saladdressing 24.05.08, 14:33 Macie pojęcie jak przyrzadzic cos takiego?? Help Dostalam dwa wielkie od sasiadki i szkoda by sie zmarnowalo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mioczka Re: Butternut squash - przepisy 24.05.08, 16:01 zajrzyj w ten link juz byl wczesniej ten temat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37418&w=48417925&v=2&s=0 Odpowiedz Link
pufulek Re: Butternut squash - przepisy 25.05.08, 13:11 można jeszcze risotto, albo dla dziecia papkę z ugotowanego na parze butternut squash z jabłkiem lub gruszką Odpowiedz Link
liley11 Re: Butternut squash - przepisy 25.05.08, 14:16 Ja obieram ze skorki, wyjmuje pestki i miazsz a reszte kroje w kostke wieksza i gotuje na wodzie. Pod kioniec gotowania dodaje kaszy mannej. Mozna rozgotowac az powstanie papka. I jem taka slodka zupe. Odpowiedz Link
karolina_zet Re: Butternut squash - przepisy 25.05.08, 14:36 ja kroje na pol, z gory na gol, wyrzucam peski, w diure po petkach wkladam mieso z przyprawami, zapiekam, mniam, mniam Odpowiedz Link
yadrall Re: Butternut squash - przepisy 18.08.08, 16:00 Wlasnie nabylam toto i zamierzam to jakos przetworzyc w zjadliwa forme. Byle nie zupa czy inna packa. Ten pomysl z zapiekanym z miesem w srodku jest calkiem fajny,ale troszke malo szczegolow-to miesko to mielone? Jakie przyprawy? Zapiekac w foli czy tak luzem w piekarniku? Moze jakis pomysl na jakas inna zapiekanke czy inne jednogarnkowe danie? Odpowiedz Link
gobisha Re: Butternut squash - przepisy 18.08.08, 18:20 moja propozycja: - piers kurczaka lub indycza pokrojona w kostke - btternut squach obrany ze skorki, pozbawiony ziaren, pokrojony w kostke - marchew pokrojona np w cienki paski - slodkie ziemniaki pokrojone w paski - cukinia pokrojona w kostke Proporcje powyszych skladnikow wedlug uznania, ja wszyskiego uzywa mniej wiecej w takiej samej ilosci. Na rozgrzany olej wzucam kurczaka, smaze na zloto. Dodaje sos sojowy. Nastepnie wrzucam wszystkie warzywa, dodaje soli, pieprzu ziolowego i papryki oraz podlewam woda i dusze. Czas duszenia zalezy od tego jak sie pokroi warzywa, wiadomo,ze im mniejsze kawalki, tym szybciej sie udusza. Podaje to z ryzem basmati. Smacznego. Odpowiedz Link
lillap Re: Butternut squash - przepisy 19.08.08, 09:26 Pokroic w kostke ugotowac do miekkosci z lyzka masla i puszka mleczka kokosowego i okolo 1 lyzka brazowego cukru. zupa lub deser:) Odpowiedz Link
anulka0as Re: Butternut squash - przepisy 19.08.08, 19:18 A ja to starlam na tarce(oczka) dodalam upieczonej piersi z kurczaka (zostala z poprzedniego dnia z kurczaka calego) przyprawy i usmarzylam jak placki ziemniaczane pychotka:)))) Odpowiedz Link
yadrall Re: Butternut squash - przepisy 20.08.08, 19:51 Dzieki za wszelkie pomysly-jutro wyprobuje ten Gosiby-na potrawke z piersia kurczaka i innymi warzywami. Mam nadzieje,ze bedzie smaczne. Dzieki piekne! Odpowiedz Link
yadrall Re: Butternut squash - przepisy 21.08.08, 21:43 Pomysl Gobishy sprawdzil sie rewelacyjnie-wprawdzie gdy zrobilam danie z uzyciem 1 butrenut`sa i proporcjonalnej ilosci pozostalych warzyw to wyszedl tego caly gar,ale jest super i z checia jutro tez zjemy. Moj maz tylko pyta czy nastepnym razem moge nie dodaac tego miesa,bo on nie przepada za miesiwem (nie jest wegetarianinem,a miesa poprostu nie lubi). Mysle,ze z samych warzyw tez bedzie pyszne. Jeszcze raz dzieki za pomysl! Odpowiedz Link