Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

atomic C 9 Puls - wasza opinia

30.09.04, 22:15
    Cześć,
    zastanawiam się nad kupnem nart Atomic z serii C 9 Puls
    Mam 167 cm wzrostu i 82 kg wagi, myslałem o 150-ach.
    Może znacie opinie na temat tych nart albo może wiecie co warto kupić do
    średniozaawansowanej jazdy.
    Dzięki za pomoc
    Obserwuj wątek
      • Gość: ski-cos tam Re: atomic C 9 Puls - wasza opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:07
        C9 puls to narta typowo dla początkujących i srednio zawansowanych (choć espert
        pojedzie na wszystkim). Narty z tej rodziny smigają poprawnia na na miekkim i
        twardawym śniegu ,dopiero przy zmrozonym moga byc niestabilne. Wybaczaja błedy
        w technice, nie wymagaja dużej siły. Nie jestem espertem ale twoje masa może
        byc za duża na te narty ale to tez zależy co masz zamiar na nich robic. Choć za
        te same narty można kupić znacznie lepsze mam na mysli= sl 9-11 <- to sa narty
        fun-carvingowe (myśle że warto sie nimi rowniez zainteresować)

Pozdrownia ...
        • skyddad Re: atomic C 9 Puls - wasza opinia 03.10.04, 16:50
          c:series - c:8
          c:series - c:7
          c:series - c:5
          Te typy nart sa dla poczatkujacych.
          Narta C 9 Puls jest narta dla srednio zaawansowanych
          Natomiast narta SL-11 jest typem Race i niema jej w tej wersji w sprzedazy.
          W sprzedazy jest wklad Titanium zastapiony Magnezem.Ona rowniez ma oznaczenie
          SL-11 ale ztylu malutkimi literkami jest napisane magnezjum.
          Pzdr.Skyddad
          • skyddad Re: atomic C 9 Puls - wasza opinia 03.10.04, 17:24
            Prosze sobie poczytac o wszystkich typach nart marki Atomic.
            Jest napisane bardzo przystepnym angielskim;
            www.atomicsnow.com/english/home2.php

Pzdr.Skyddad
      • Gość: Cornolio Posiadam C9 IP: *.provider.pl / *.provider.pl 06.10.04, 20:33
        Powiem może nieładnie: ZA-JE-BIO-ZA !!!

A teraz słów kilka - narty nadają się i dla początkujących i dla średnio-
        zaawansowanych (chyba ja się do nich zaliczam :D) - generalnie dla ambitnych
        amatorów. O wagę się nie martw, nie jesteś ani za ciężki ani za lekki. Radzę
        zakupić narty razem z wiązaniami (ATOMIC zaleca Device 310). Tylko buty chyba
        polecałbym inne, np. Salomona, bo ATOMIC to raz że drożyzna i dwa że wcale nie
        rewelacja.

Narty mają właściwie same zalety i tylko jedną drobną wadę drażniącą oko
        estety: są one pokryte politurą, która już przy pierwszym użyciu mocno się
        rysuje. Oczywiście nie ma to większego znaczenia, jakości narty nie tracą.

A na twój wzrost tzn. 167 cm, to raczej bym sugerował 160 cm i powinno być
        dobrze.
        Pozdrawiam. Hejas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka