Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!!

09.02.06, 18:56
    Mam do sprzedania 3 bilety lotnicze na 4 marca (wylot 15.00 Etiuda Terminal,
    przylot 16.45 Salzburg). Powrót 11 marca (wylot z Salzburga o 17.30, przylot
    do W-wy 19.15).
    Dla zachęty dodam tylko, że najbliższe miejscowości narciarskie znajdują się
    50 km od Salzburga, a w większości hoteli i pensjonatów 4 marca zaczyna sie
    niski sezon.
    Koszt przelotu jest podobny jak w przypadku przejazdu samochodem, a komfort
    nieporównywalny.
    Cena jest oczywiście do negocjacji - szczególnie, że bardziej niż na zarobku
    zależy mi na sprzedaży biletów (sama z przyczyn zawodowych niestety nie moge
    jechac :(.
    Dla ułatwenia dodam, że w tej chwili koszt 3 takich biletów w SKY EUROPE
    wynosi tylko 2972,88 PLN ;)
    PS. Do wynegocjowanej ceny należy doliczyć po 25 EURO od osoby za zmianę
    rezerwacji.
    Wszelkie pytania i oferty proszę kierować na gazetowego maila lub nr 504 242
    343.

Pozdrawiam
    Marta
    Obserwuj wątek
      • staruch5 Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 09.02.06, 19:11
        "Dla ułatwenia dodam, że w tej chwili koszt 3 takich biletów w SKY EUROPE
        wynosi tylko 2972,88 PLN ;)"

no to bardzo ulatwilas. Okazja!
        Moim zdaniem, jak zejdziesz z cena za 3 bilety do 600 zl, to moze ktos sie
        skusi (no bo jeszcze 3*25€ za zmiane i ze 3*20€ za narty). Ale moze slabo znam
        warszawiakow...
        Powodzenia.
        • ortodox Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 09.02.06, 19:49
          To ja przebijam Twoja ofertę Staruch, proponuję 300zł, bo 300+300(za zmianę
          rezerwacji)=600+200 za ewentualny transport z Salzburga do rozsądnych terenów
          narciarskich=800zł. Tyle kosztuje podróż samochodem dla 4 osób. Rozumiem, że
          komfort ma swoja cenę, wiec jestem skłonny zapłacić 800zł za 3 osoby ;)
          pozdrawiam:)
          p.s. Kto da mniej?
          pomijam koszty transportu do W-wy, bo będe sie teleportował.
          • wrb1 miniaturko 09.02.06, 20:56
            byla o tym już mowa; wychodzilo 300,-/os. i nie powaliło to tu nikogo;
            chociaz nigdzie nie piszesz ile jest to odstepne więc może to jednak okazja
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=34759915&a=34941147
            • miniaturka Re: miniaturko 15.02.06, 16:43
              To jest okazja ...
              • staruch5 Re: miniaturko 15.02.06, 21:03
                jak by to byla okazja, to bys napisala:

To BYLA okazja.

Niech kupujacy ocenia.
      • Gość: kalina Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! IP: *.aster.pl 15.02.06, 21:16
        " Do wynegocjowanej ceny należy doliczyć po 25 EURO od osoby za zmianę
        rezerwacji."

i w sky europe 15 EUR za sprzęt
        • miniaturka Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 15.02.06, 21:53
          O co chodzi ? Bo nie bardzo rozumiem, skąd ta cała nagonka na mnie. Chcecie mi
          coś udowodnić ?
          A jeśli uważacie przejazd autem za nieporównywalnie lepsze rozwiązanie to po
          prostu życzę szerokiej drogi :)
          Pozdrawiam.
          M.
          • staruch5 Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 15.02.06, 21:57
            przykro mi jezeli czujesz sie napadnieta. Przynajmniej w moim przypadku nie
            bylo takiej checi.

Ty sie odezwalas. skoro sie odzywasz po tygodniu, ze nadal masz ten bilet i
            twierdzisz, ze to okazja, to wybacz, ale sama sie prosisz o komentarz...
          • ortodox Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 15.02.06, 21:59
            Luuuuzik, jaka nagonka? Rozmawiamy sobie o Twojej okazyjnej ofercie :)
            Staramy się, ją ocenić-docenić.
            pozdrawiam ;)
            • miniaturka Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 15.02.06, 23:40
              OK. Może to ja jestem przwrażliwiona.
              A okazja moim zdaniem jest niezła - spędzić w podróży kilka razy mniej czasu za
              niewiele większe pieniądze ...
              I kupić bilet kilka razy taniej niż kosztuje w tej chwili ...
              Ale możecie to oceniać jak chcecie.
              Pozdrawiam ponownie ;)
              • Gość: observer Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 00:49
                Gwoli podpowiedzi potencjalnym kupujacym. Lecimy do Salzburga 11.03, za 4 osoby
                płacimy total 720 zł (+ opłata za narty - ale my nie wieziemy, bo wypożyczymy
                na miejscu). Co prawda bilety kupilismy w końcu października. Zgadzam się, że
                to wspaniała alternatywa do podróży samochodem. Za bilety IC z sazburga do
                Gasteinertal + powrót płacimy 80 euro. Totalny koszt przejazdu tam i z powrotem
                dla 4 osób wynosi więc ok 1050 zł...
                • ortodox Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 16.02.06, 01:22
                  No a totalny czas dojazdu? Jesteś w stanie określić go z podaniem czasu odjazdu
                  ewentualnego transportu z Salzburga do Gastein stosownie do czasy przylotu i
                  odwrotnie w stosunku do czasu wylotu powrotnego? Interesuje mnie totalny czas
                  od wyjścia z domu do zameldowania się w hotelu? Poza tym, do sprzedania są
                  tylko 3 bilety, prawda? No, ale gdyby jednak były 4, to 25x4=100€+80€ transport
                  z Salzburga (b.tanio) razem 180€ czyli jakieś 700zł. Widzę, że mnie przebiłeś,
                  bo ja dawałem 300 za 3 bilety (100zł za szt.) a Ty dajesz 1050-700=350zł za 4
                  bilety czyli 87,50 za sztukę. Cena wiec spada. Pytam wiec, kto da jeszcze mniej
                  za tę wygodną alternatywę dla poczciwych własnych 4 kółek?
                  pozdrawiam
                  • Gość: observer Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 22:41
                    OK, podaję dokładne czasy. Z domu wychodzę w sobotę o 13.00 (Warszawa Ursynów.
                    Na lotnisko podwozi mnie ojciec. Na etiudzie jestem o 13.15. Samolot startuje
                    15.00 w Salzburgu jest 16.45.Teraz dwie możliwości - droższa - transfer
                    limuzyną do Bad gastein prosto pod drzwi hotelu - koszt 198 euro w dwie strony.
                    W hotelu jestem więc 18.00. Totalny czas - 5 godzin
                    Drugi transfer z Salzburga - tańszy - autobusem do Dw Głównego w Salzburgu o
                    godz 17.15. Na dworcu jest 17.35 Przekąska w Burger King i 18.30 Intercity do
                    Bad Gastein. Na miejscu jest o 20.00. 300 m. na oiechotę do hotelu. Jestem więc
                    o 20.15 Koszt biletów dla rodziny 2+2 to ok. 42 euro w jedną stronę.
                    • ortodox Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 17.02.06, 23:01
                      Szybkie i tanie połączenie :) a droga powrotna? Jak to wyglada?
                      Mówię z oczywistych względów o tańszej wersji.
                      pozdrawiam
                      • Gość: observer Re: przelot powrotny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 09:49
                        Powrót - podobnie. IC lub limuzyną na lotnisko. Start samolotu 17.30, przylot
                        19.15 do Warszawy. Znajomi przetestoweali wariant z Skyeurope + IC (byli w 3
                        osoby). Wszystko punktualnie, zero problemów. Tyle tylko, że trzeba wcześnie
                        rezerwować :-)
                • staruch5 Re: SUPER TANI PRZELOT WARSZAWA - SALZBURG !!! 16.02.06, 09:10
                  moze jeszcze dojsc jakas taxi na miejscu, ale nawet gdyby (drobne 50euro w obie
                  strony), to to rzeczywiscie juz jest kuszace.
                  Juz kiedys pisalem, ze przebicie samochodu moze nastapic z W-wy do Salzburga i
                  przy malej liczbie osob.
                  Tu przy 4 osobach jestescie w cenie samochodu lub ciut wiecej.
                  Czasowo chyba powinno byc szybciej, ale tez czekam na takie info.
                  • Gość: observer Re: Supertani przelot Warszawa-Salzburg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.06, 23:08
                    Staruch, wyglądasz na aktywnego forumowicza ( w odróżnieniu ode mnie ) ale, jak
                    widzę preferujesz dojazd samochodem. Namawiałbym Cię jednak do przetestowania
                    samolotu. Nie zawsze sam czas dojazdu, czy też oszczędność na nim jest
                    najważniejsza. W moim przypadku są dwa powody: Dwójka dzieci marudzących
                    podczas monotonnej podróży samochodem oraz sposób spędzania przerwy
                    spowodowanej opóźnieniem (lepiej na ogrzewanym lotnisku niż w korku. Wylatuję
                    11.03 do Salzburga, po powrocie chętenie podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam
                    • staruch5 Re: Supertani przelot Warszawa-Salzburg 06.03.06, 09:04
                      podziel sie. Bardzo chetnie poczytam. Preferuje lepsze dla siebie rozwiazanie.
                      Rozgladam sie za samolotem. Ale chyba w przyszlym sezonie. Pzdr.
                      • Gość: observer Re: Supertani przelot Warszawa-Salzburg IP: 212.51.202.* 06.04.06, 17:51
                        No więc dzielę się wrazeniami z podróży, przepraszam tylko, że tak późno. Było
                        dokładnie tak, jak sobie zaplanowaliśmy, wszystko o czasie, żadnych
                        niespodzianek, no po prostu 100% zgodnie z planem. Samolot punktualny w obie
                        strony, w drodze powrotnej wyjechaliśmy z Bad Gastein najwcześniejszym
                        pociągiem i zrobilismy jeszcze zwiedzanie Salzburga. Było już na tym forum
                        trochę dyskusji na temat wyższosni/niższości podrózowania samolotem, autokarem
                        i samochodem (pozdrawiam orthodoxa) ale akurat na tej trasie samolot był
                        idealny. Oczywiście muszę dodać, że to wszystko przy uwzględnieniu naszych
                        priorytetów: dzieci (marudzące w podróży samochodem, ale za to uwielbiajace
                        latać, łacznie z chłonięciem atmosfery lotniska i wizytą w kabinie pilotów),
                        bliskosci Okęcia (mieszkamy Warszawa Ursynów), czy zwyczaju wypozyczania nart
                        na miejscu (nie musieliśmy ich tachać na plecach). Mam świadomość, że na innych
                        trasach lub dla osób o innych priorytetach dojazd samochodem/autokarem jest
                        ciekawszą propozycją. No, ale jak obiecałem, tak dzielę się wrażeniami i
                        pozdrawiam
                        • siejest Re: Supertani przelot Warszawa-Salzburg/obserwator 06.04.06, 18:07
                          Zgadza sie, duzo gosci z Warszawy wybiera samolot i nikt nie zaluje. Skibusy
                          chodza prawie wszedzie. Moglbys mi napisac gdzie byles w Bad Gastein ?
                          • Gość: observer Re: Supertani przelot Warszawa-Salzburg/obserwato IP: 212.51.202.* 06.04.06, 18:22
                            Byłem w hotelu Weismayr, z Neckermanna, bo mieli jakąś "dużą taniość" (śpisz 7
                            płacisz za 5 a dwójka dzieci za free). Hotel stary (taki bardzo CK) trochę
                            zapuszczony i powiązany drutem, ale za to strefa wellness bardzo OK. HB całkiem
                            niezły, pokój (40m2 - tzw rodzinny) także niczego sobie. Chociaż na 4* nie
                            zasługuje. Ogólnie zachwycony nie byłem, chyba warto trochę dopłacić i na
                            przykład zainstalować się przy basenach termalnych.
                        • siamlady Re: Supertani przelot Warszawa-Salzburg 06.04.06, 18:20
                          Leci się bardzo wygodnie,i mam nadzieję że niedługo nawet aerosceptycy i
                          niskobudżetowcy przekonaja się do tego wygodnego i bezpiecznego - w stosunku do
                          polskich dróg - środka transportu.
                          Z wyjatkiem pana ortodoksa, wielkiego bojownika na forum, miłośnika
                          targania "żarcia z Polski" do którego dokupuje ewentalnie wino w Lidlu,
                          analityka centrum kosztów na każdy stokokilometr, który nomen omen pozostanie
                          zawsze dumny z tego że dojeżdza w 24 godziny z polskiej prowincji do Val di
                          Sole.
                          Najgorsze, ze nie pozwala nawet innym dyskutowac na temat dolotu! Nie wolno i
                          już!
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=37943399&v=2&s=0
                          • Gość: observer Re: Supertani przelot Warszawa-Salzburg IP: 212.51.202.* 06.04.06, 18:39
                            Lady, (ale masz temperament) oj już nie dokuczaj ortodoxowi, bo to barwny
                            forumowicz i w odróżnieniu od niektórych, całkiem przyzwoity w netykiecie. A co
                            do Twojej oceny latania to w 100% popieram.
                            • ponponka1 latanie - tanie 06.04.06, 19:07
                              Czy leciec czy jechac. Dylemat wielu.
                              Odpowiedz zalezy od wielu czynnikow, np. stanu posiadania:
                              1.czterech kolek,
                              2.czasu,
                              3.wspoltowarzyszy podrozy.
                              4.gotowki
                              Ja w tym roku wybralam samoloty (Warszawa-Malmoe-Kopenhaga-Grenoble) poniewaz
                              mialam pod dostatkiem tylko pkt. 4 - a i tak wyszlo mnie chyba taniej niz jakbym
                              jechala sama z Polski ;)
                              Przejazd zajmuje zbyt wiele czasu i zbyt dlugie podroze zle znosze :(
                              Gdyby mi dopisywalo w trzech pierwszych punktach - to wyprawa samochodem
                              poloczona ze zwiedzaniem po drodze - bylaby ciekawa alternatywa.

Pozdrawiam fanow latania :))))
                            • siamlady Re: Supertani przelot Warszawa-Salzburg 06.04.06, 19:33
                              ;-)))))))))

to bylo ostatnie, przepraszam, teraz już zamilknę, bo nie mam tyle czasu;
                              pakuję się na NARTY!!!1 ( juz w ten wtorek!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka