie rozumiem po co tak sie produkujesz? Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 22:18 oczywiscie sa inne alternatywy. mozna smarowac sie szczota druciana z poundlanda na ujedrnienie skory :) Mozna zdrowo sie odzywiac, chodzic spac wczesnie, biegac i cwiczyc- to wiemy wszycy. Pytaniem autorki watku, przypomne, bylo co dziala "zewnetrznie". Wiec odpisalam kremy i jakie. Nie kaze ich nikomu kupywac. Nie pisze ze musi je miec. Pisze ze sa dobre, decyzje podejmie sama. Bez zbednych komentarzy czy trzeba na glowe upasc czy nie by dac tyle za kremy, maski czy serum. Sa osoby, ktore na to stac i bez mrugniecia okiem wydadza takie pieniadze na krem. Nawet duzo znam takich osob. Zdziwilabys sie, ze sa to w duzej mierze Polki, a nie bogate panie z Mayfair w Londynie :) Odpowiedz Link
bisiek10 Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 22:19 Poprostu mnie rozsmieszylas :) I pokaz mi gdzie Cie obrazilam bo nie widze.A skad Ty wiesz ze mnie nie stac??? Po prostu jeszcze na rozum nie upadlam zeby wydac taka kase na kremidlo choc bym miala miliony miesiac w miesiac.I to jest moj punkt widzenia.Czemu sie tak produkujesz?? :) Ze zlosliwosci czy jak?? :) Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 22:23 oj tepa ty jestes i czytac ze zrozumienie nie umiesz. Napisalam ze obrazilas nie mnie, a moj punkt widzenia, teraz rozumiesz? przeczytaj moje wpisy dokladnie, przespeluj sobie jeszcze a potem pisz. Bo teraz to mnie rozsmieszasz ty sama. I pokaz mi gdzie Cie obrazilam bo nie widze Napisalam ; Czy musisz obrazac moj punkt widzenia bo twoj jest inny, czy robisz to ze zwyklej zlosliwosci, Dobranoc. Odpowiedz Link
bisiek10 Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 22:27 > oj tepa ty jestes Nuuudna juz jestes LWP..... Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 22:29 Ty tez nic ciekawego nie piszesz. Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 22:43 LWP chyba cos przekrecilas z faktem, ze retinoidy zatykaja pory - raczej wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 23:03 nie wiem mozliwe, nie znam sie na kosmetykach z retinoidami, cos tak slyszalam ze stan skory moze sie pogorszyc stosujac je z poczatku, potem wraca do normy :) Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 23:54 No a zloto 24 karatowe w skladzie (ktore widac golym okiem) to nie to samo co R tu nie chodzi o to co na kogo stac. Tu chodzi o podstawowa wiedze z zakresu chemii i medycyny dermatologicznej. Zloto sie nie wchlania:))) przez skore Moze sobie podbarwic jedynie skore. Reklamowe glupoty Odpowiedz Link
jaleo Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 09:26 princesswhitewolf napisała: > tu nie chodzi o to co na kogo stac. Tu chodzi o podstawowa wiedze z zakresu che > mii i medycyny dermatologicznej. > Zloto sie nie wchlania:))) przez skore Moze sobie podbarwic jedynie skore. Rekl > amowe glupoty Dokladnie - wystarczy troche poczytac (ale nie na stronach firm kosmetycznych ani w "artykulach sponsorowanych" w czasopismach) co sie wchlania przez skore i na jaka glebokosc, a na jakiej glebokosci tworza sie zmarszczki. Wyglad zmarszczek mozna POPRAWIC przez nawilzenie skory, powstawanie nowych spowolnic przez uzywanie wysokiego filtra i utrzymywanie dobrego ukrwienia skory (wynieniony wyzej ruch na swiezym powietrzy). Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 13:43 artykul nie sponsorowany o kosmetykach na bazie zlota; urodaizdrowie.pl/czy-warto-kupowac-kosmetyki-ze-zlotem calkiem ciekawie jest tam to wyjasnione :) Odpowiedz Link
sfornarina Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 13:55 > artykul nie sponsorowany Tak niesponsorowany, ze na samym wstepie ma link affiliate:D LWP, nie tylko wyrzucasz pieniadze w bloto, ale jeszcze szafujesz pojeciami z zakresu fizykochemii, ktorych nawet nie kumasz. Jestes idealnym przykladem konsumenta, ktory daje sie nabijac w butelke. Kolejnym takim cudnym preparatem sa kosmetyki z dodatkiem tlenu, ktore ponoc nawet sama kate middleton stosuje, jak to w reklamach zapewniaja. I kit z tym, ze nasza skora kontakt z tlenem ma na co dzien; wystarczy zapewnienie przeplaconego 'specjalisty' ze sie wchlania, i glupie baby lykaja jak mlode rybki przynete:D Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 15:28 > LWP, nie tylko wyrzucasz pieniadze w bloto, ale jeszcze szafujesz pojeciami z z > akresu fizykochemii, ktorych nawet nie kumasz. Jestes idealnym przykladem konsu > menta, ktory daje sie nabijac w butelke. :) Wiesz co juz zglupialam...Mi sie wydaje ze jakos to musi dzialac, i poprawe widac, no faktycznie ja nie kumam fizykochemii, cytaty znalazlam w internecie. Moze faktycznie daje sie nabijac w butelke. Naprawde za malo sie znam na tym wiec zaczelam czytac tylko co czytac zeby bylo wiarygodne skoro internet klamie? :P Odpowiedz Link
sfornarina Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 18:07 > :) Wiesz co juz zglupialam...Mi sie wydaje ze jakos to musi dzialac, i poprawe > widac Zrób tak: idź do Bootsa i kup sobie krem nawilżający (z filtrem min. 20. Od maja do października filtr powinien być dużo wyższy). Jak masz skórę suchą, to ciężki nawilżający, jak tłustą lub mieszaną, to lekki. Może być Avene, LRP, Simple, Eucerin, Nivea, cokolwiek. Zmyj z twarzy złoto i przyjrzyj się sobie dokładnie w lustrze. Od tego dnia wysypiaj się codziennie ile wlezie, śpij w chłodnej sypialni i spaceruj na dworze ile się da. Oczywiście używaj kremu nawilżającego rano i wieczorem. Po miesiącu przyjrzyj się swojej twarzy dokładnie, i sama zdecyduj, czy jest lepiej, gorzej, czy też dokładnie tak samo. Jak będzie gorzej, to wróć do swojego złota. Jak będzie tak samo, to policz ile wydałaś na złoto i pomyśl, ile naprawdę fajnych rzeczy możesz sobie kupić za to, co od teraz na złocie zaoszczędzisz:) Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 13:49 Monoatomowe złoto koloidalne to najnowszy preparat, który zawiera monoatomowe złoto. Nowoopracowany preparat zawiera cząstki, których rozmiary są mniejsze od 1 nanomerta, a więc są zdecydowanie mniejsze o kilka lub nawet kilkadziesiąt razy od dotychczas spotykanych i stosowanych preparatów złota koloidalnego, i są rozpuszczone w soli fizjologicznej, dzięki czemu bardzo łatwo przenikają przez błony komórkowe człowieka, gdzie szybko łączą się z ludzkim DNA i w miarę potrzeby je naprawiają. Dodatkowo cząstki złota koloidalnego zwiększają o kilkaset razy przewodnictwo międzykomórkowe oraz zabezpieczają przed negatywnym działaniem wolnych rodników, które pawstają m.in. pod wpływem promieniowania jonizującego. W wielu zrodlach na internecie jest napisane ze jednak sie wchlania. Odpowiedz Link
sfornarina Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 13:58 > z ludzkim DNA i w miarę potrz > eby je naprawiają Naprawiaja DNA??? Zapodaj te cuda ludziom z mutacjami genetycznymi, ktore powoduja raka lub inne wrodzone choroby, podaj to zloto ludziom, ktorzy zostali radioaktywnie napromieniowani i napraw im to DNA - gwarantuje, ze w kilka lat zostaniesz najbogatszym czlowiekiem na swiecie:) Bosz, widzisz i nie grzmisz... Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 15:30 faktycznie glupio to brzmi. Zapewne chodzi ze naprawiaja uszkodzony naskorek nie DNA :) Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Co na odmłodzenie? 18.03.14, 00:08 zięki czemu bardzo łatwo przenikają przez błony komórkowe człowieka, gdzie szybko łączą się z ludzkim DNA i w miarę potrzeby je naprawiają. obsmialam sie po pachy z tym przenikaniem przez blony komorkowe a juz wyc sie chce o laczeniu i naprawianiu DNA lol... Londynwarszawa ja cie prosze no.... wezzze zastosuj odrobine rozsadku Odpowiedz Link
ann.38 Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 19:59 liley11 napisała: > Mlodszy facet!:))) Może jako następny etap, jak już ten krem ze złotem zadziała ;) Odpowiedz Link
mrs.t Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 09:17 podroz w czasie chyba tylko:) i zapobieganie,ale po 40stce to troche za pozno, trzeba bylo zaczac zatrzymywac wilgotnosc w cerze kolo 30stki :) Odpowiedz Link
jaleo Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 10:29 Podpisuje sie pod wszystkim, co Sfonarina napisala. Jak nie moge z jakichs powodow biegac lub jezdzic na rowerze przez kilka dni to widac to od razu po cerze - mniej koloru, bardziej zszarzala. Ukrwienie i nawilzanie najwazniejsze. Odpowiedz Link
botu Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 12:51 Retinoidy (jedyny składnik o udowodnionym działaniu przeciw zmarszczkowym), ochrona przed słońcem, nawilżanie, ewentualnie kwasy. beautyandblossom.pl/zdrowie-i-uroda/czy-kremy-przeciwzmarszczkowe-naprawde-dzialaja/ m.mowimyjak.pl/styl-zycia/moda-i-uroda/ktore-skadniki-kremow-dziaaja-przeciwzmarszczkowo,14_36468.html www.kobieta.pl/drukuj/artykul/moda-na-nieoperacje/?TB_iframe=true&height=350&width=600&cHash=587604c3a3fb3e96bec3802ffd6bbbca Odpowiedz Link
jaleo Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 14:33 Osobiscie bym powyzszego paskudztwa nie kladla sobie na oblicze, ale co kto lubi... Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 21:01 Retinoidy Bo niby stymuluje fibroblasty? ee tam o syntezie kolagenu przede wszystkim decyduje to co sie dzieje w organizmie a nie to co wnika przez skore. Odpowiedz Link
sfornarina Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 21:44 Ależ oczywiście, że to wszystko pic na wodę. Kolega jest lekarzem w klinice piękności/ poprawy urody i dawno mi powiedział, że mam odstawić wszystkie kwasy i inne cuda na kiju, a zamiast tego zakupić sobie zwykły krem nawilżający odpowiedni do mojego typu cery + serum nawilżające (ze względu na moje alergie zalecił Avene, ale inne też się nadadzą) oraz w filtr przeciwsłoneczny. Jego żona też nic innego poza filtrami i nawilżającymi Avene nie stosuje, choć śpią na pieniądzach:) Kiedyś kupowałam kremy z kwasem migdałowym i wydawało mi się, że cuda robią. Potem odstawiłam na pół roku na rzecz tanich nawilżających, wróciłam na chwilę do kwasów (już bardziej sceptycznie nastawiona) i co się okazało? Że tak naprawdę żadnej różnicy nie zrobiły i miałam cerę taką samą, jak przy kremach nawilżających:) Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 23:57 nic innego poza filtrami a o akurat jest bardzo bardzo wazne....filtr z pelnym spektrum i jest i sto razy wazniejszejsze niz inne kosmetyki. Nawilzacze z wysokim filtrem i tyle. Odpowiedz Link
sfornarina Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 09:42 To ja jeszcze podpytam - mozesz polecic jakis dobry wysoki filtr, który sie nada pod makijaz? Avene 50+ jest kompletnym blokerem, ale pod makijazem idealnie niestety nie wyglada... Odpowiedz Link
tonia2005 Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 23:04 Idealny pod makijaż jest krem przeciw słoneczny Vichy Capital Soleil SPF30 lub 50 Face Emulsion Dry Touch dla skory tłustej i mieszanej. Idealnie matuje i nie bieli. Mozna go dostać tez w wersji dla cery normalnej. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Co na odmłodzenie? 18.03.14, 00:10 jakikolwiek dobrze nawilzajacy full spectrum uva/uvb czasami uzywaja okreslenia broad spectrum latem uzywam dla niemowlat takowego zima nie musi byc az taki blok Odpowiedz Link
tonia2005 Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 17:02 Ja stosuje retoinody z bardzo dobrym skutkiem. Trzeba tylko pamietac o ochronie przecwslonecznej. Zima zluszczalam sie bardzo silnym preparatem, teraz stosuje Redermic R z La Roche Possay, jest znacznie slabszy ale swoje robi. Mozna go dostac w Boots. Odpowiedz Link
pelagia_pela Re: Co na odmłodzenie? 16.03.14, 18:06 Wlasnie kupilam sobie kwas migdalowy z Polski (tutaj sa male stezenia tylko). Kwas migdalowy jest lagodnym kwasem. Za caly zestaw zaplacilam 300zl razem z wysylka do Anglii. Moim zdaniem kosmetyczki w Anglii sa srednie, wole zrobic sobie zabieg w domu, oczywiscie filtr 50 po zabiegach trzeba stosowac. Odpowiedz Link
steph13 Re: Co na odmłodzenie - ORO GOLD 17.03.14, 19:13 Wstyd sie przyznac, no ale glupich nie sieja Trzy lata temu robilam swiateczne zakupy z corka na South Molton Street w Londynie. Dziecie mocno podekscytowane bo wlasnie dostala wiadomosc na blackberry o duzej promocji I podwyzce w pracy. Los chcial, ze w tym radosnym stanie ducha, wyskoczyla na nas panienka ze sklepu z tymczasowym szyldem PRO GOLD. Nigdy o nich nie slyszalam. Skierowala sie prosto do mnie z komentarzem, ze pewnie jestem palaczka, cera nie wyglada zdrowo, I jak wejde do sklepu to ona mi pokaze jak duzo lepiej moge wygladac. Zupelnie nie rozumiem do dzisiaj dlaczego dalysmy sie namowic. No I cuda niewidy, oprawili mi twarz jakimis kremami, po paru minutach dali lusterko zebym mogla podziwiac rezultaty. No I wygladalam niby lepiej, sila persuazji, corka wyjela AE, zaplacila £450 za dwa opakowania jako Christmas present dla glupiej matki. W obydwu preparatch plywaly jakies niby mini platki zlota ale juz po powrocie do domu, czulam ze dalysmy sie mocno nabrac. No I mialam racje, pieniadze w bloto bez zadnych rezultatow. To tak ku przestrodze. Odpowiedz Link
piksi.dixi Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 19:40 problem jest taki, ze nie kazdy chce/moze: - biegac, jezdzic na rowerze, spac w zimnym pokoju i to juz o 9-tej, i co tam jeszcze piszecie. o ile latwiej jest kupic krem i w 3 sekundy zastosowac! moja mama namietnie uzywa roznorakich kremow dla pan 50+ i wyglada rewelacyjnie. wiec chyba cos w tym jest… Odpowiedz Link
ann.38 Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 19:57 piksi.dixi napisał: > problem jest taki, ze nie kazdy chce/moze: > - biegac, jezdzic na rowerze, spac w zimnym pokoju i to juz o 9-tej, i co tam > jeszcze piszecie. > o ile latwiej jest kupic krem i w 3 sekundy zastosowac! > > moja mama namietnie uzywa roznorakich kremow dla pan 50+ i wyglada rewelacyjnie > . > wiec chyba cos w tym jest… Nie do końca zrozumiałam, czy to ironia czy na serio. To, że pytam o krem nie oznacza, że wiem o zdrowym stylu życia. Tyle, że o zdrowiu i sporcie wiedza jest mi bliższa, natomiast co do kosmetyków, to nie używam bardzo dużo i chciałam skorzystać z doświadczenia innych. O 21.00 spać nie pójdę, bo wtedy budzę się w nocy, więc to bez sensu, ale po nocach nie siedzę. Niedawno byłam na badaniach, bo dostałam zaproszenie dla osób w stosownym wieku i wyniki były dobre. No może poza anemią, która nie wiem skąd się wzięła (może mało mięsa, obfite miesiączki) ale np. cholesterol i inne wyniki b.dobre więc nie jest źle z moim trybem życia. Moja mama starsza niż 50+ ale też wygląda dobrze, nawet bez kremu. To chyba w dużej mierze kwestia osobnicza (mam nadzieję, że dziedziczna) chociaż moja mama twierdzi, że dobrą cerę zawdzięcza temu, że bardzo mało stosowała w życiu kosmetyków. Odpowiedz Link
ann.38 Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 19:48 Dzięki Dziewczyny za wszystkie wypowiedzi i dyskusję. Wiem oczywiście, że nie należy oczekiwać jakichś cudów od kosmetyków. Ale w końcu jakieś znaczenie ma, czy stosujemy ten krem czy inny, czy maseczkę. Nie wystawiam sie jakoś szczególnie na słońce, to nie pomyślałam o filtrze. Ide jutro popatrzeć, co tam w Bootsie mają. A peeling macie kupny czy domowy- z kawy, cukru itp? Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 21:24 A peeling macie kupny czy domowy- z kawy, cukru itp? Ja zawsze kupywalam. Z cukru to na cale cialo robilam w Polsce jak bylam biedna :) I nie byl zly tylko troche za szorstki za to celulitisu nie mialam :) Odnosnie tego Oro Gold to ja wlasnie peelingiem sie zachwycilam bardziej niz czymkolwiek innym. Mowcie co chcecie, ze nie dziala, ze shit dla naiwnych, ja mam w domu i widze roznice. Do tej pory przez 30 lat stosowalam peelingi ze sklepow jakies tam rozne, co mi wpadlo pod reke. I roznicy miedzy nimi szczegolnej nie ma- wszystkie mialy formule myjaca (po dluzszym tarciu skory dodatkowo wytwarzala sie pachnaca piana), pachnialy tylko roznie i mialy inna gestosc i inny rodzaj scrubu- tzn byly drobnoziarniste lub gruboziarniste. Efekt zawsze byl taki sam- nic sie nie zmienilo oprocz tego ze skora byla gladsza przez godzine po nalozeniu kremu. Po tym Oro Gold (wiem, robie im reklame jak nic, powinni mi za to placic he he) widze taka roznice ze on naprawde dziala. Ma w srodku zlote granulki, ktore na cerze w wyniku tarcia widocznie zluszczaja martwy naskorek i caly syf z twarzy. Widze to golym okiem wiecie po czym? jak stosowalam zwykly peeling to tego nie bylo widac- tego co schodzi z mojej twarzy. A tu widze. Skora sie "kulkuje", tzn ze jest zanieczyszczona. Jak uzywam tego peelingu co np drugi dzien to tego efektu juz nie ma- bo byla oczyszczona porzadnie dwa dni temu i nie ma co sie zluszczac. I dlatego widze ze to nie jest sciema (no, chociaz z peelingiem). Poprostu widze po skorze twarzy. Mowcie co chcecie zwykle peelingi nie maja wskaznika jak twoja skora jest zanieczyszczona :)Ile razy bys nie robila i tak zawsze to samo. Odpowiedz Link
karolina_zet Re: Co na odmłodzenie? 17.03.14, 22:25 akurat w piatek poszlam "po cos na odmlodzenie" do bootsa. wyszlam z Redermic R z La Roche-Posay ( wspomniane wczesniej) oraz z BB beauty balm Dr.Jart+ Dzis dwie osoby same z siebie zauwazyly roznice - w tym moj maz ( ktory zwykle nawet zmiany fryzury nie widzi). Cera wyglada o niebo lepiej! Polecam! Oprocz oczywiscie sportu, snu, mlodszego faceta i zdrowego odzywiania:) Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Co na odmłodzenie? 18.03.14, 10:34 Tak jak wiele tutaj osob napisalo, pod warunkiem, ze zadbasz o skore 'od wewnatrz' to szkoda pieniedzy na zewnetrzne magiczne mikstury. Wedlug mnie najwazniejsze sa dla skory takie elementy, w tej kolejnosci: unikanie slonca, zdrowe dla skory odzywianie, umiarkowane regularne uprawianie sportu, sen i brak dlugotrwalych stresow. Potem dlugo dlugo nic, a na samym koncu kremy, maseczki, zabiegi kosmetyczne. W to jak skora wyglada po 40tce niestety pracujemy od wczesnej mlodosci. Trudno naprawic straty wyrzadzone przez dlugoletnie palenie, solaria, itp. Odpowiedz Link
ann.38 Re: Co na odmłodzenie? 18.03.14, 13:26 Nie byłam ani razu w solarium, ani nie miałam w życiu papierosa w ustach. Z używek moja słabość to kawa, ale z tego niestety nie zrezygnuję, bo dodałoby mi to wyrzeczenie stresu, a to też źle wpływa na cerę;) Odpowiedz Link
mamurzyca Re: Co na odmłodzenie? 18.03.14, 15:25 Moja mama- i jej kolezanki -zauwazyla roznice po kremach lancome na noc dla cery dojrzalej. I oprocz mlodszego meza, zdrowego tyrbu zycia i unikaniu alkoholu i papierosow stosuje krem pietruszkowy pod oczy :)) wyglada niezle na swoj wiek :-)) Ja polecam peeling enzymatyczny 1 lub 2x w tyg co by sie te cuda dobrze wchlanialy:))))) No i szczotka na sucho po prysznicu jest naprawde skuteczna!!potwierdzam Zero celulitu!! Ta z plastikowymi wypustkami to hardcore... Zacznij od samego wlosia , masuj ruchami okreznymi od stop do gory. Pomaga w krazeniu limfy - i wydalaniu toksyn - podobno. Odpowiedz Link
piksi.dixi Re: Co na odmłodzenie? 19.03.14, 21:34 akurat skonczyl mi sie krem, wiec sledze ta dyskusje :-) i po wizycie w sklepie mam inne pytanie: - jak tu wybrac krem nawilzajacy? - co macie na mysli mowiac zwykly lub dobry krem nawilzajacy? bo z tego co widze, to wlasciwie to wszystkie maja napisane, ze sa nawilzajace. oraz kazdy ma jakies dodatki, retinol, vit e, collagen it'd. czy krem ultra nourishing to jeszcze zwyczajny, czy juz udziwniony :-))) ma byc firming, czy juz nie? i czy nawilzajacy z dodatkami nie bedzie lepszy od zwyczajnego nawilzajacego ;-) jak na razie to jedyne co latwo udaje mi sie porownac, to filtr. ( i cena ) Odpowiedz Link
eraz-lilipop Re: Co na odmłodzenie? 19.03.14, 21:41 Moj biedny maz wykosztowal sie na krem oro gold I ja nie moge go uzywac bo mam uczulenie na metale.Wiec zamiast wygladzac I upiekszac masakruje mi skore. Kiedys byl program na temat roznych kosmetykow na rynku I wniosek jeden drogi nie znaczy dobry. Odpowiedz Link
zyczliwy0 Re: Co na odmłodzenie? 23.03.14, 14:55 www.boots.com/en/Seven-Seas/Seven-Seas-ilumina/ www.nealsyardremedies.com/Face-Care polecam oba zrodla. Odpowiedz Link
kinmalek Re: Co na odmłodzenie? 27.03.14, 12:20 może coś bardziej naturalnego? www.amazon.co.uk/Concentrate-Treatment-Argan-essential-ingredients/dp/B00CDMZH24/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_nC?ie=UTF8&colid=1HXK5260M588N&coliid=IHZFOGLG9563Z www.amazon.co.uk/gp/product/B00HHDQQVU/ref=oh_details_o00_s00_i01?ie=UTF8&psc=1 www.amazon.co.uk/gp/product/B00HGXFFB8/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 Odpowiedz Link
kinmalek Re: Co na odmłodzenie? 27.03.14, 12:27 ostatnio było na ten temat w tv.podobno naprawde nie warto pakowac w drogie przeciwzmarszczkowe kremy natomiast warto zakupić dobrze nawilżajacy krem.Jesli krem spełni swoje zadanie czyli dogłębnie nawilży skórę w jej głębszych wartstwach stanie się ona bardziej napięta,sprężysta o ładnym kolorycie.Myślę ze to prawda,mam suchą skóre i zauważyłam ze wyglądam na zmęczoną jak nie dbam jak nalezy.od jakiś 2 tyg.zaczęłam intensywnie nawilżac cere,regularne maseczki i poprawe widac odrazu. Odpowiedz Link
arya82 Re: Co na odmłodzenie? 27.03.14, 15:24 A moja (30l) i mojej mamy (50+) magiczna mikstura, to serum Advance Night Rapair z Estee Lauder. Naprawde jestem w stanie powiedziec, ze dziala male cuda - widac roznice w stanie skory po jego stosowaniu zarowno u mnie i u mojej mamy. Ze mna bedzie napewno do grobowej deski ;) Plus szczoteczka typu clarisonic :) Odpowiedz Link