Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PILNE

IP: *.na5.pl 16.03.11, 09:43
    Zapytam jeszcze raz w nowym watku
    Słuchajcie mam pytanie jedziemy rodzinką do Arabby i mamy malutkie dziecko, ktorym bedziemy musieli sie na zmiane opiekowac - Chcemy wiec kupic jeden karnet i sie zmieniac - chodzi o karnet 6 dniowy - czy myslicie ze jest to możliwe - legalne i czy moga byc z tym problemy ? Czy na karnecie jest zaznaczone Kobieta męszczyzna itp. ? Rozumiem ze zdjęcia sa dopiero od karnetu 7 dniowego. MOze ktos sie w tym temacie wypowiedziec ? Bede wdzieczny - jest nas pare rodzin w tej sytuacji i sprawa jest dla nas istotna bo nie po to jedziemy na urlop zeby sie przy kazdej bramce kryc, ale tez bez sensu jest kupowanie 2 karnetów skoro jeden nie bedzie w ogole uzywany. Czytałem cos o karnetach Transferrable multiday ski pass - ale opis jest troche jałowy i nie wiem czy to jest rozwiazanie dla mnie czy nie. tak poza tym pytanie czy jest ktos traz w okolicach arabby marmolady jakie sa warunki pogodowe - jak ze swiezym sniegiem do freridów ?
    Pozdrawiam Marcin
    Obserwuj wątek
      • rpodolak Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI 16.03.11, 10:11
        No cóż... czy to do końca legalne - nie wiem, ale jeżeli nie ma zdjęcia i karnet jest na okaziciela to nie widzę przeszkód - ja w każdym razie tak robiłem z żona kiedy dzieci były mniejsze i nigdy nikt nie zwrócił nam uwagi (było to w Austrii)
        pzdr
        na marginesie - była juz chyba na ten temat dyskusja na tym forum
        • Gość: ja Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI IP: *.na5.pl 16.03.11, 11:14
          dzieki za odpowiedz
          Niestety to ze w Austrii nie ma z tym problemow to wiem bo tak od 3 lat jezdze - natomiast nie wiem jak to wyglada w Dolomitach na Superskipassie. Wiem że z Włochami to róznie bywa - chociaz generalnie sa sympatyczni. Po drugie nie znalazłem odpowiedzi - dokładnych na to co pisałem - (może nie potrafie dobrze szukac - wtedy prosze o oswiecenie :) nie znalazłem tez nigdzie na forum wzmianki o Transferrable multiday ski pass - co mnie najbardziej interesuje

Pozdrawiam

M

• Gość: ec Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI IP: *.abcdata.pl 16.03.11, 11:42
            a nie lepiej po prostu wysłac zapytanie tutaj o "Transferrable multiday ski pass" ?

www.dolomitisuperski.com/en-US/Contact-289EN.html
            jak Cie zgarną na bramkach post od anonimowej osoby na forum nie będzie żadnym wytlumaczeniem...

pozdro
            ec
      • Gość: marze_na Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 11:27
        Wprawdzie nie jeździłam z DSS, bo kupowałam osobne na TreVali i Val di Fiemme, ale na moim karnecie było oznaczenie F, a u meża M. Karnety były poniżej 6 dniu, bez zdjęcia. Jeśli faktycznie jest tak, że obsługa wyciągu widzi dane z karnetu na bramce to może się zdziwić jaka z Ciebie female.
        • staruch5 Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI 16.03.11, 11:34
          na bramakch sa diody. Inaczej migaja na seniora, juniora i doroslego. Nie pamietam, czy inaczej migaja na kobiete i mezczyzne. W kazdym razie przy kupnie o to pytaja, wiec takie info w chipie jest. Mysle, ze obsluga widzi plec karnetu. Moga byc problemy.
          • Gość: Aga Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI IP: *.171.105.18.static.crowley.pl 16.03.11, 14:13
            Na kobietę i męzczyznę też inaczej migają. Obsługa ma podgląd i wyłapuje. Sama kiedyś tego doświadczyłam w Cavalese, jak przez przypadek zgarnęłam rano karnet męża (jeszcze wtedy były na takich śmiesznych gumkach). Nie było przyjemnie.
      • Gość: marze_na Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 12:24
        poczytaj tu o transferable ski pass
        www.skiforum.pl/showthread.php?t=33635&page=1
      • eg1504 Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI 16.03.11, 14:24
        jest taka możliwośc. Nie znam dokałdnie sczegółów. W tym roku jak byliśmy więksżą grupą spytałam o możliwosc kupienia jakiś tańszych ( grupowych, rodzinnych) karnetów. Niestety takich dla nas nie było, miły Pan zapropnował że gdybyśmy byli z małym dzieckiem można kupić taki karnet aby raz jezdził jeden rodzic, raz drugi. Tak że bez kombinowania- to Twój przypadek.
        No i Elton John z rodzinką też nie musiałby kombinowac :-)
        • Gość: Aga Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI IP: *.171.105.18.static.crowley.pl 16.03.11, 14:39
          Jest to możliwe. Oczywiście wiąże się to z dopłatą:

Plurigiornaliero trasferibile

Transferrable multi-day ski pass

(= + 20%)

It enables alternate supervision; only for parents with a child up to 3 years (born after 27.11.2007 - excluding seasonal pass and 12-day pass in season. Proof of family status is required.
          • sole78 Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI 16.03.11, 16:22
            Karnety są oznaczone F i M, nie wiem czy się wyświetla na bramce, ale obsługa na pewno widzi. Ja w zeszłym roku kilka razy w pierwszy dzień jeździłam na karnecie męża w nieświadomości, ale później widziałam jak pani została przyłapana w Canazei. Upewnij się czy nie ma możliwości żeby dwie osoby jeździły na jednym karnecie legalnie , na pewno wyszłoby taniej niż dwa osobne.
            • ortodox Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI 16.03.11, 17:15
              Nie ma różnic w światełkach na bramce pomiędzy K i M, ale z całą pewnością widzi to obsługa na monitorach. Także jazda na jednym karnecie (zwykłym) jako nielegalna może być wyłapana przez obsługę. Chyba, że Marcin będzie jeździł tylko na bocznych orczykach pozbawionych możliwości monitorowania. Jest to jednak w Arabbie raczej niewykonalne.
              pozdro.
              • Gość: Marcin Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI IP: *.na5.pl 17.03.11, 15:02
                Hej
                dzieki wszystki mza komentarze i opinie :) Sprawdziłem bezposrednio i wynika ze transfable skipass to jest rozwiazanie wlasnie dla mnie. 20 % jest lepsze niz 2 karnety i ewentualne stresy w kolejce. jak wroce opowiem jak to działało
                Pozdrawiam wszystkich
                Marcin

• agatttt Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI 19.03.11, 20:43
                kolor diody jest ten sam dla obu płci, ale kobietom błyska 2 razy
                • staruch5 Re: Dolomity Superskipass - 1 karnet- 2 osoby PI 19.03.11, 20:55
                  skandal! A parytety, to gdzie?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka