Gość: wojtek IP: *.aster.pl 16.12.05, 12:23 czy jest dodatkowa opłata,jak zapakować,aby się nie uszkodzily ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: narty do samolotu 16.12.05, 12:27 Zwykle nie ma dodatkowej oplaty - narty sie licza jako jedna sztuka bagazu. Najlepiej uzyc: www.sportube.com - od 3 lat z tym jezdze i narty dojezdzaja i wracaja bez uszkodzen. Odpowiedz Link Zgłoś
kubagr Re: narty do samolotu 16.12.05, 18:51 narty do sportube albo do solidnego pokrowca: jedna para butow torbie + jedna para natrt sa liczone razem jako jedna sztuka w wiekszosci przypadkow w stanach. w europie moze byc inaczej (na pewno nie lepiej bo w europie wszystko musi byc drozsze)...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad Re: narty do samolotu IP: *.fornfyndet.se 16.12.05, 19:13 Nie nigdy nie mialem ekstra oplaty za narty,tyle ze razem to nieprzekracza pewnej wagi.Wlasny bagaz dosc ubogi tzn bardzo sportowo.Oczywiscie narty musza byc w specjalnym pokrowcu wykonanego zdobrego materialu.Sa one gdzies rzucone do ladowni Jumbo Jeta i potrafi po dluzszej podrozy byc poprzecierany na wylot ten pokrowiec i nawet narty podniszczone. Pzdr.Sky Odpowiedz Link Zgłoś
kubagr Re: narty do samolotu 16.12.05, 23:10 dlatego oplaci sie zainwestowac 120-150$ w sportubes: sa 3 typy single podwojne narty snowboard te snowboard mieszcza tez narty do 183cm a sa szersze wiec warto to rozwazyc nawet jak masz narty tubes sa zrobione z dobrego plastiku: ja mam je juz prawie 10 lat, latam z nartami czesto i jeszcze zadzna nie zawiodla Gość portalu: Skyddad napisał(a): > Nie nigdy nie mialem ekstra oplaty za narty,tyle ze razem to nieprzekracza > pewnej wagi.Wlasny bagaz dosc ubogi tzn bardzo sportowo.Oczywiscie narty musza > byc w specjalnym pokrowcu wykonanego zdobrego materialu.Sa one gdzies rzucone > do ladowni Jumbo Jeta i potrafi po dluzszej podrozy byc poprzecierany na wylot > ten pokrowiec i nawet narty podniszczone. > Pzdr.Sky Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: narty do samolotu 17.12.05, 14:41 Moja SportTube ma 3 lata i troche ja poniszczyli w samolotach, ale nadal jest dobra. Do tej snowboardowej wkladam snowboard, narty zony, narty corki, buty zony, buty corki, gogle, skarpetki, bielizne i kask corki - wszystko to sie miesci. P.S. Nie wiem jak w Europie, ale w USA oplaca sie wyslanie nart kilka dni wczesniej UPS'em czy tez FedEx'em - kosztuje to $30-$40 a ma sie gwarancje ze narty dojda na miejsce i beda czekaly. W samolotach rozne rzeczy sie dzieja.... Odpowiedz Link Zgłoś
kubagr Re: narty do samolotu 17.12.05, 15:29 tego akurat nie robilem i nigdy nie mmialem klopotu: po co placic dodatkowo??? jezeli mi bagaz nie doleci to i dobrze bo pojezdze na inych nartach i za tomi zaplaca... a p propos: a jak wysylasz fedex to nie leci samolotem??????? Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: narty do samolotu 18.12.05, 04:27 Zwykle UPS ground wiec nie leci samolotem :) A poza tym wysylam na tyle wczesnie zeby w razie czego mieli czas na znalezienie. P.S. Wcale Ci nie zaplaca za jezdzenie na innych - bedziesz czekal az Ci dowioza - poczytaj przepisy - dopiero jak zgubia na amen to mozesz $250 odszkodowania za kazda sztuke bagazu dostac. Narty sa warte znacznie wiecej a w UPS'ie mozna je ubezpieczyc do rzeczywistej wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kubagr Re: narty do samolotu 18.12.05, 04:31 to zalezy jaki bilet kupujesz......... Odpowiedz Link Zgłoś