transwizje 10.03.06, 17:27 Zaczynamy, choć skromnie. Na wstępie zapraszam na moją stronę o I-Ching. Tam wszystko co potrzebne dla niewtajemniczonych. Wtajemniczonym posyłam uśmiech. --- www.astrowyrocznia.republika.pl www.iching.republika.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
queenmaya Re: Początek 10.03.06, 19:35 A kuku, melduję się, ale od razu uprzedzam, że jestem więcej niż bardzo niewtajemniczona :( Odpowiedz Link
ek1111 Re: Początek 10.03.06, 22:42 Dlaczego piszesz I-Ching? Powinno być I-Cing, tak mi się wydaje. Odpowiedz Link
transwizje Re: Początek 11.03.06, 09:42 To popularna angielska transkrypcja. Po naszemu powinno być ICzing, albo IĆing. Niemcy piszą YJiing, czy tak jakoś. I-Cing jest po zmianie transkrypcji, mniej to jednak popularne, niż stara wersja. I-Ching to najbardziej dla wyszukiwarek. --- www.astrowyrocznia.republika.pl www.tareau.republika.pl www.iching.republika.pl Odpowiedz Link
drogi_r Re: Początek 11.03.06, 10:32 proponuję zamiścić te informacje jako nowy temat - każdy kto będzie miał podobne problemy co przedmówca znajdzie odpowiedź bez problemu (może też pojawią się inne wersje językowe?). pozdrawiam Odpowiedz Link