Dodaj do ulubionych

Bagaż w EasyJet

21.04.06, 10:34
Mam takie pytanie, poniewaz na stronie EasyJet nie znalazlam nawet informacji
o tym ile kg moze miec bagaz do luku...(albo jestem jakas slepa).
Czy jesli lece z dzieckiem 15 m-cy, za ktroe nie place, to czy jemu tez
przysluguje bagaz 20 kg, czy mam go spakowac w moj bagaz i ma on miec w sumie
20 kg?
Bede wdzieczna za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • mak4701 Bagaż w EasyJet 21.04.06, 12:28
      No własnie ja tez szukałam i pewnie tez jestem slepa:) Wprowadzili opłate za
      niemowle w Easy Jet - 14f a w wizzair 8.50f - to czy to oznacza ze przysługuje
      bagaz dla dziecka? Wczesniej mówiono mi ze dziecku nie przysługuje bagaz do 2
      lat bo siedzi na kolanach opiekunów i nie płaci sie za bilet - teraz jednak
      zaczeli pobierac opłate za takie dzieci wiec na logike mozna by pomyslec ze
      jednak cos przysługuje. Prosze o info jesli któras z was ma jakies informacje
      na ten temat. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

Mama malutkiej Julci (16.08.2005)
      A to moje maleństwo które kocham nad życie bobasy.pl/?u=2583&s=f244dd35ad539c5d881971087c71662b
      • ewika-uk Re: Bagaż w EasyJet 21.04.06, 15:39
        ja znalazlam tylko tyle(easyjet)ze jezeli waga jednego bagazu przekroczy 32 kg
        to za kazdy nastepny kilogram trzeba doplacic 5£,ale za diabla nic o dzieciach
        nie pisza,ale mysle ze chyba tyle samo na dziecko przysluguje
        • ewika-uk Re: Bagaż w EasyJet 21.04.06, 15:44
          ale popaprane sa te linie,link do tego co znalazlam,jesli odpali
          www.easyjet.com/pl/kontakt/showFaq.asp?id=586
          • jagienkaa Re: Bagaż w EasyJet 21.04.06, 16:38
            www.easyjet.com/EN/Planning/baggage.html
            "Infants who share your seat do not have a baggage allowance"
            • ewika-uk Re: Bagaż w EasyJet 21.04.06, 18:51
              o widzisz ,jednak nas slepota atakuje,zreszta ja juz calkiem do
              wymiany,slepota,skleroza,matko ciekawe co jeszce mnie dopadnie;-)
    • mak4701 Re: Bagaż w EasyJet 20.05.06, 19:46
      Przeczytałam na stronie Easyjet ze jako bagaz podreczny nie moze byc mała
      walizeczka na kółkach? Czy to prawda? Jak to jest w praktyce? Czy bierzecie
      takie walizeczki czy jednak torby?
    • pati.zop78 Re: Bagaż w EasyJet 20.05.06, 21:28
      'Ulga bagażowa na jednego pasażera wynosi maksymalnie 20 kg bagażu
      rejestrowanego, odprawionego i przewożonego w luku bagażowym. '
      'Dzieciom podróżującym na siedzeniu z osobą dorosłą nie przysługuje ulga bagażowa.'

ze strony:
      www.easyjet.com/PL/Zarezerwuj/regulations.html#baggage
      • pati.zop78 Re: Bagaż w EasyJet 20.05.06, 21:31
        oj niedoczytalam. jagienka juz odpowiedziala.
        • mak4701 Re: Bagaż w EasyJet 20.05.06, 22:26
          Pati a umiesz odpowiedziec mi na moje pytanie?:)
          • pati.zop78 Re: Bagaż w EasyJet 20.05.06, 23:48
            niestety nie. wlasciwie to pierwsze o tym slysze. mozesz podac link gdzie o tym
            wspominaja.
            nie rozumien jakie ma znaczenie czy torba jest na kolkach czy nie?
            • mak4701 Re: Bagaż w EasyJet 22.05.06, 00:07
              Pati tez mnie to mocno zdziwiło bo to straszna głupota. Lecz czym dłuzej nad tym myslałam to stwierdziłam ze moze im chodzi o to ze w walizce mozesz nakłasc kg a nakłasc a i tak kółka bedą ją wiozły a gdy nawalisz do torby to musisz niestety ale ją nieść. W Regulaminie nic o tym ze to ma nie byc walizka nie pisze bo przewertowałam go cały tylko jest napisane zeby ją unięść bez pomocy innych osób. Jednak rezerwując bilet na pierwszej stronie był rysunek walizki na kółkach i takiej jakby torby. I walizka była zakreslona czerwonym krzyżykiem - co miało oznaczac ze jest to niewłasciwe a przy torbie piekny duży zielony haczyk - co oznaczało ze taka torba jest OK:) Teraz jak szukam tego to juz najprościej w swiecie nie ma:) Niewiem o co juz chodzi. Ale skoro ty jestes zdziwiona tym faktem i w regulaminie nie jest okreslono jasno ze nie moze to byc walizka na kółkach to jako bagaż podręczny biore walizke i wcale sie nie bede zastanawiała. Wiec szczerze mowie niewiem o co biega - sama z mezem bylismy mocno zdziwieni. Niewidzi mi sie z dzieckiem na reku i jeszcze niesc torbe - gdzie same wiecie ile to mogłoby wazyc przy 9 m-cznym maluchu:)
              • pati.zop78 Re: Bagaż w EasyJet 22.05.06, 14:11
                kurcze dziwne to troche. chyba najlepiej jak zapytasz w obsludze klienta. zawsze
                tez mozesz sie podeprzec regulaminem. ja tez tam nic nie znalazlam.
                tez niedlugo lece do Polski. taka walizeczka to calkiem niezly pomysl.
                • 1spag Re: Bagaż w EasyJet 22.05.06, 15:58
                  Drogie Panie
                  Z mojego doświadczenia:
                  - kupiłem żonie komplet walizek w argosie
                  www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/2850825.htm
                  wyglądałem dośc osobliwie z tym kolorem bagażu, tak że celnik? zwrocil uwage że
                  mam "funny luggage".W EasyJet poza tym nigdy nie ma problemu, jezeli chodzi o
                  walizeczke na kolkach czy torbe (sam taka posiadam),wazne zeby miescila sie w
                  okreslonych wymiarach, WAGA!!!! nie interesuje EasyJet byleby tylko wygodnie
                  niesc bagaz (cały czas mówie o podręcznym) GG3555465
                  • mak4701 Re: Bagaż w EasyJet 22.05.06, 17:28
                    No tez własnie jak czytałam ten cały ich regulamin to i owszem było o bagazu
                    podrecznym pisane ze nie ma okreslonego limitu kg i ze musi miec okreslone
                    wymiary ale nic nie było w nim zawarte ze nie moze byc to walizka na kólkach:)
                    Takze mam to gdzies jak sie do mnie przyczepia to powiem zeby mi to pokazali
                    gdzie maja zawarte w regulaminie.
                  • pati.zop78 Re: Bagaż w EasyJet 22.05.06, 20:53
                    1spag napisał:

> - kupiłem żonie komplet walizek w argosie

no kolor niezly :)
                    dzieki za pomoc
                  • mak4701 Re: Bagaż w EasyJet 22.05.06, 22:16
                    No no kolorek jest cool:) Tez mi sie podoba:)
                    • 1spag Re: Bagaż w EasyJet 23.05.06, 10:35
                      oo to widze ze jest wiecej osob niz moja zona i szwagierka ktorym sie kolor
                      podoba ;))
                      na zywo ten kolor wydaj mi sie bardziej "wyraziscie" różowy szcególnie na taśmie
                      na lotnisku :)))
                      pozdrawiam
                      • mak4701 Re: Bagaż w EasyJet 23.05.06, 11:00
                        Tez tak mysle ze musza one swietnie wygladac na tle tej czarnej tasmy:) Masz dobry gust:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka