Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ISCHGL - Austria

26.01.06, 18:02
    byłam tam 10 dni - piękne miejsce - wszystkim, którzy uwielbiają białe
    szaleństwo, dobre jedzenie, piękne widoki i sympatyczną atmosferę -
    polecam!!! www.ischgl.at
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kross Re: ISCHGL - Austria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:10
        Pojawialy sie na tym forum opinie, ze pieknie ale mocno zatloczone. Ja sam
        bylem w sezonie niby martwym, bo od 7-15 stycznia i bylo w porzadku. Na Idalpie
        rzeczywiscie sporo ludzi (wiecej niz sie spodziewalem), ale jak sie pojechalo
        na szwajcarska strone, albo na schwarze Wand, to bylo bardzo spoko (trzeba sie
        bylo tylko oddalic troszke od Idalpu). No i ta pogoda - 7 dni lampy przez
        duuuze "L". Swietne trasy i fajne miasteczko.

Ciekawy jestem Twojej opinii na temat ilosci ludzi na stoku.
        • Gość: siwa Re: ISCHGL - Austria IP: *.adsl.solnet.ch 26.01.06, 22:15
          bylam w weekend 13-15 stycznia i bardzo mi sie podobalo. w samym ischgl i w
          idalp bylo faktycznie pelno ludzi, ale wystarczylo wybrac nieco odleglejsza
          trase i juz bylo spokojnie. jak przejechalismy na strone szwajcarska, to
          niektore stoki mielismy niemal dla siebie. pogoda byla wspaniala i mielismy
          prawdziwe sniezne szalenstwo do upadlego. niestety, calosc jest tak ogromna, ze
          weekend, to stanowczo za malo :-)
        • Gość: carolinascotties Re: ISCHGL - Austria IP: 87.207.49.* 27.01.06, 13:31
          Z Idalpu uciekałam :)właśnie w stronę Swajcarii i Czarnych Ścian ; najbardziej
          podobała mi się wyprawa do Szwajcarii ( większość jedzie tam z plecakami po
          zakupy DUTY FREE , ja byłam bez plecaka :))
          wróciłam 21 lutego - akurat koniec "przed-sezonu" - rzeczywiście ludzi mnóstwo,
          zastanawiam się, jak wygląda tam sezon - i szczerze przyznam, że jeśli wybiorę
          się tam jeszcze raz to -również przed sezonem.
          Pogodę miałam fantastyczną i tylko jedzonko w Pardoramach i innych miejscach
          na stokach nie smakowało mi tak, jak na dole - w mieście..ale to zrozumiałe -
          masówka :)
          Pozdrawiam.
          • Gość: Kross Re: ISCHGL - Austria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:22
            Czyli widze, ze odczucia mamy takie same. Reasumujac:
            1. Trasy cacy
            2. Wszyscy mieli cacy podoge
            3. Trzymac sie dalej od Idalpu
            4. Ischgl jest cacy ;-)
            • Gość: carolinascotties Re: ISCHGL - Austria IP: 87.207.49.* 28.01.06, 13:38
              5. zabrać kilka pętek polskiej kiełbaski i wtedy jest zupełne Eldorado :))
      • jasia37 Re: ISCHGL - Austria 28.01.06, 14:30
        w kwietniu po stronie szwajcarskiej jest konzert status-quo
        jedzie ktos z was?????????
      • Gość: krizzz Re: ISCHGL - Austria IP: 195.8.101.* 30.01.06, 12:43
        Witam, wybieram sie 11.02 na tydzien do Ischgl (Kappl). Interesuje mnie czy w
        Samnaun mozna kupowac w euro czy potrzebne sa CHF? Jezeli tak to czy
        przelicznik CHF/EUR jest bardzo niekorzystny i oplaca sie w zwiazku z tym wziac
        CHF z Polski? Dzieki i pozdrawiam.
        • Gość: Kross Re: ISCHGL - Austria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:32
          Mozna placic w Euro bez problemow. Zreszta wiekszosc ludzi tak robi, bo
          wiekszosc klientow przyjechala na nartkach z Austrii i nie wymieniala
          specjalnie kaski. Co do kursu to nie wiem, bo placilem plastic-money.

• Gość: czarodziej Re: ISCHGL - Austria IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 05.02.06, 22:51
            Własnie wróciłem z Austrii i będąc w poblizu zahaczyłem o Samnaun.
            Z płaceniem nie ma problemów- euro, franki- do wyboru. W sklepach informacje że
            1 euro= 1.65 (?) CHF i przy płaceniu wspólną walutą jest taniej o ok. 3%.Nic
            tylko kupować. Miłych zakupów.
            • Gość: krizzz Re: ISCHGL - Austria IP: 195.8.101.* 10.02.06, 11:07
              dzieki serdeczne za info, wyjezdzam za 5 godzin, z euro w kieszeni ;)
        • Gość: carolinascotties krizzz daj znać po powrocie!!! IP: 87.207.54.* 02.02.06, 18:33
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka