Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Powrót z Dolomitów, współczucie dla wyjeżdżających

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.13, 11:43
    Wracałem z Val di Fassa w sobotę 2 lutego. Wyjazd o 3 rano, sucho na przełączy Carezza, przepuszczaliśmy na serpentynkach stado kozic :-). Potem na autostradzie od zjazdu na Val Gardenę śnieg i biało do Brennero. Za przełączą do Insbrucka sucho, ale od Kufstein deszcz, Monachium ulewa. W okolicy Monachium byliśmy około 6.30 i w stronę gór już było badzo gęsto na autostradzie - niesamowicie wyglądał 3 pasmowy wąż ze świateł samochodów - było jeszcze ciemno. Przed Monachium właściwie permanentny korek, na 3 zwężeniach samochody stały w kompletnych kilkukilometrowych korkach - wyrazy wspólczucia dla tych którzy przemieszczali się w góry. W zasadzie do samego Berlina ruch w kierunku południowym to 3 pasy samochodów poruszających się w kolumnie. No i jeszcze uwaga do naszego Orlenu. Czy oni są tacy nienażarci. Pierwsza stacja benzynowa w Polsce przy autostradzie to właśnie Orlen. Cena Diesla 5,97 - bio i 6,17 Verva. Kurza stopa nigdy nie lubiłem Orlenu i nie tankuję tam, ale normalna cena na mojej stacji Neste w Warszawie to 5,37. Po prostu przeginają.
    Obserwuj wątek
      • jabolkn jakie współczucie ??? 04.02.13, 12:18
        Gość portalu: bob napisał(a):

> Wracałem z Val di Fassa w sobotę 2 lutego.

a oni sie teraz smieja bo maja piekna pogode, swiezy snieg
        i smigaja na nartach i parapetach a my niestety do roboty
        • Gość: bob Re: jakie współczucie ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.13, 13:49
          No pewnie, że zadroszczę, tak z tydzień, dwa w robocie i chciałoby się znowu ... W Fassa byłem 4 razy. Pierwszy raz przez Słowację, nocleg pod Bratysławą i potem Wiedeń, Salzburg, Lofer i Worgl, Insbruck. Drugi raz nocleg pod Sankt Polten i Salzburg, Lofer ... W zeszłym roku pojechałem na raz przez Niemcy (namówiony przez znajomych) ale na noc i pod Monachium nie stałem, bo mijałem ring około 4 rano, za to stałem godzinę na Brennero, bo była chyba zmiana bramkowych. W tym roku wyjechałem z Warszawy w piątek o 3 rano, był piątek więc pod Monachium byłem około 13 i spokojnie, natomiast przy powrocie w sobotę ten tabun w Niemczech mnie po prostu przeraził. Za to jak jechałem 25 stycznia to na Brennero miałem scysję z bramkowym, bo nie wydał mi reszty (50Ecent). Chamstwo i tyle, ciekawe czy częściej tak robią ?
          • staruch5 Re: jakie współczucie ??? 04.02.13, 13:55
            a to:
            "za to stałem godzinę na Brennero, bo była chyba zmiana bramkowych"
            co za ciekawostka? Pierwsze slysze o czyms takim!
            Placic i tracic godzine?!?!?!
            Moje doswiadczenie tu jest marne, bo od kilku lat jezdze B182 i SS12.
            • ewangelizator_carvingu Re: jakie współczucie ??? 04.02.13, 17:33
              Cześć,

jak jest róznica czasowa miedzy wariantem tunelowym i alternatywnym?
              • staruch5 czy to bylo do mnie? 04.02.13, 19:46
                ECu, czy to do mnie?
                Co to jest "wariant tunelowy"?
                Wg Michelina Brenner autostrada do Bolzano i krajowymi roznica jest prawie 1 h, a w odleglosci 4 km
                119 km 1h 27 m autostrada (12.1 €)
                123 km 2h 35 m krajowe.
                • Gość: bob gdzie to na mapie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 09:34
                  Cześć, patrzyłem na mapie Michelina i jakoś nie mogę znaleźć tych alternatywnych dróg. Jeśli to nie problem podaj miejscowości gdzie zjeżdżasz na te krajowe.
                  Dzięki
                  • staruch5 Re: gdzie to na mapie ? 05.02.13, 09:40
                    wpisz w michelinie trase Innsbruck - Bozen. Rekomendowana tarsa jest autostrada. Jak mu kazesz "avoid tolls", to Ci pokaze te krajowa.
                    Zjezdzam z A13 zaraz na poludnie za Innsbruckiem. Zjazd 3 na Natters, Mutters.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka