Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Predazzo czy Cavalese?

IP: 195.164.0.* 28.01.14, 15:09
    które ładniejsze ? z większą ilością restauracji, barów, pubów?

Obserwuj wątek
      • jeepwdyzlu Re: Predazzo czy Cavalese? 28.01.14, 15:25
        Cavalese. Bardziej klimatyczne, starsze, z deptakiem, wąskimi uliczkami, charakterystyczną architekturą. Predazzo może lepiej położone, ale nowsze, bardziej rozproszone, nowocześniejsze. Predazzo dla młodzieży, Cavalese dla nieco starszych.
        Alpe Cermis ośrodek słaby więc i tak trzeba jeździć - ale mimo tego Cavalese to fajne miejsce na noclegi....
        Koniecznie Latemar i Alpe Lucia
        Pozdrawiam
        jeep
        • ortodox Re: Predazzo czy Cavalese? 28.01.14, 19:00
          jeepwdyzlu napisał:
          > Alpe Cermis ośrodek słaby więc i tak trzeba jeździć.
          --------------------------
          Jeździć do innych ośrodków oczywiście trzeba, ale Alpe Cermis nie jest wcale taki słaby.
          Mnie się podobało i zawsze chętnie tam wracam ... na jeden dzień.
          • jeepwdyzlu Re: Predazzo czy Cavalese? 28.01.14, 23:39
            Mnie się podobało i zawsze chętnie tam wracam ... na jeden dzień.
            ---------
            wiem wiem :-)
            Dla mnie nawet ten jeden dzień jest za dużo...
            Czarna w dół - jedyna dająca emocje - miejscami wąska i po 15 zatłoczona, parkingi ciasne, a gondola jadąca godzinami w dół (po katastrofie spowodowanej przez amerykański samolot) - wcale nie zabawna :-)
            Ale widoki zacne, na górze fajne knajpy, włoskie disco i niechrzczona grappa....
            Nawet jakieś dziewczyny w topless (ale w narciarskich butach :-) tańczące na stole..
            A więc.... nie warto?
            Najserdecznie
            jeep
      • ewangelizator_carvingu Re: Predazzo czy Cavalese? 03.02.14, 21:39
        apres ski moim zdaniem lepsze jest w Predazzo, ale ja nie jestem wybitnym specem z tej dziedzinie, w Dolomitach najlepsze imprezy doświadczyłem w Ortisei

z punktu widzenie logistyki wyjazdu bardziej logiczne jest Predazzo, ale wszystko zależy od tego co chcesz robic podczas wyjazdu i gdzie
        • ron5 Re: Predazzo czy Cavalese? 03.02.14, 21:46
          a byliście w San Martino di Castrozza? Czy tam warto jechać? Widziałem plan skibusu i jest pokazane jakieś połączenie o rzadkiej częstotliwości z Predazzo do SMdCastrozza,czy możecie ewentualnie potwierdzić,że takowe funkcjonuje?Chciałbym odwiedzić te 3 miejsca bazując gdzieś w Predazzo a wolę skibus od auta
          pozdrawiam
          • ewangelizator_carvingu Re: Predazzo czy Cavalese? 04.02.14, 10:08
            St Martino leży na uboczu , jakoś nigdy tam nie dotarlem, pamiętaj ze to dwa oddzielne kompleksy, czyli skazujesz się na cały dzień na jazdę w małym ośrodku, poszukaj sobie ralacji Starucha
            • ron5 Re: Predazzo czy Cavalese? 04.02.14, 11:37
              Thx.Tak,jest na uboczu ale wygląda na mapkach ciekawie a poza tym chcę poznać całe Dolomiti Superski.Poszukam relacji,ale myślę,że warto tam pojechać na 1 dzień.pzdr
        • Gość: Kasia Re: Predazzo czy Cavalese? IP: 195.164.0.* 04.02.14, 11:46
          "w Dolomitach najlepsze imprezy doświadczyłem w Ortisei"

i u mnie wybór, a raczej dostępność apartamentu sprawiła, ze jedziemy do Ortisei:)
          zobaczymy jak będzie.
      • jeepwdyzlu Re: Predazzo czy Cavalese? 04.02.14, 15:12
        Predazzo większe ale rozproszone
        Cavalese starsze i bardziej klimatyczne

Predazzo lepiej położone
        ale Cavalese przyjemniejsze do spacerów i mieszkania...
        jeep
        • daniel_torun Re: Predazzo czy Cavalese? 11.02.14, 15:16
          W zeszłym roku byłem w Cavalese a w tym w Moenie.
          Obie miejscowości ok , ale w Moenie jest więcej miejsc na wieczorne wyjście.
          Więcej restauracji i knajpek. Blisko na Alpe Lusia , Latemar czy Passo San Pellegrino

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka