Gość: Ewa IP: *.olsztyn.mm.pl 11.02.06, 01:43 Syn zapałał chęcią nauki jazdy na nartach. Nie wiem jakie mam kupić narty. Chłopiec ma 145 cm wzrostu. Na jakich nartach powinien rozpocząć naukę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brain_damadge Re: Narty dla dziecka. IP: 213.192.64.* 11.02.06, 12:15 130cm, najlepiej od poczatku jakieś z promieniem skrętu nie większym niż 13m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Narty dla dziecka. IP: *.olsztyn.mm.pl 11.02.06, 13:32 Dziękuję bardzo za informację. Jeżeli powinnam wiedzieć coś wieęcej to proszę podzielić się wiadomoścami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brain_damadge Re: Narty dla dziecka. IP: 213.192.64.* 11.02.06, 13:51 radziłbym aby dziecko od początku miało istruktora, bo szansa na to że samo z siebie będzie miało dobrą postawę jest bardzo mało. Nie chydzi tylko o to by nie być ani na tyłach ani za bardzo na przodzie, ale żeby nie odwracać się do stoku itp. Instrukorzy znają triki jak dobrze ustawić delikwenta. Jeśli natomiast dziecko samo się źle nauczy to będzie ciężko je oduczyć. Jeden mój kolego po 3 latach nadal traci dobrą pozycje jak jeździ bo na początku nie miał instruktora. jak dziecko będzie umiało juz prawidłowo stac to może wtedy jeździć samo, ale wcześniej jepiej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Narty dla dziecka. IP: *.olsztyn.mm.pl 11.02.06, 15:25 Tak, będzie uczył go instruktor. Głównie chodzi mi o sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś