Gość: jopek IP: 85.222.87.* 25.08.10, 23:44 Jak w temacie, co uważacie za ciekawsze dla rodziny z trójką dzieci (5, 6 i 8) w połowie stycznia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_ster1 Re: Andalo czy Passo Tonale - co wybrać 28.08.10, 13:27 Ja wybrał bym Tonale. Jest więcej tras i wyciągów, jest dużo łagodnych i można wybrać się wyżej na lodowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Andalo 30.08.10, 13:03 Andalo Nieduża stacja, piękne widoki, niezłe trasy.. Wady - to ośrodek dla średnio jeżdzących.. Ci którzy lubią codziennie gdzie indziej - po 3 dniach zaczną się nudzić.. Wtedy niezbędny skipas na cały rejon a np do madonny czy pinzolo jest ponad 40 minut autem.. Passo Tonale to masakra. Dla mnie - najgorszy ośrodek jaki widziałem (w Alpach). Patelnia z nieciekawymi trasami, koszmarne betonowe wieżowce, dziesiątki tysięcy ryczących bachorów, kolejki do wyciągów.. Jasne - można pojechać w dół do Ponte di Legno (zdecydowanie warto), można się wdrapać na lodowiec (warto raz).... Ale sama przełęcz jest antytezą fajnego narciarstwa. Plastikiem w najgorszym stylu... Inna rzecz - że śnieg tam jest długo a Polacy tam jeżdzą w ramach freeski. Ale wiecie - nie ma darmowych obiadów... ciao jeep Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Andalo 01.09.10, 10:55 Paganella, to niezbyt duży ośrodek. Niby 55km, ale tak naprawdę nie ma więcej niż 30km. Trasy przyjemne, lecz niezbyt trudne. Widoki rzeczywiście piękne. Poza tym jest bliżej cywilizacji ;) Jeśli jednak chcemy pojeździć codziennie na nowych trasach, to jest to kiepski wybór. Wtedy zdecydowanie lepsze jest Passo Tonale i Ponte di Legno. Nie jest tam aż tak źle jak, jak napisał Jeep ( pewnie kiepsko trafił ), choć jest w tym sporo prawdy. Z Passo Tonale jest też bliżej do innych ośrodków ( Marilleva- Folgarida- MdC ) i można tam w miesiącach wiosennych oczekiwać lepszych warunków śniegowych. Więc jeśli w Marcu, to wybrałbym zdecydowanie Tonale. W styczniu dla niezbyt zaawansowanych może być Paganella ( Andalo). Zawsze to nieco bliżej. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Andalo 01.09.10, 18:46 cześć ortodox fajnie że jesteś :-) Byłbyś tak miły i dał mi namiary na swoją metę w val di fassa? na luty 2011.. Jak nie chcesz publicznie to może na gazetowego maila? Z góry Ci dziękuję :-) Po rozczarowaniu w val di sole wracam na lewą stronę (patrząc od Brennero :-)) jeep Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Andalo 02.09.10, 00:01 ... a nie podawałem Ci już tego namiaru? Jak nie, to już wysyłam :) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś