Gość: Maro IP: *.gazeta.pl 19.02.01, 18:43 A więc jednak klapa - Adasiowi się nie udało - może jednak da radę na średniej skoczni? Boże ale to były emocje - A ten Schmitt pokazał, że ma jaja. Jak się czujecie po tej porażce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leon Re: A jednak klapa! IP: *.gazeta.pl 19.02.01, 18:47 Jaka porażka? Niemcy mu uszyli za duży kombinezon a Schmittowi uszyli dobry i oto są efekty. Należy znaleźć tego kto zamówił kombinezon dla Adama u Niemców i to napiętnować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patonm Re: A jednak klapa! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.01, 18:57 Ludzie! Wy sie cieszcie z tego sukcesu! A to, ze Adam nie zdobyl zlota, to zawdzieczamy tylko i wylacznie mediom. Komu byl potrzebny taki rozglos? No bez przesady, zeby medale rozdawac tuz przed konkursem. Mysle, ze taka Gazeta Wyborcza jednak pokaze, iz jest dobrym dziennikiem i jutro nie napisze " tylko srebro" Przypomne, ze przed Turniejem 4 Skoczni nie bylo takiego rozglosu i byl sukces. Wiec po co teraz takie mowienie w kolko, ze bedzie zloto? Czy to mu pomoglo? Taka presja? Przypomne tylko, ze on nam dostarczyl w ciagu tej zimy wiecej radosci niz ktokolwiek inny. Wiec nie skreslajcie go tylko po tym konkursie. 100% winy spada na media i one powinny sie do tego przyznac.Bo jak mozna mowic, ze bedzie zloto, jezeli nikt prorokiem nie jest? A ciekawe, gdzie byli ci, co jak Adamowi nie szlo, to nawet krotkiej notatki w gazetach nie bylo. To wtedy mu nikt nie pomogl! A teraz wszyscy, lacznie z telewizja. W koncu kolejny sukces byl im tylko na reke. Ale tu nie chodzi o profity, tylko o rywalizacje sportowa. Taki jest sport i nalezy Martinowi gratulowac tak wspanialego skoku.! Czekamy wiec na srednia skocznie! Pomyslnych wiatrow Adas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicki Re: A jednak klapa! IP: *.gazeta.pl 19.02.01, 19:04 Patonm - co ty chrzanisz! To typowo polskie myślenie - przegraliśmy, ale to przez dziennikarzy, telewizje, kibiców i nie wiadomo co jeszcze! facet wygrał wszystkie ostatnie konkursy pucharu świata i przegrał ten najważniejszy start - mistrzostwo świata! Małysz pokazał, że jest dobry, ale mistrzem jest ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patonm Re: A jednak klapa! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.01, 19:17 Nicki - wiesz co? Ja sie troche dluzej chyba od ciebie interesuje skokami. Ty to chyba jestes taki, co nagle jest wielkim kibicem skokow narciarkich, bo cala polska kibicuje. Ale nie - Malysz nie jest dobry, on jest duzo lepszy niz te twoje "dobry" Poprostu gdybyd ty wiedzial, jaka presja na nim ciazyla, to nawet nie pojechalbys do Lahti! Czlowieku, kto caly czas trabi, iz chce sukcesow? Oczywiscie prasa, telewizja! A co on jest do cholery maszyna do wygrywania? Chodzi mi tylko o to, zeby pozniej naglowki nie pisaly " Tylko srebrny medal" To jest az srebrny medal! A jak nie wierzysz w jego umiejetnosci to jedz sobie do wisly, stan na k-15, co dzieci cwicza i skocz. Zobaczymy, jaki z ciebie skoczek! Jak masz jeszcze jakies "ale" to pisz" patonm@poland.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicki Re: A jednak klapa! IP: *.gazeta.pl 19.02.01, 19:24 Do Wisly nie pojade - mam swoja robote - calkiem niezla i wykonuje ja najlepiej jak umiem. Skoki to zawod Malysza - zarabia za to dziesiatki tysiecy dolarow. Jechac do Lahti wiec to jego praca. Zycie pod presja, kontakty z mediami to tez jego praca - wlasnie dlatego to on a nie ja zostal w ciagu kilkunastu dni miliarderem! A ten minimalizm - cieszmy sie, ze przegralismy z Niemcem - mam juz tego dosyc - wlasnie dlatego, ze w takim duchu jestesmy wychowywani nigdy niczego wielkiego w sporcie nie osiagniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: A jednak klapa! IP: *.gazeta.pl 19.02.01, 19:48 Nie kłóccie się. Nykaenem też przegrywał z Weissflogiem i odwrotnie. Po prostu jest dwóch dobrych skoczków na świecie. Adam ma szansę na rewanż na średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambra Re: A jednak klapa! IP: *.gazeta.pl 19.02.01, 19:57 Ludzie Gratulacje dla malysza, niewielu mamy wicemistrzow swiata w naszym narodzie. Ale nie ma co ukrywac, to nie jest wielki sukces. liczy sie pierwszy, tylko takie myslenie moze nas wyprowadic z tego grajdola. I tak musi myslec Malysz, niech wygra na sredniej skoczni i wyrówna rachunki ze swietny Szmitem, ktory pokazal klase Skoro nie moze byc pierwszy w PŚ wygrał najwazniejsze zawody w roku i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patonm Re: A jednak klapa! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.01, 20:31 Nicki - dla ciebie liczy sie tylko mistrzostwo tak? A powiedz mi, co przynioslo skoczkom wieksza slawe? Mistrzostwo, czy zdobycie pucharu swiata? Ja Adamowi z calego serca zycze kazdego sukcesu i bede sie cieszyc z kazdego jego wystepu. I nie mow, ze jest miliarderem! Bo wiesz, jaki on ma zawod? Ciekawe, czy ty bys dal rade utrzymac z tego rodzine. I po drugie, jezeli tak mu zazdroscisz slawy i fortuny, to co robiles, jak on kilkanascie lat chodzil na skocznie i cwiczyl calymi dniami? W koncu ty mogles rowniez robic to samo. A, ze jemu sie udalo? To swiadczy o jego charakterze i wspanialej osobowosci, jaka ma. I za to mu chwala, ze rozslawil polske na caly swiat. I nie mamy zadnego kompleksu martina - on poprostu od ponad 2 lat jest najlepszy na swiecie i wygrywajac potwierdzil to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: A jednak klapa! IP: *.gunb.gov.pl 21.02.01, 13:14 A jak ma myśleć jak nie po polsku. Prasa i radio są wszędzie.Poczekajmy na skoki na K-90 tam może być trudniej ale wierzę w Adama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZES Re: A jednak klapa! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.02.01, 09:38 LUDZIE JAKA KLAPA !!! TO WIELKI WIELKI WIELKI SUKCES . TO ,ŻE MARTIN MA JAJA ZE SPIŻU UDOWADNIA OD KILKU LAT .PRZEGRAĆ Z TAKIM ZAWODNIKIEM PO PASJONUJĄCEJ WALCE ZADEN TO WSTYD.ZENUJĄCE SĄ NIEKTORE KOMENTARZE PSEŁDO ZNAWCÓW NARCIARSTWA.DO ZOBACZENIA NA KONKURSIE LOTOW W PLANICY.NIESTETY OBOWIĄZKI ZAWODOWE NIE POZWOLĄ MI BYĆ W OBERSDORFIE.BRAWO ADAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: A jednak klapa! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.01, 10:53 wlasciwie duzo zostalo juz powiedziane w tej rubryce. Nie jestem specjalnym kibicem skokow....i nie wiem dlaczego tylko takowi mieliby tutaj prawo zabierania glosu ( tak mozna przpuszczac czytajac moich niektorych przedmowcow). Adam Malysz mogl wygrac i zostac mistrzem....presja byla olbrzymia walka wspaniala.....przegral ze Schmittem w wielkim stylu ..ale przegral...Licza sie nastepne konkursy. Uwazam za niskie i godne pozalowania liczenie ile na tym zarobil...z pewnoscia mniej niz schmitt...chociaz dla mnie byl lepszy od niemca.. zenijacy dla mnie byl poziom niektorych artykolow prasowych, proba zarabiania na temacie..gryzipiorkow usilujacych "na gwalt" napisac cos o Malyszu, by zarobic kilka groszy i wedlug dewizy: "wazne ze o Malyszu to glupi czytelnik kupi". Ignorancja, glupota hurrraa optymizm a tam gdzie prasa i medie moglyby faktycznie pomoc...( sprawa kombinezonow ) mala krotka wzmianka..Dwoja z wykrzyknikiem dla "spesjalistow mediowych". A na koniec serdeczna prosba..chetnie zobaczylbym polskich skoczkow w tych przyduzych garniturach..widzial ktos zdjecia?? zadal sobie ktos trud "uwiecznienia" tego?? Brawo Adam Malysz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LzFrMen Re: A jednak klapa! IP: *.DresdnerBank.de 20.02.01, 13:46 Zgadza sie, gdzie byli dziennikarze jak przyszly te kombinezony. Po kazdej przegranej Schmitta Niemcy trabili, to wiart mu przeszkodzil, to sedziowie. A jak polscy skoczkowie mieli problemy to cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Re: A jednak klapa! IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 20.02.01, 10:54 Jaka tam klapa !!! Toż przecież w końcu srebro. Rok temu za taki wyczyn byłoby �więto narodowe, no ale dzisiaj wymaga się od Małysza pierwszego miejsca za każdym razem. Ludzie przecież to jest sport. Nie zawsze się jest pierwszym. Tym bardziej że w skokach narciarskich wiele zależy od czynników zewnętrznych (tzn. od wiatru, lub jego braku). Mówcie co chcecie A Małysz i tak jest fenomenalny w swoich skokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubik Re: A jednak klapa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.01, 11:51 Kilka tygodni temu za drugie miejsce Adam M. byłby noszony na rękach, a teraz mówi się o jego porażce. Ludzie! Opanujcie się, to nie jest maszyna do wygrywania (poza tym z jego kombinezonem to był wredny numer, ale było, minęło). Teraz na pewno wygra na średniej skoczni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: A jednak klapa! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.02.01, 15:45 Zgadzam sie z Tobą słabo mi się robi jak słyszę o klapie. Ludzie wreszcie mamy komu kibicować. Adam zdobył dla nas medal jaki by nie był to medal. Polak został wicemistrzem świata, prawdziwi kibice to doceniają. Reszta jest śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Python Re: A jednak klapa! IP: *.pl 20.02.01, 20:42 Srebrny medal mistrzostw świata nie jest klapą, to sukces. Tym bardziej, że jesienią cieszylibyśmy się z np. 15 miejsca polskiego skoczka. A swoją drogą czy zauważyliście zachwianie Małysza w czasie drugiego skoku? Mnie się wydawało, że to był błąd, a trener powiedział, że właśnie w tym momencie zawiał wiatr od przodu i dzięki temu skok był trochę dłuższy. Smitt miał dobry wiatr od samego początku. Tak już w sporcie jest, że czasami natura pomaga zawodnikom. Dawno temu, przed olimpiadą w Melbourne polski oszczepnik Janusz Sidło nie miał sobie równych, wygrywał z każdym, był pewnym faworytem. Tymczasem na olimpiadzie wiatr powiał w czasie rzutu Helda i Sidło, podobnie jek dziś Małysz zdobył tylko srebrny medal. Specjaliści długo analizowali przyczynę tej porażki, niektórzy twierdzili, że Held używał nieregulaminowego oszczepu (czy nie przypomina to historii z kombinezonem?). Cóż, tak się złożyło, że w najważniejszej chwili konkursów wiatr sprzyjał przeciwnikom naszych faworytów, taki jest sport, na tym polega jego piękno. Nie zgadzam się z opinią, że najważniejszym startem Małysza są mistrzostwa świata, puchar świata mówi dużo więcej o klasie zawodnika. Tam nie odgrywa tak wielkiej roli przypadkowy podmuch wiatru. Brawo Adamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janJaka Re: A jednak klapa! IP: *.N1.srv.t-online.de 20.02.01, 22:40 jaka klapa!!!! to bzdura zdobycie medalu to ogromny sukces!!!! t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dog Re: A jednak klapa! IP: *.pool.mediaWays.net 20.02.01, 23:15 Liczy sie tylko zloto. Przegral bo jest wychowany na bajkach Marii Konopnickiej.Schmidt zna tylko straszne bajki braci Grimm i dzieki temu ma zawzietosc pitt bulla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomik Re: A jednak klapa! IP: 213.77.32.* 21.02.01, 02:09 Prawda jest taka że każdy ma prawo przegrać. Ale czy znaczy to że nadaje się już do piachu? Nie chcę się rozwodzić nad tym czy jest to dobre miejsce czy nie. Nawet jak na średniej nie wygra to co z tego? Nie rozumiem tylko tych którzy zachowują się jak hieny, czekając na jego porażkę. To żenujące. Poza tym czy on wam obiecywał że zawsze będzie wygrywał? Trochę umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cisiu Re: A jednak klapa! IP: *.pnl.philips.com 21.02.01, 14:00 Dog TY sieroto!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cisu Re: A jednak klapa! IP: *.pnl.philips.com 21.02.01, 13:57 Wcale nie klapa. Klapy to mają Polacy na oczach. Jesteśmy chyba bardziej szownistami niz niemcy. Jak juz to lekki niedosyt po rozdmuchanych ambicjach mediów. To co zrobil do tej pory juz jest wielkie i nawet jakby zakonczyl nagle kariere to nikt dlugo tego nie dokona. Wszystko co mu sie uda wygrac ponadto to juz potęga. Miejmy zatem przed każdym konkursem cichą nadzieje, bo w ten sposób mu pomozemy ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojkro Re: A jednak klapa! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.02.01, 14:36 Tytuł jest chyba niefortunnie dobrany, to jest sukces a nie klapa. Warto się przjrzeć temu co pisał Przegląd sportowy o Małyszu ( od grudnia 2000 ). To jest klapa ale pismaków z tej gazety. Podobnie podgrzewali piłkę nożną i wynikło z tego wielkie g..... Można domniemać, że dostali "polityczne" zlecenie aby odciągnąć ludzi od innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrus Re: A jednak klapa! IP: *.proxy.aol.com 23.02.01, 21:16 POwinniscie sie cieszyc ze tak malo ludzi na swiecie zna jezyk polski ,niektorzy pisza takie bzdury !!! Jak sie niektore listy czyta ,to ma sie wrazenie ze wojna sie jeszcze nie skonczyla,a kanclerzem Niemiec jest nadal A.Hitler.Wszedzie widzicie spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: A jednak klapa! IP: *.cern.ch 05.03.01, 20:10 Cisu napisal: > Wcale nie klapa. > Klapy to maja Polacy na oczach. > Jestesmy chyba bardziej szownistami niz niemcy. Masz racje. Trzeba spojrzec prawdzie w oczy. Jestesmy malym, zakompleksionym narodem z pretensjami do bycia glowna ofiara spiskowej teorii dziejow. Cale szczescie ze jest juz coraz wiecej Polakow, ktorzy nie musza sobie na gwalt udowadniac, ze nie sa gorsi od Niemcow lub innych. A o tym ze Malysza jest najlepszy w tym sezonie swiadczy dystans miedzy nim a nastepnym w Pucharze Swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
magic Re: A jednak klapa! 21.02.01, 21:59 Jaka klapa? Mamy wicemistrza swiata, a tu niektorzy wieszaja psy na Adamie... Czy naprawde zrobilismy z niego robota do wygrywania (i rzekl Bog: ZSYLAM MADA<<<), zapomnielismy ze to czlowiek, a skoki to taka gra, w ktorejs ktos moze byc po prostu tego dnia lepszy... Adam oddal dwa swietne skoki, Martin-po prostu jeden wysmienity. Czy my Polacy musimy byc w naszych uczuciach do najlepszego skoczka swiata tak malo wyrozumiali i tak niewytrwali... Wygral Turniej 4 Skoczni, zdobedzie Puchar Swiata, ma srebro w Lahti... Jak tak dalej pojdzie, to jesli nie zdobedzie zlota na malej skoczni (kra, kra!), nawiedzeni eksperci wydadza wyrok, ze nie potrafil trafic z forma!!! Przeglad Sportowy juz porownuje Adama z Golota, a Hubert Wagner w Gazecie orzekl, ze pojechal do Lahti z niewlasciwa motywacja! Musze konczyc, bo sie rozpisalem, a za plecami juz czuje oddech Wielkiego Inkwizytora Redaktora Miklasa z bagnetem na mikrofonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: A jednak klapa! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.01, 23:47 Moze to Was pogodzi: Ja czekam z niecierpliwością na te pare minut fantastycznych emocji i prawdziwych wzruszen, a Wy jezeli będziecie sie tak pienic to w pewnej chwili skoki Wam obrzydną! Przeciez kazde zawody to inny krajobraz, atmosfera, warunki i cała otoczka łącznie z kibicami -sprobojcie czasami popatrzec na twarze skoczkow przed kulminacją -fantastyczne kino Ech Wy "KIBICE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: A jednak klapa! IP: 193.59.192.* 22.02.01, 11:26 Jaka to klapa ? Chłop odniósł sukces w dziedzinie sportu, w której nie jesteśmy kozakami. Otrzymał wspaniały medal, a to przecież nie jeszcze puchar świata. Zresztą nawet jeśli go nie zdobędzie to dla mnie jest GOŚĆ Z KLASĄ ! W czasie skoku i przed nie myśli o forsie, Schmitt-cie i dziennikarskiej psiarni. Koncentruje się, medytuje i wyłącza świadomy umysł i bije rekordy kolejnych skoczni. Taka jest Jego tajemnica. Nawet ROBOCOP I - IV nie odnosił sukcesów bez przerwy. Zaobaczymy co z ROBOCOP V ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinol Re: A jednak klapa! IP: unknown, 194.145.96.* 22.02.01, 16:21 Witam wszystkich! Pare tygodni temu w Salt Lake City Fortuna powiedział,że dwa złote medale Małysza na mistrzostwach świata znaczyłyby wiecej niz jego jeden olimpijski. Ja uważam, że już teraz Adam jest większym skoczkiem niż Fortuna, który oddał jeden szczęśliwy historyczny skok(podobne szczęście miał teraz Schmitt...) Poza tym, po to wymyślono cykl Pucharu Swiata, aby wyłonić tego rzeczywiscie naj naj - tego który utrzyma najwyższą formę przez cały sezon, a nie zabłyśnie jednym czy dwoma skokami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacho Re: A jednak klapa! IP: *.montrouge.rms.slb.com 22.02.01, 17:35 Boze zeslij kare na naszych pilkarzy - niech zdobeda srebro na nastepnych mistrzostwach . A tak a propos to wydaje sie iz bez zwyciezonych nie byloby zwyciezcow, poza tym kibicuje i Malyszowi i pilkarzom chociaz nie sa tej samej klasy . No i oczywiscie z Malysza jestem bardziej dumny. Ciekaw jestem kiedy pojawi sie powazny artykul " Malysz a sprawa Polska .." W sumie to sie ciesze ze Malysz zdobyl az srebro i pewien niedosyt czuje ze to tylko srebro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doman Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.01, 23:38 Klapą to są takie teksty jak Twoje, Maro. W zeszłym roku, jeśli któś by Ci powiedział, że "Adaś" zdobędzie srebro, to pewnie byś mu odpowiedział, że jest głupi. Apropos, Turniej czterech skoczni i klasyfikacja PS to też klapa?... Odpowiedz Link Zgłoś