Dodaj do ulubionych

Guzek na pięcie

16.09.14, 10:55
Od miesiecy mam takie zgrubienie/guzek na piecie prawej nogi, dokladnie na srodku, nie jest to bolesne przy dotyku, jest w kolorze skory, nieduze ale na tyle wystajace ze kazde jedne buty mi szlifuja ta piete i nie jestem w stanie chodzic. Kiedys tego nie bylo, pojawilo sie chyba w okolicy wiosny, bo pamietam ze kupilam sobie buty i od razu na tej piecie wyskoczyly mi pecherze, wiec kupilam nastepne i to samo, chyba 4 pary butow kupilam mniej wiecej w tym samym okresie i pomimo ze dobrych marek, nigdy wczesniej z nimi problemow nie mialam to teraz katastrofa, latem klapki rozne i sandaly bez piet wiec zapomnialam o problemie a teraz znowu przyszla pogoda na bardziej zabudowane buty i po 15 min spaceru mam prawa piete zmasakrowana. Co to moze byc? W googlach nic nie znalazlam. Gdzie sie z tym udac? Do kogo? Przeciez nie da sie chodzic zima w sandalach.
Obserwuj wątek
    • botu Re: Guzek na pięcie 16.09.14, 12:02
      U dołu pięty?
      Tzw. ostroga?
      • lianis Re: Guzek na pięcie 16.09.14, 12:16
        No wlasnie nie u dolu tylko z tylu na tej najbardziej zaokraglonej czesci piety, tej wystajacej co styka sie z tylem buta i na tym mam jeszcze ta narosl co wystaje :( i nie boli sama z siebie tylko po obtarciu. Zastanawiam sie czy z tym do gp? Czy raczej do chiropodist? To tylko prywatnie? Czy skierowanie, nie mam pojecia jak to dziala.
        • zuzanka77 Re: Guzek na pięcie 16.09.14, 15:08
          To moze byc ganglion ale bez zdjecia trudno powiedziec. Ja mam ganglion na wierzchu stopy z prawej strony. Wygladalo jak druga kosta u piety,ale to sie z czasem zmniejszylo choc bylam zapisana na operacje. Idz do GP tak jak ja I cie skieruja. NHS nie taki straszny
          Powodzenia
          • lianis Re: Guzek na pięcie 16.09.14, 19:53
            To nie wyglada na ganglion, bo jest twarde jak kosc a nie galaretowate i ruchome
            • botu Re: Guzek na pięcie 16.09.14, 20:07
              Zmiany zwyrodnieniowe kości/stawu?... Mogą przyjmować różne kształty i formy.
              Pierwszy objaw dny moczanowej?... Ale zazwyczaj bywa to bolesne samo w sobie, nie tylko z powodu nacisku z zewnątrz.
              Chyba Cię tu jednak nie zdiagnozujemy, pozostaje Ci tylko wizyta u GP...
              • zuzanka77 Re: Guzek na pięcie 16.09.14, 23:21
                Moj ganglion uformowal sie po noszeniu zbyt waskich butów zimowych. Byl bardzo twardy, nie galaretowaty nie ruszal sie. Specjalista z roehampton hospital powiedzial ze worek bardzo twardy. Albo wyciecie albo czekac az peknie. Pekl po 2 latach ;-) idz, sprawdz
              • muminkowa7 Re: Guzek na pięcie 17.09.14, 11:20
                Botu! Przepraszam cie za kiedys, sorry, naprawde, po przeczytaniu tego to nawet nie bylo smieszne... Swiatopoglad mozemy miec inny, ale to bylo bardzo niskie z mojej stronny, jeszcze raz PRZEPRASZAM!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka