Dodaj do ulubionych

wygodny fotel do komputera

17.12.24, 21:01
szukam wygodnego fotela do biurka dla syna, moze moze ktos polecic jakies sprawdzone? fajnie zeby byl miekki, wygodny, zeby byl reclinig, w sensie zeby sie dalo troche odbic plecy do tylu i jakby siedzenie bylo wysuwane to byloby syper. Jakby cena sie zamknela powedzmy do £250 to by bylo tez super. Moze macie jakies fajne i mozecie polecic dla autystycznego nastolatka ktory przedewszystkim ceni sobie wygode?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: wygodny fotel do komputera 18.12.24, 19:47
      Szukałam online dla syna i wszystko z bardzo dobrymi recenzjami i dobrych marek to było dużo powyżej £250. W końcu stwierdziłam, że najlepiej się wybrać do Ikea i Currys i po prostu sprawdzić, bo nie jestem gotowa na wydanie £400 na krzesło.
      • n1k Re: wygodny fotel do komputera 29.12.24, 18:26
        Polecałbym kupno używanego, ale b. dobrym stanie, jest 'tego' bardzo dużo na ebay, ciągle jakieś firmy, startupy i inne, padają, a potem to wypływa na ebayu. I nie są to bynajmniej krzesła z dolnej półki, o nie.
        my kupiliśmy na ebayu 'orangebox do hba' (nowe, chyba za ok. 190GBP, choć w sklepie mogą kosztować do 450GBP, plus wypatrzyłem (też na ebay) nieużywany zagłówek do tego krzesła, bodajże za 15GBP, choć BARDZO trudno się montuje :)
        dla drugiego kupiliśmy używane Herman Miller Mirra 2, za mniej niż 250GBP. Tu też trzeba być cierpliwym i dość długo obserwować ebay i gumtree, patrzeć na zdjęcia (jak bardzo podrapane, wytarte, zużyte, kim jest sprzedawca, co sprzedaje, jak długo). No i część sprzedawców nie wie co sprzedaje, np. starszą wersję tego krzesła sprzedają jako nową (mirra 2), albo zwyczajnie kłamie. Różnice w starej / nowej wersji objaśnione są na youtube. Jedyny minus (?) - ciężko znaleźć nagłówek, a 'firmowy' nowy kosztuje, skromne, coś ok. 200 GBP. Ale ja np. pracuję na b. dobrym krześle znalezionym na śmietniku, już ponad ćwierć wieku temu i bez zagłówka.
        Nie będę się rozwodził, dlaczego akurat te dwa kupiliśmy (regulacja, jakość wykonania, wygoda, oceny użytkowników), jest kilka innych dobrych krzeseł, można znaleźć różne filmiki na youtube. Oczywiście odradzam fotele typu 'firma-krzak', co to goli (...) suknie wiąże i przerywa ciąże. Szkoda czasu szukać krzeseł na amazon, bo Chińczycy zalali rynek krzeseł (i wszystkich innych przedmiotów), nie da się przez to przekopać. Nie warto też czytać pozytywnych opinii na amazon, z oczywistych powodów. A opinie negatywne, niektóre można czytać - ale teraz już tylko po zalogowaniu się na swoje konto amazon. Taki nowy 'ficzer'.
        Krzeseł 'gejmingowych' nie polecam, jak papuga, bo czytałem, że to pic na wodę fotomontaż, tzn. ma bajerować wyglądem, a w rzeczywistości jakość = jakoś. Oczywiście, to może nie dotyczyć foteli z górnej półki, tak od 800GBP w górę ;)
        nb. jeśli dzieci = nastolatki, to może za kilka lat wyfruną i pewnie nie zabiorą ze sobą 20-kg krzesła, więc nie przesadzałbym z ceną.
    • niyaa Re: wygodny fotel do komputera 19.12.24, 17:23
      Bardzo wygodne są krzesła gamingowe AKRacing ale wyższe modele lepsze kosztują ponad £250 ciut +- £300 jednakże są to krzesła warte swojej ceny- miałam takie w domu.

Z krzeseł ergonomicznych biurowych święta opinie ma krzesło Ikea JÄRVFJÄLLET kosztuje £179.
      Poleca je większość ludzi pracujących przy biurku długie godziny i jest to krzesło łatwo dostepne
      • niyaa Re: wygodny fotel do komputera 19.12.24, 17:28
        Spojrzałam sobie jeszcze teraz to na stronie AKRacing jest wyprzedaż więc kupisz i w swoim przedziale jeśli się pospieszysz lub dołóż ciut . Jest to krzesło na wieki. uk.akracing.com/products/akracing-masters-series-pro-gaming-chair
        • wiwi1 Re: wygodny fotel do komputera 20.12.24, 01:46
          cena jest £ 579, nie ma wyprzedazy. Skonczyla sie wczoraj?
          • wiwi1 Re: wygodny fotel do komputera 20.12.24, 01:49
            a nie, sorry, widze wyprzedaze, dosyc nieoczywiste to jest na ich stronie. Zaraz sobie popatrze na te fotele, dzieki niyaa
            • plain-vanilla Re: wygodny fotel do komputera 31.12.24, 20:47
              I co wiwi w końcu kupiłaś? Jestem ciekawa, bo będę się rozglądać dla syna. Fotel kupiony na eBay, na zdjęciach wyglądał świetnie, po 3 latach tapicerka w strzępach. Na pewno niczego z eBay ani Amazon nie kupię już więcej.
    • mamakamilaikasi Re: wygodny fotel do komputera 20.12.24, 23:02
      To jest bardzo wygodne. Mieliśmy jedno chyba z 5 lat, teraz do kupiliśmy drugie. Ale to do pracy przy biurku, nie wiem czy jest dobre do grania. Nie jest wysuwane

www.ikea.com/gb/en/p/markus-office-chair-vissle-dark-grey-30261152/
      • steph13 Re: wygodny fotel do komputera 31.12.24, 08:45
        Osobiście nie pojmuję jak można żyć tutaj parę dekad i oczekiwać porad na forum od nieznanych sobie w końcu osob w sprawie zakupu fotela, kanapy, odkurzacza czy garnka do kuchni. Każdy ma inny budget i inny styl może pasować do czyjegoś wnetrza, czy zwyczajnie podobać się lub zadowalać potrzeby. Polecam Which, UK’s Consumer Champion jako poradnik bardziej chyba bezstronny i zawierający dokładne informacje we wszelkich kategoriach.
        Happy New Year.
        • wiwi1 Re: wygodny fotel do komputera 31.12.24, 11:28
          Steph, osobiscie nie pojmuje jak mozna miec tyle lat co ty i nie wiedziec do czego sluzy forum, przeciez jestes na tym forum pare dekad. Za reszte twojej porady bardzo dziekuje, otworzyla mi okno za zupelnie nowy swiat.
          Happy New Year
        • plain-vanilla Re: wygodny fotel do komputera 31.12.24, 20:43
          Akurat pytanie o fotel jak najbardziej zasadne, bo rynek jest zalany tyloma modelami, że i which nie pomoże. To nie lodówka czy zmywarka. Ja kieruję się zasadą, że jak ktoś pyta, to znaczy, że potrzebuje pomocy. Nie znoszę tego, kiedy proszę kogoś o konkretną pomoc/radę i w zamian słyszę takie mądrości w twoim stylu. Sama pytałam o różne rzeczy na forum, w czym mi google nie było w stanie pomóc. Teraz wspomagam się AI w wyszukiwaniu różnych rzeczy. Mogę się pochwalić, że kupiłam sobie farbę do włosów z polecenia AI i byłam bardzo zadowolona. Dwa razy droższa niż z supermarketu, ale efekt zdecydowanie warty swojej ceny.
          • wiwi1 Re: wygodny fotel do komputera 31.12.24, 20:52
            Rozsmieszyla mnie odpowiedz Steph, zupelnie nie na temat a w tonie wyzszosci. Oraz polecenie Which jako alternatywa do pogadanek na forum. Tak przy okazji Which to kiedys kupilam sobie lodowke ktora stala wysoko w rankingach i to byl bardzo nieudany zakup.
            Jaka to farbe do wlosow sobie kupilas?
            • plain-vanilla Re: wygodny fotel do komputera 31.12.24, 22:01
              Wiwi, taką która się nie wypłukała po 2 tygodniach a tyle średnio supermarketowe wytrzymywały. Siwieć zaczęłam już w wieku 27 lat, więc niestety jestem zmuszona farbować. Nie jestem gotowa na przejście na naturalny siwy kolor, biorąc pod uwagę, że nie jestem siwa całkowicie, a reszta ciemny naturalny brąz. Farba Josh Wood.
              • wiwi1 Re: wygodny fotel do komputera 31.12.24, 22:22
                sprawdzilam sobie te farby. Ja na razie nei farbuje, po wielu latach farbowania na blond. Zastanawiam sie nad naturalnymi ziolowymi farbami tylko duzo z tym zabawy
                • ilonka45 Re: wygodny fotel do komputera 08.01.25, 21:57
                  Moja koleżanka używa henny wymieszanej z kawa 😀 ma naprawdę piękne włosy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka