Gość: Kasia IP: 195.164.0.* 28.01.14, 15:09 które ładniejsze ? z większą ilością restauracji, barów, pubów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: Predazzo czy Cavalese? 28.01.14, 15:25 Cavalese. Bardziej klimatyczne, starsze, z deptakiem, wąskimi uliczkami, charakterystyczną architekturą. Predazzo może lepiej położone, ale nowsze, bardziej rozproszone, nowocześniejsze. Predazzo dla młodzieży, Cavalese dla nieco starszych. Alpe Cermis ośrodek słaby więc i tak trzeba jeździć - ale mimo tego Cavalese to fajne miejsce na noclegi.... Koniecznie Latemar i Alpe Lucia Pozdrawiam jeep Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Predazzo czy Cavalese? 28.01.14, 19:00 jeepwdyzlu napisał: > Alpe Cermis ośrodek słaby więc i tak trzeba jeździć. -------------------------- Jeździć do innych ośrodków oczywiście trzeba, ale Alpe Cermis nie jest wcale taki słaby. Mnie się podobało i zawsze chętnie tam wracam ... na jeden dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Predazzo czy Cavalese? 28.01.14, 23:39 Mnie się podobało i zawsze chętnie tam wracam ... na jeden dzień. --------- wiem wiem :-) Dla mnie nawet ten jeden dzień jest za dużo... Czarna w dół - jedyna dająca emocje - miejscami wąska i po 15 zatłoczona, parkingi ciasne, a gondola jadąca godzinami w dół (po katastrofie spowodowanej przez amerykański samolot) - wcale nie zabawna :-) Ale widoki zacne, na górze fajne knajpy, włoskie disco i niechrzczona grappa.... Nawet jakieś dziewczyny w topless (ale w narciarskich butach :-) tańczące na stole.. A więc.... nie warto? Najserdecznie jeep Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Predazzo czy Cavalese? 03.02.14, 21:39 apres ski moim zdaniem lepsze jest w Predazzo, ale ja nie jestem wybitnym specem z tej dziedzinie, w Dolomitach najlepsze imprezy doświadczyłem w Ortisei z punktu widzenie logistyki wyjazdu bardziej logiczne jest Predazzo, ale wszystko zależy od tego co chcesz robic podczas wyjazdu i gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Predazzo czy Cavalese? 03.02.14, 21:46 a byliście w San Martino di Castrozza? Czy tam warto jechać? Widziałem plan skibusu i jest pokazane jakieś połączenie o rzadkiej częstotliwości z Predazzo do SMdCastrozza,czy możecie ewentualnie potwierdzić,że takowe funkcjonuje?Chciałbym odwiedzić te 3 miejsca bazując gdzieś w Predazzo a wolę skibus od auta pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Predazzo czy Cavalese? 04.02.14, 10:08 St Martino leży na uboczu , jakoś nigdy tam nie dotarlem, pamiętaj ze to dwa oddzielne kompleksy, czyli skazujesz się na cały dzień na jazdę w małym ośrodku, poszukaj sobie ralacji Starucha Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Predazzo czy Cavalese? 04.02.14, 11:37 Thx.Tak,jest na uboczu ale wygląda na mapkach ciekawie a poza tym chcę poznać całe Dolomiti Superski.Poszukam relacji,ale myślę,że warto tam pojechać na 1 dzień.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Predazzo czy Cavalese? IP: 195.164.0.* 04.02.14, 11:46 "w Dolomitach najlepsze imprezy doświadczyłem w Ortisei" i u mnie wybór, a raczej dostępność apartamentu sprawiła, ze jedziemy do Ortisei:) zobaczymy jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Predazzo czy Cavalese? 04.02.14, 15:12 Predazzo większe ale rozproszone Cavalese starsze i bardziej klimatyczne Predazzo lepiej położone ale Cavalese przyjemniejsze do spacerów i mieszkania... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_torun Re: Predazzo czy Cavalese? 11.02.14, 15:16 W zeszłym roku byłem w Cavalese a w tym w Moenie. Obie miejscowości ok , ale w Moenie jest więcej miejsc na wieczorne wyjście. Więcej restauracji i knajpek. Blisko na Alpe Lusia , Latemar czy Passo San Pellegrino Odpowiedz Link Zgłoś